Zárszerelés

A zárszerelést a zárszerelő szakember végzi. Ez a tevékenység a lakatos szakmából fejlődött tovább. A zárszerelő szakember tudása a hosszú évek alatt a gyakorlatban edződik. Az elméleti tudás is ezen folyamaton keresztül alakul át gyakorlati tudássá.

A zárszerelés, mint egy lakatosipari mellékág olyan mértékben kifejlődött Budapesten, hogy szinte már boldog-boldogtalan zárat szerel. Ezzel nagymértékben erősítik a konkurencia létszámát. Ez a szakmailag nem igazán felkészült réteg, sajnos azonban azoktól a szakemberektől veszi el a munkát, akik már több éve a zárszereléssel foglalkoznak, képezik magukat, ismerik a zárak, zárszerkezetek működését és már a telefonban képesek beazonosítani azt, hogy milyen zárszerelési munkára mennek is ki.

A profi zárszerelői hozzáállás a munkához

A zárszerelő szakember kihívása vagy a zárszerelő cég megkeresése az interneten, vagy valamilyen újságban embertípustól függ. Van, aki beüti a Google keresőbe, hogy zárszerelő és a legelsőnek feldobott számot tárcsázza. Van olyan is, aki kinyitja a kerületi Kisokost, Kalauzt vagy bármilyen más hirdetési újságot. Ők innen választanak ki egy zárszerelő kollégát. Az általános tapasztalat a nem gyors-jellegű munkáknál a következő. Az ügyfél megkérdez 4-5 céget, mielőtt megrendelné a zárszerelői szolgáltatást.

Mi valljuk, hogy egy profi zárszerelő szakembernek pontosan tudnia kell, hogy milyen munkához hívják ki. Számunkra egy profi zárszerelő szakember már a legelső telefonos beszélgetés során veszi a fáradságot és kikérdezi az ügyfelet a probléma mivoltáról. Nem csak odamorog valamit, hogy „jó, majd holnap” vagy „jó, megyek”, hanem megfelelően tájékoztatja a megrendelőt, hogy mit és hogyan fog szerelni, elmondja a válaszható kategóriákat és ismerteti az árakat. Aki erre nem szán rá 3-4 percet, és fogalma sincs, hogy mit fog szerelni, és hogyan, az nincs tisztában a szakma alapjaival. Ha nem tudjuk ugyanis, hogy milyen munkát kell elvégezni, akkor nem tudunk pontos árat mondani, csak általánosat. Aztán előfordul, hogy egy trezorzár szerkezettel állunk szemben, és magyarázhatunk, hogy a zárcsere ára miért ment fel hirtelen a nyolcszorosára.

Mikor szükséges a zárszerelés?

Az estek többségben olyankor van szükség zárszerelésre, amikor tönkrement vagy elromlott a zár. Esetleg új zárat, vagy egy úgynevezett másodzárat szeretnének felszereltetni a bejárati ajtóra.

A zárszerelés folyamata bárki számára egyszerű feladatnak tűnhet. Ez még igaznak is bizonyulhat egy egyszerű zárbetét szerelésénél, illetve egy új zárbetét berakásakor.  A probléma ott kezdődik, amikor már tényleges szaktudásra van szükség. Például:

  • Amikor rövid zárbetétet vásároltunk és a kulcs nem fordul el a zárban.
  • Amikor szerelés után nyitott állapotban az ajtó tökéletesen működik – becsukott állapotban azonban csak az ajtó megemelésével vagy nyomásával lehet azt bezárni.
  • Amikor ajtózárbetét cseréjekor a csavar meghúzása után szorul a zár.
  • Amikor az ajtólap beleér az ajtótok küszöbébe. Ilyenkor vállal szokták az ajtót meglökni.
  • Amikor a biztonsági zárak szerelésekor minden csavart kiszedett már az ügyfél, mégsem jön ki a zárszerkezet az ajtóból. Ez azért van, mert a felfelé, lefelé és hátrafelé menő rudazatok nem lettek lekötve a többirányú zárszerkezet füleiről.
  • Hevederzár csere esetén például a rossz helyzetbe visszaállított hevederzár szerkezet bezárásakor a kulcsot nem lehet kivenni a zárbetétből.

Ezek azok a dolgok, amikhez szükséges a zárszerelő szakember jártassága, tapasztalata, szaktudása.

Milyen esetekben lehet szüksége zárszerelőre, zárszervizre?

- Kizárta magát?

Azaz, kivitte a szemetet és becsapódott az ajtó. Mindez pizsamában, roppant kellemetlen helyzet!

- Eltűnt a kulcsa?

Azaz, nem tudja ki, és hol találta meg.

Nem érzi magát biztonságban? Erre is megoldást jelent a zárszerviz, a zárszerelő szakember kicseréli Önnek az ajtózárakat!

- Betörtek Önhöz?

Ha már megtörtént a kellemetlen eset, és nem mer kimozdulni otthonról, hívjon zárszerelő szakembert!

Ajtaját a zárakkal helyreállítjuk, illetve megtaláljuk azt a megoldást, hogy ez többször ne forduljon elő Önnel.

Miért is fontos a precíz zárszerelés?

Milliméteres eltérések is sokat ronthatnak az Ön biztonságán. Nem egy esetben találkoztunk azzal, hogy szakszerűtlen zárszerelés történt, ezáltal nem záródott pontosan az ajtó és nem felelt meg az elvárásoknak. Így nem kaptuk meg azt a biztonsági fokozatot, ami az alapvető követelménynek megfelelt volna. Ezt egyből kiszúrják a betörők is. Kollégáink naprakész szaktudása által, cégünk biztosítja a minőségi beszerelést, és az ajtó pontos nyitását-zárását.

 

Ne adjon esélyt a betörőknek, óvja értékeit, legyen nyugodt a közérzete!

 

Témába illő menüpontok

Másodzár az ajtón   Izraeli zárak, pajzsok   Hevederzárbetét javítás   Hevederzár szerelés Budapest   Locksmith service   Mul-T-Lock kérdések
Mul-T-Lock zárbetétek   Zárszerelés Budapest   Érdekesség a Mul-T-Lock gyárról   Hevederzár szerelés Zugló   Izraeli zárbetét csere   Ajtózárcsere cilinderes verzióra   Biztonsági felsőzár   Dierre Go ajtó   Hevederzárbetét-csere, szerviz   Hevederzár szerelés Óbuda   Hevederzár szerelés   BARLOCK   Potent rászegző másodzár   Ablak befeszítés-gátlók   Hevederzár   Hevederzár javítás   Hevederzár nyitás   Hevederzár betörés után   Hevederzár szerelés műanyag ajtóra   CR zárak   Cerutti ajtózár szerviz   Cerutti kulcsok zárak   Dierre New Power zárbetét csere   Maco műanyag ajtó szerviz   Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra   Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten   Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere   Olasz Sab zárral ellátott ajtók - fontos zárcsere tudnivalók   Olasz Securemme biztonsági ajtók - zárcsere tudnivalók   Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje   Vorne vasalat szervizellátás Budapest   Elzett vasalat ajtózár-szerviz, zárcsere   Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere   Fuhr ajtózárak szervizellátása   Metalplast ajtózárak, vasalatok zárcseréje   Ajtózár-szerviz, gyors zárcsere Budapest kerületeiben   Budapesti betörések a koronavírus járvány miatt   Mul-T-Lock Zárszerviz szolgáltatásaink Budapesten   Becsapódott ajtónyitás Budapest