Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere

Próbálunk mindig többféle típusú vasalatot, zárszerkezetet a szervizautóinkban készleten tartani, hogy ne kelljen kétszer a helyszínre visszamenni, amivel nemcsak a munka elvégzése gyorsítható meg, hanem csökkenti a költségeket is.

A műanyag ajtó zárszerkezetének cseréjekor az ajtó élében végigfutó vasalatot cseréljük ki egy újra. Amikor valamilyen meghibásodás, a leggyakrabban törés történik a zárszerkezetben, akkor általában az egész szerkezetet cseréljük.

Mivel alkatrész utánpótlás ezen a területen nincs, így szinte az egész országban sehol sem lehet hozzájutni magához a cserére szoruló alkatrészekhez. Így mindenki rá van kényszerítve a zárszerkezet cserére.

Ha jó minőségű vasalatot, ahhoz megfelelő méretű és minőségű zárbetétet használunk, illetve, ha az ajtó jól be van állítva, akkor az élettartam nagymértékben növelhető. Ilyenkor biztosak lehetünk abban, hogy az elkövetkező 5-6 évben semmiféle problémánk a zárral nem lesz.

Garanciális műanyag ajtó vasalat csere

Ami fontos, hogy az ügyfelekben tudatosuljon, hogy mivel nem egyfajta műanyag ajtó van a piacon, így a zárszerkezetek, vasalatok sem egyformák.

Azzal, hogy „nekem van egy műanyag ajtóm, aminek fel kell húzni a kilincsét” nem vagyunk sokkal előrébb. Magyarra lefordítva ez kb. annyit jelent, mintha azt mondanánk: van egy autóm, ami gurul. Ebből még nem ismerhető fel sem a márka, sem a típus.

A szakmánkból kifolyólag kénytelenek vagyunk szakszavakat használni, amit sokszor az ügyfeleink nem értenek. Mindenkinek mást jelent a görgő, henger, kampó (bár ez már egyértelműbb), rúd, egybehasáb, stb. Márpedig a vasalat cserénél nagyon nem mindegy, hogy egy rúd, hasáb, vagy henger, esetleg kampó jön-e ki a zárszerkezetből, és hogy hány darab.

Rengeteg különféle típusú és méretű vasalat van, és mindenkinek az ajtajában más és más van beszerelve. Ráadásul még nem ejtettünk szót arról, hogy milyen az ajtóban lévő vasalatnak a szélessége, vagy dorn mérete (itt a szakszó!), vagy éppen a kilincstengely és előlap távolsága. Márpedig ezek is fontosak egy zárszerkezet cserénél, hiszen, ha valamelyik méret nem ott van, ahol lennie kell, akkor azt nem fogjuk tudni beszerelni az ajtóba.

Mi lehet akkor a megoldás? Hogyan lehet a legjobban beazonosítani a vasalatot?

A jó hír, hogy ezt nem Önnek kell megtennie, ez a mi dolgunk. Elvégre az orvoshoz sem felállított diagnózissal megyünk, azt tőle várjuk, mert ez a munkája.

Vasalat csere megrendelése Budapesten

Az ügyfélnek csupán annyi dolga van, hogy lefotózza a vasalatot. Ettől sem kell megijedni, mert nem egy nagy feladat. Ki kell nyitni az ajtót, oda kell menni az ajtó éléhez, attól kb. 1 méterre megállni és innen mehet a fotó. A legjobb, ha készít fotót az ajtó éléről, a kilincstől felfelé, illetve egy másikat a kilincstől lefelé. (Ezt meg lehet csinálni, jelen cikk írója tesztelte!)

Ha elkészült a fotó, azt csupán át kell küldeni nekünk e-mailben.

Ezáltal a zárszervizes kollégák 100 százalékban be tudják azonosítani a zárszerkezetet, látják, hogy milyen kivitelűek azok (rúd, henger, kampó, stb.), illetve mivel a kört nagymértékben leszűkítették, már a megfelelő méretet is 80 százalékban be tudják azonosítani. Ha esetleg nem, akkor kérünk egy mérést az ügyféltől, és pontosan elmondjuk, hogy mit és hogyan kell megmérni.

Miért hasznos ez a módszer?

Két dolog miatt tartjuk ezt a módszert kitűnőnek. Az egyik, hogy 2022 lévén, már nagyon sok ember okostelefont használ, amelyekben van kamera. Tehát a fénykép készítés az ügyfelek 95 százalékának a rendelkezésére áll, mikor ott van az ajtónál.

A másik, hogy ha esetleg egy ritkább típusú vasalat van a műanyag ajtóban, amit pl. be kell rendelni a forgalmazó cégtől, mert egy évben kétszer futunk be ilyenbe, akkor nem pazaroljuk sem az ügyfél drága idejét, sem a miénket. És akkor a kiszállás költségeiről nem beszéltünk! Mert elképzelhető, hogy odamegyünk, elmondjuk az ügyfélnek, hogy ilyen vasalat per pillanat sehol nincs, rendelnünk kell. Ez ennyibe és ennyibe kerül, ekkor és ekkor van itt. Erre az ügyfél azt mondja, köszöni, de akkor nem kéri. Ami rendben is van, mindenkinek jogában áll egy szolgáltatást kérni, vagy nem kérni. Viszont ezzel elment rengeteg idő, pénz. Mi is elmentünk egy helyre, elment az időnk és nem lett belőle semmi, sőt mínuszba kerültünk! Ezt ma, úgy gondoljuk, senki nem engedheti meg magának. Így marad a fotó, ami gyors is, kényelmes is, és hasznos is!

06 30 408 8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest