Másodzár (rászegző zár)

A pumpás zárakat, másod-hevederzárakat több néven is nevezik. Például, homlokcsapos zár, szúrókulcsos zár, rászegző zár, vagy csak egyszerűen pumpás zár.

A pumpás hevederzáraknak két előnye is van. Az egyik, hogy a hagyományos hevederzárakkal ellentétben, bármilyen ajtóra felszerelhetők, a másik, hogy 100%-os védelmet jelentenek a biztonság szempontjából.

A pumpás zárak szülőhazájukban Olaszországban, már több mint 10 éve nyújtanak 100%-os biztonságot az őket használó ügyfeleknek. Nagyon népszerűek. Magyarországon is kezdenek lassan elterjedni, a finomnyitási-, zártörési- és rongálási betörési módszerek elterjedésének köszönhetően. A pumpás hevederzárak, a masszív szerkezetük miatt, ellenállnak szinte mindenfajta betörési módszernek.

Finomnyitással, töréssel nem lehet őket kinyitni, illetve az ajtót sem lehet tőlük befeszíteni. Márpedig ezek az első számú betörési módszerek Magyarországon.

A legelterjedtebb pumpás hevederzárak: Potent, Mottura.

Cégünk szinte majdnem minden ajtóra fel tudja szerelni ezt a masszív, olasz biztonsági zárat, legyen szó Mul-T-Lock ajtóról, kínai vagy műanyag ajtóról, Kale vagy Beyler török ajtóról, mi megoldjuk! A pumpás hevederzár lényege, hogy ha az ajtót elkezdik feszegetni, azt masszívan megvédje, megtartsa.

A pumpás hevederzárak működése

A pumpás zárak lényege, hogy a körcilinderben lévő acéllemez lamellák, a kulcs felől, vastag fúrásvédelemmel vannak biztosítva. A milliós variációszámú lamella-osztásnak köszönhetően, a finomnyitási eljárással történő behatolás valószínűsége, teljességgel kizárt. Amennyiben a pumpás cilinder széle teljesen egy síkon van az ajtó lapjával és a megfelelő átmérőjű furat van neki fúrva, akkor kizárólag a körcilinder roncsolásával lehet kinyitni az ajtót.

Esztétikailag ugyan nem a legszebbek felszerelve a pumpás hevederzárak, viszont, ha az ajtó tömör és a falba be tudjuk vezetni a zárnyelvet, illetve erősen fel tudjuk szerelni a befogadó oldalt, akkor lehetetlen az ajtót befeszíteni.

A Potent pumpás zár kívülről a körcilindert forgatja nyomás, fordítás hatására, belül pedig egy úgynevezett vakcilindert forgat egy bakelit házban lévő fémgyűrűvel. Ez azért is jó, mert, ha belülről benne marad a kulcs a zárban, kívülről ki lehet nyitni.

A pumpás hevederzárak mérete, formája

Méretüket, alakjukat, formájukat tekintve több variációt tudunk kínálni ügyfeleink számára. Az egyirányú változat azt jelenti, hogy egy vastag nyelv a záron keresztül, hat fordítással, egy, az ellenoldalra felszerelt dobozba záródik. Ez pl. egy kétszárnyú ajtó esetén tökéletes megoldás.

Egyszárnyú ajtó esetén, a zárnyelv a falba vagy egy tokba végződik. Masszív, tömör bejárati ajtók esetében elmondhatjuk, hogy nem fognak tudni betörni egy ilyen szerkezeten keresztül.

Cégünk a pumpás hevederzárból csak az egyirányú változatot szereli. Ebből már több mint 1000 darabot felszereltünk, és soha nem volt velük probléma. Egyszárnyú, kétszárnyú, illetve üveges ajtóra ajánljuk. A zárhoz 3 db kulcs tartozik. 100 százalékos védelmet nyújt a betörés, befeszítés ellen.

Színüket tekintve a zárdoboz és a hozzátartozó rudak színe zöldes-barna, színterezett. Igény esetén meg lehet próbálkozni a lefestésével is. Ahová a kulcsot bedugjuk kívülről, az egy szép körcilinder, ami egy rozsdamentes vagy krómozott lappal van díszítve.

A pumpás hevederzárak felszerelésével 100% biztonság érhető el!

A következő képes összeállításunkban megmutatjuk, hogyan néz ki a Potent másodzár felszerelve, illetve milyen dobozban érkezik, milyen alkatrészek tartoznak hozzá, hogyan mutat különböző ajtókon. Nem minden kép tökéletes, mert a fényviszonyok nem mindig jók.

Amennyiben a pumpás zár szerelését cégünkre bízza, biztosítjuk, hogy korrekt, versenyképes árral és zárral, szakszerű és precíz szereléssel, és egy év teljes körű garanciával állunk az Ön rendelkezésére, Budapesten és Pest megyében. Hívjon minket munkanapokon, reggel 8 és este 20 óra között!

06-30-408-8914