CR zárcsere Budapest

Napi 2-3 trezorzár cserét végzünk, szerelünk, a legtöbb esetben az ajtó befelé nyílik. A zár lehet jobbos- vagy balos kivitelű, így a burkolat eltávolítása után, vagy az előlap leszerelésével, ki tudjuk cserélni a meghibásodott zárat. Ez egyemberes feladat, ami kb. egy órát vesz igénybe. Persze adódnak hosszabb folyamatok is, ahol a házilag gyártott ajtó rudazatait kötözgetni, hegeszteni kell, mert rossz konstrukcióra lett tervezve, de ezt is megoldjuk.

Budapesti trezorzár-szerviz cégként az összes olasz gyártó által gyártott trezorzárat szereljük. Ezekből készletet is tartunk, így aznapi vagy másnapi munkakezdéssel nyitunk, zárunk, cserélünk Önnek, Önnél, a legjobb áron!

De térjünk vissza a kifelé nyíló ajtóra. Ez a megoldás a helytakarékosság szempontjából lett így kivitelezve. Szerelés szempontjából legalábbis a le- és felemeléshez, illetve a lefektetéshez és a lap kihúzásához két ember szükséges. Itt a gyártó úgy oldotta meg, hogy a belső falap leszerelésével/kihúzásával lehet elvégezni a CR biztonsági zárszerkezet cseréjét.

Ezzel nincs is nagy probléma jó időben és világosban, illetve ahol van erre hely, de ha szakad az eső, sötét van, és nincs hová lefektetni az ajtót a szétszedéshez, ott ezt nem kellemes megoldani. De azért vagyunk emberek és azért van agyunk, hogy gondolkodjunk. Megoldjuk a problémát, kicseréljük az ügyfélnek a CR trezorzárat, és visszaakasszuk a csapágyakkal ellátott zsanérra a nehéz biztonsági bejárati ajtót.

Itt is, hasonlóan a Viro biztonsági ajtóhoz, a régi, oxidált rézkilincset érdemes lecseréltetni, szebb, jobb, új kilincsre, ami kíméli a zárat a beépített rugónak köszönhetően. A zárcserénél a zárcímkét is ki kell cserélni, mert a kikopott alumínium címer nem biztosít megvezetést, szinte kóvályog a lyukban, nem talál bele a kulcsnyílásba könnyedén az ügyfél.

Ahol probléma lehet még az ilyen ajtókkal, az főként a kertes házakra jellemző, hogy a kültéren beszerelt ajtók kapták a nedvességet 10 éven keresztül, így a rajtuk lévő 8 mm-es faburkolat megduzzadt, kitágult, amelyeket alig lehet kihúzni a vezető sínből. Persze erre is vannak régi szakmai trükkök (faék, kis pajszer, gumikalapács). Ilyenkor mindig kétemberes a feladat. Mindig használni kell a borítás alá kartonpapírt, hogy a belső burkolat ne karcolódjon az ide-oda történő csúszkálás során.

Az ajtó visszaakasztása után felszerelvényezzük az ajtót (kitekintő, ajtócímer, kilincs), majd kipróbáljuk a kulcsokat, miután eltávolítottuk a sorját a kulcsfogakról. Majd az ajtókeret furatait, ahová a zár tüskéi becsúsznak, szorulás esetén egy kicsit megturbózzuk.

Voltunk olyan CR zárcserénél, ahol az ügyfél már megszokta, hogy az ajtót, emelgetni, rúgni kell, hogy bezáródjon, így nem is csoda, hogy tönkrement a zár. Ilyenkor egy kis turbózással ugyan meg lehetett volna menteni, vagy legalábbis meghosszabbítani a zár élettartamát.

Mindig hívjon szakembert a CR zárcseréhez, mert ezek a zárak speciális szerszámokat, és szakmai hozzáértést igényelnek! 06304088914 HIVJON MINKET

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest