Zárcsere a műanyag ajtókban

Kilincs csere

A műanyag kilincsek az évek alatt elég sokszor kerülnek lenyomásra, illetve felhúzásra. Főként a kilincsfelhúzós szerkezetnél van nagyobb igénybevételnek kitéve a kilincs.

Amelyik kilincsben nincsen gyárilag benne a rugó, az a zárszerkezet rugójára van hagyatkozva, illetve amelyik kilincsnek nem olyan masszív, erős a szerkezete, azok nagyon hamar lefittyednek, eltörnek, lötyögőssé válnak. Nagyon sok olyan műanyag ajtókilinccsel találkoztunk, amin a csavarok fellazultak, a kilincs ki van kopva a címkéből, lötyög az egész és koptatja a műanyag ajtó felületét.

Ezeken úgy tudunk segíteni, hogy egy új kilincset szerelünk fel, amelynek masszív, erős a belseje, és amelynek rugó vezérli a működését.

Felhúzó kilincses műanyag ajtók kilincs-cseréjét vállaljuk Budapesten, illetve Pest megyében, fehér, barna, rozsdamentes, vagy igény esetén, más színekben, 85, 90, 92 mm dorn-méret esetében.

Zárszerkezet csere

A műanyag ajtók vasalatai lehetnek felhúzó kilincses-, és kulcsműködtetésű változatúak.

Ezen belül görgős, csúszkás, kampós, tüskés, hengeres kivitelűek, egy- vagy kétcilinderesek. 16 mm szélességű előlaptól kezdve a 24 mm-ig bezárólag, egyenes- vagy hajlított profilú, illetve különböző minőségű és márkájúak lehetnek.

Magyarországon, a szerviz során a következő vasalatokkal dolgozunk: GU, Maco, Roto, Schüring, Pavo, KFV, Schüco, Metalplast, Winkhouse, Sab. Ezekből a vasalatokból különféle méretek vannak, de mi ennek ellenére próbálunk minél nagyobb készletet tartani, hogy ezáltal az ügyfeleink elromlott vasalatát minél előbb ki tudjuk cserélni.

Zárbetét csere

A kilincsemeléses és kulcsműködtetésű ajtók a zárbetét elfordításával záródnak, amit kívülről kulcs, belülről pedig akár tekerőgomb is hajthat.

Az ajtók vastagságú miatt elég hosszú zárbetét szükséges a műanyag ajtókba. A leggyakoribb mértek 35/45, 45/45, 40/40 mm méretekben váltakozhatnak. Lehetnek azonban ettől eltérőek is, ez nincs kőbe vésve. Amit ajánlunk az mindenféleképpen egy jó minőségű zárbetét, silány kínai terméket nem szerelünk. Kizárólag közép- és felsőkategóriás zárbetétet használunk. Ez a garancia, illetve az ügyfél ajtó biztonságának a növelése miatt is fontos.

Ezekhez a zárbetétekhez általában 3 kulcs tartozik. A prémium kategóriás zárbetétekhez még egy másolás-védelmi kártya is tartozik.

A középkategóriás zárbetét csak fúrás ellen van védve, se törés-, se magkihúzás, se másolás ellen nincs védelme. Ezzel szemben a felsőkategóriás zárbetét, interkatív csap a csaprendszerű, fúrás-, savazás-, finomnyitás-, magkihúzás-, törés-, és másolás ellen véd.

Akár közép-, akár felsőkategóriás zárbetétet szeretne, cégünk rövid határidőn belül kicseréli a zárbetétet, szakszerűen és garancia vállalással.