Cégünk, a Mul-T-Lock zárak specialistája

Cégünk több mint 14 éve foglalkozik zárcsere és zárszerviz szolgáltatással Budapesten és Pest megyében. Az általunk leggyakrabban szerelt zárcsalád a Mul-T-Lock, ezért is döntöttünk amellett, hogy a Mul-T-Lock zárakra specializálódunk. Az izraeli vállalat kiváló minőségű és színvonalú zárjait mindenkinek bátran ajánljuk!

Egy pár dolgot említenénk a Mul-T-Lock biztonsági ajtókról.

A Mul-T-Lock biztonsági bejárati ajtók izraeli importból érkeztek hazánkba. Ezt azért mondjuk múlt időben, mert ma már nem lehet ilyen ajtót vásárolni. A nevét a gyártó cégről kapta, amelyiknek a zárszerkezete, zárbetétje és pajzsa is az ajtó tartozéka. A Mul-T-Lock biztonsági ajtó egy lemez-szerkezetű ajtó, amely zárszerkezetét egy fogasív hajtja.

Az ajtók, anyagukat tekintve, jó minőségű fémszerkezetű ajtók, amelyek hasonló elv alapján készültek, mint a mostani olasz biztonsági ajtók. Az ajtók hangszigeteléssel is el vannak látva, így kiválóak a társasházi használatra. Az ajtók belülről hőszigeteléssel is rendelkeznek.

A Mul-T-Lock biztonsági ajtók kerete legalább 10 cm hosszú dűbelekkel, a falba vagy a falhoz van rögzítve. Maga a keret egy zártszelvény keret, melyben csapágyazott fémzsanérok és leemelést gátló szegecsek találhatók.

Ezekben a biztonsági ajtókban többnyire egy többirányú Mul-T-Lock zárszerkezet található, melyet egy fúrásvédett, lapon mart kulcsos Mul-T-Lock zárbetét hajt. A zárbetéteket a saját biztonsági pajzsa teszi még biztonságosabbá.

Mul-T-Lock zárak

Bevésőzárak

A Mul-T-Lock ajtóban a zárszerkezet az ajtó belsejében helyezkedik el. A zárszerkezet egyes részeit szabad szemmel csak akkor lehet látni, ha az ajtó nyitott állapotban van. A zárszerkezet az ajtó oldalélében, belül helyezkedik el. Egyes típusok az ajtó éléből szerelhetők be. Ezeket a zárszerkezeteket nevezzük bevésőzárnak. Más típusokat az ajtólap lebontásával lehet csak lecserélni, mert a rögzítésüket belső felfogatással oldották meg.

A bevésőzár egy összetett szerkezet, mert ahhoz, hogy a felső-, alsó-, és az előre irány együttesen tudjon működni, egy fogasívre volt szükség, amely összeköti a lemezeket a szerkezetben, ezáltal tud együtt működni a három irány. A kilincs-nyelv mögött egy rugó található, amely könnyebbé és finomabbá teszi a működést. A kilincs diója is nagyon erős és stabil szerkezet. Ha jól be van állítva, akár 10-15 évet is bír működni hiba nélkül.

A zárszerkezet feladata

A zárszerkezet feladata az ajtó záródásának biztosítása és a zárbetét rögzítése. A záródás biztosítását a zárszerkezet egy- vagy több irányú záródással biztosítja. A Mul-T-Lock zárszerkezetek általában több irányba záródnak.

A többirányú zárszerkezetek között is megkülönböztetünk 3 vagy 4 irányba záródó szerkezeteket. Fontos megemlíteni, hogy a zárszerkezet csak abban az esetben nevezhető biztonsági zárszerkezetnek, ha bezárás után minimum 20-25 mm mélyen reteszelődik a zárási pontokon. A zárási pontoknak 30-40 cm távolságra kell lenniük egymástól.

A 3 irányba záródó Mul-T-Lock zárszerkezet előre-, felfele-, és lefele reteszel. A 4 ponton záródó zárszerkezet pedig még a zsanér irányába is kitol egy fémrudat.

A fogaskerekezett zárbetétbe kulccsal forgatjuk a fogaskereket, ami által meghajtjuk a zárszerkezetet, amely a fogaskerekek és fogaslécek segítségével kitolja a zárnyelveket.

A Mul-T-Lock törésvédő zárpajzs szerepe

A biztonság további növelése érdekében javasolt a zárbetét védelmére szolgáló biztonsági zárpajzs felszerelése.  Ez azért fontos, mert az ajtónak az ajtókerethez eső részét is védi a felfeszítés ellen. Védi a zárbetétet, nehezebbé teszi a zárbetéthez való hozzáférési lehetőséget.

A legjobb zárszerkezet sem jelent biztonságot, ha egy olcsó, rossz minőségű zárbetétet és pajzsot használunk. Illetve, ha nem használunk semmilyen pajzsot, az a lehető legrosszabb megoldás, mert a zárbetét törhetővé válik és visszanyitható a zárszerkezet, illetve az ajtó.

Mul-T-Lock zárszerviz

Mul-T-Lock Integrator

A Mul-T-Lock Integrator zárbetét egy jó minőségű, középkategóriás zárbetét, amely a 7x7 cilinder platformjára épül. Kulcsainak kialakítása speciális marással készül, így a kulcsok szabadalmi védelem alatt állnak 2023-ig.

Igazából a Mul-T-Lock Integrator zárbetét mostanság kezd elterjedni a lakosság körében, leginkább nagyobb cégeknek, vállalatoknak, irodaházaknak a fő- és vezérkulcsos rendszerébe vannak beépítve.

Mul-T-Lock Interactive zárbetét csere

Az Mul-T-Lock Interactive zárbetétek legfontosabb tulajdonsága, a szabadalmaztatott technológián alapuló, kulcsba integrált, teleszkópikusan mozgó külső- és belső-, a csap a csapban csaprendszer.

Ez a megoldás maximális védelmet nyújt az ismert betörési módokkal szemben, amelyek a fúrás-, maghúzás-, törés-, savazás- és finomnyitásos módszerek.

Biztonsági okból kifolyólag mindig érdemes a zárbetétet kicseréltetni, főleg kulcselhagyás és új lakásba költözés estén. Soha nem szabad a biztonságot a vakszerencsére bízni, mindig a megelőzésben kell gondolkodni, mely esetén a zárcsere a megoldás. Az új zárbetétet Ön előtt nyitjuk ki a gyárilag lezárt dobozból, így annak kulcsaihoz csak Ön fér hozzá! Cseréltessen zárbetétet időben!

 Mul-T-Lock 7x7 zárbetét csere

A 7x7 zárbetét esetében is muszáj a zárcserét elvégeztetni, ha egy kulcsot elveszítettek, vagy új lakásba költöztek. A Mul-T-Lock 7x7 zárbetét a gyár alap terméke, így extra biztonsággal nem rendelkezik. Akinek a biztonság az első, az mindenképpen egy magasabb kvalitású izraeli zárbetétre cseréltesse le ez a zárcilindert!

Mul-T-Lock MT5 zárbetét csere

A Mul-T-lock MT5 az izraeli gyár legmagasabb biztonságot nyújtó zárbetétje. Maga a zárbetét olyan, még viszonylag új megoldásokkal lett felszerelve, amely magasabbra teszi a lécet a prémium kategóriába sorolt zárbetétek világában.

A Mul-T-Lock MT5 zárbetétben már a szabadalmazott teleszkópikus, azaz csap a csapban csaprendszert alkalmazzák, az Interactive zárbetéthez hasonlóan. Kiemelkedően biztonságos, hogy két zárási mechanizmust alkalmaznak egyetlen Mul-T-Lock zárbetétben.

Mind az MT5, mind az MT5+ zárbetét különleges bánásmódot igényel. Mivel nagyon finom és rendkívül bonyolult maga a zár belső szerkezete, így a használata leginkább felnőtteknek ajánlott, és főként olyan biztonsági ajtókban, amelyek megfelelő minőségűek és jól be is vannak állítva. Ezeket a zárbetéteket évente egyszer muszáj karbantartani!

Mul-T-Lock MT5 zárbetét cserével kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat!

Mul-T-Lock Classic zárbetét zárszerviz

A Classic zárbetét belseje majdnem teljesen megegyezik az Interactive zárbetét belsejével. A Mul-T-Lock Classicban is csap a csapban csaprendszer található, ami azt jelenti, hogy a külső, nagyobb méretű csapokon belül, egy vékonyabb, különálló belső csap található.  Azért fejlesztették ezt ki, mert lényegesen nehezebben nyitható ezáltal manipulációs eljárással, illetve finomnyitási, zárfésülési módszerrel egyáltalán nem nyitható.

A Classic abban különbözik az Interactive zárbetéttől, hogy ez utóbbiban van egy speciális mozgó csap, mind a kulcsban, mind a hengerben. Ezzel szemben ez a mozgó alkatrész a Classic betétben nincs benne.

Sajnos ma már a Classic zárbetét nincs forgalomban, így ennek a cseréje mindenképpen egy ennél magasabb fokozatú zárbetétre ajánlott. Classic zárbetétet 7x7-re nem szabad lecserélni, mert annak a biztonsági fokozata jóval gyengébb!

Classic zárcserével kapcsolatban egyeztessen diszpécser kollégánkkal!

Mul-T-Lock zárszerviz Budapest

Zárszerviz szolgáltatásunk Budapesten és Pest megyében vehető igénybe. Budapest területén kiszállási díj nincs, csupán egy egyszeri munkadíjat kell megfizetni és az anyagköltséget.

Mul-T-Lock zárszerviz szolgáltatásunk az alábbi esetekben áll ügyfeleink rendelkezésére, hétköznapokon:

  • sérülésmentes becsapódott ajtónyitás
  • ajtóigazítás, ajtóbeállítás
  • Mul-T-Lock védőpajzsok felszerelése vagy cseréje
  • Mul-T-Lock zárbetét csere azonos vagy magasabb kategóriára
  • Mul-T-Lock ajtóban zárszerkezet csere
  • rongálásmentes ajtónyitás, sürgősségi ajtónyitás, Mul-T-Lock zárak nyitása

Cégünknél a Mul-T-Lock zárszerviz szolgáltatás magába foglalja a komplett ajtóigazítást is. Autóink az izraeli cég teljes zárbetét-méret palettájával fel vannak szerelve, így a Mul-T-Lock biztonsági ajtók zárszervizelését, zárcseréjét a helyszínen meg tudjuk oldani.