Mul-T-Lock Classic zárbetét

A Classic zárbetét jellemzői, anyaga

A Classic zárbetét sajnos már Magyarországon nincs kereskedelmi forgalomban, pedig egy nagyon jó minőséget képviselő zárbetétről van szó. Helyette mostanában inkább a Mul-T-Lock Integrator kezd elterjedni, ami ugyanolyan, mint a 7x7, csak már másolásvédelemmel ellátott.

A Classic zárbetét belseje majdnem teljesen megegyezik az Interactive zárbetét belsejével. A Mul-T-Lock Classicban is csap a csapban csaprendszer található, ami azt jelenti, hogy a külső, nagyobb méretű csapokon belül, egy vékonyabb, különálló belső csap található.  Azért fejlesztették ezt ki, mert lényegesen nehezebben nyitható ezáltal manipulációs eljárással, illetve finomnyitási, zárfésülési módszerrel egyáltalán nem nyitható.

A Classic abban különbözik az Interactive zárbetéttől, hogy ez utóbbiban van egy speciális mozgó csap, mind a kulcsban, mind a hengerben. Ezzel szemben ez a mozgó alkatrész a Classic betétben nincs benne.

A Mul-T-Lock zárbetétek közül a Classic zárbetétet is tudjuk a helyszínen kódolni zárszerviz keretében, így ha jó a zárbetét, akkor nincs szükség zárcserére. A kulcsszárban a 06 számnak kell beleütve lennie, ahhoz hogy tudjuk kódolni a helyszínen. A 08 illetve 064 kulcsprofil jóval ritkább Magyarországon, ám ezeknek a helyszíni kódolását is meg tudjuk oldani, de előtte mindenképpen egyeztetni kell ügyfélszolgálatunkkal!

A régi Mul-T-Lock Classic betétekhez tartozott kulcsmásolás elleni védőkártya, de mivel a szabadalmi védelem lejárt, így a Classic kulcsokat már utángyártott kulcsokra is rá lehet másolni.

Magának a Classic zárbetétnek az anyaga rézötvözet, törésvédelem ellen nincs védve, viszont fúrás- és finomnyitás elleni védelemről a gyártó cég gondoskodott. A kulcsfeje fekete szögletes műanyag, ami kicsit ráhúzódik a kulcsszárra. A gyári kulcsok egyik oldalán a Mul-T-Lock felirat és a muszklis ember található. A másik oldalon a DO NOT DUPLICATE, azaz ne másold, felirat olvasható.