CR ajtózár csere

A CR tollas kulcsos, négyfordulatos, három irányba záródó biztonsági ajtózár igen nagy számban van jelen a magyar piacon. Főként bejárati ajtókban van elterjedve, de lakatos cégek rácsokba is telepítették, szerelték.

Amit tudni kell a zárról, hogy biztonsági fokozata magas kategóriát képvisel, hat fixlamellás változata több ezer variációs kulcsfogazásra van gyártva.

Kulcsprofilja egyedi, a kulcsfeje fémszínű, az egyik sarka le van csapva, rajta a CR mod dep felirat található. A zárból kijövő négy acéltüske négy kihajtáskor körülbelül 4 cm-ben zárja a tokot. A csapdanyelv jobbosról balosra állítható a zárnyelv kiszerelésével.

Ennek a CR biztonsági zárnak a cseréjét azonnali munkakezdéssel, Budapest területén, számlával, garanciával bruttó 86.000 Ft-ért tudjuk vállalni. A zárhoz 3 db gyári kulcs tartozik, amit az ügyfél előtt bontunk ki, illetve egy negyedik, egyoldalon fogazott kulcs. Ez csak a kilincsnyelvet mozgatja, de igény esetén készíthető belőle teljes jogú kulcs is.

Ezeknek a CR záraknak a cseréje házilag nem végezhető el, mert szerszámozottságot és zárszerelői tudást igényel. Az ajtó szétszedése után a zárcseréhez, illetve a zár beinstallálásához különböző állítási és igazítási dolgokra van szükség.

Sajnos sokan azt hiszik, hogy képzett zárszerelők és nekiállnak házilag, ám miután beletörik a bicskájuk a műveletbe, akkor telefonálnak csak.

Ha lóg a kilincs vagy kopott a címke, akkor érdemes új kilincset felszerelni, illetve a kulcslyuk takaró és kulcsmegvezető címkét is kicserélni. Ezeknek nemcsak esztétikai, hanem funkcionális feladatuk is van. Amennyiben a CR zárak rendszeresen karban vannak tartva, akkor 15-20 évig nincs velük gond. Persze itt figyelni kell a kulcsokra, hogy mindegyikük egyforma mértékben kopjon, illetve a minőségi kulcsmásolatok használatára. Kültéri ajtó esetében a hideg-meleg hatásokat figyelembe véve az ajtón igazítani, állítani kell, hogy az esetleges akadozásoktól a CR zárszerkezet ne menjen tönkre, nem kelljen minden évben zárat cserélni.

Ha Ön Budapesten vagy Pest megyében lakik, és CR biztonsági bevésőzárja van, akkor zárcsere ügyében hívja ügyfélszolgálatunkat! Mi rövid időn belül kicseréljük Önnek az ajtóban lévő zárszerkezetet.