Sherlock zárszerkezet, szlovák ajtó, jó zárbetét

Egyre több új lakóparkban futunk bele a munkáink során Szlovákiában készült bejárati ajtókba, amelyekben a szlovák Sherlock elnevezésű zárszerkezet van. Ez egy nagyon jó, megbízható ajtó, masszív, kitűnő zárszerkezettel. Ebben az esetben csak a zárbetétet kell cserélni és máris tökéletes a biztonság. A zárbetétet azonban mindenképp érdemes kicserélni, ha újonnan vásárolják a lakást, ha elhagyják a lakáskulcsot, vagy ha nem tartják biztonságosnak a zárat. Érdemes kikérni egy zárszerelő szakember véleményét, hogy mit ajánl, mi a jó, melyik az a betét, amelyik a betörő előtt van egy lépéssel. Olcsó, silány minőségű betét ebbe az ajtóba nem való!

Tovább olvasom

Dierre ajtózár, zárbetét kicserélése

A mai rohanó világban fejlődnek az ajtók és a zárak is, a hosszú tollas kulcsos Dierre zárakat leváltja a cilinderes verzió. Mivel a gyártó figyelt a kényelemre és a biztonságra egyaránt, nagyon sokan nem szeretik, hogy 10-12 centiméteres kulccsal kell a nadrágzsebben mászkálni, vagy azt a táskába beletenni. A tollas kulcsok annak idején nagyon népszerűek és elterjedtek voltak, de a betörés világában egyre gyengébb láncszemnek tűnnek, ezért is alkalmazzák mostanság a cilinderes meghajtású verziót. A tollas kulcsos záraknál egyre sűrűbben alkalmazzák a betörők az úgynevezett lamella-emelgetéses zárnyitási módszert, így könnyedén bejutnak a lakásba. Ezzel szemben, a zárbetétes megoldásnál, kivitelnél ezt nem tudják alkalmazni, hiszen az új betétek magasabb biztonsági fokozattal rendelkeznek és nehezebb a zárnyitási trükköket alkalmazni velük szemben.

Tovább olvasom

Dierre ajtó beazonosítás, címke, logó, gyártó felirat

Azok az ügyfelek, akik hozzánk fordulnak segítségért, vagy Dierre szolgáltatással kapcsolatban érdeklődnek, javasoljuk, hogy minél több információt gyűjtsenek be a telefonálás előtt, ezzel is segítve/gyorsítva munkánkat. Az nem segítség, hogy ugyanolyan ajtóról van szó, mint a weboldalon a kép. A weblapon kb. 1000 db kép van, nem tudjuk, melyikre gondol és zárszerviz lévén, nem nonstop vagyunk gép közelében sem.

Tovább olvasom

Zárak minősége, élettartalma, mit várhatunk

Mai írásunkban arról beszélünk, hogy egy adott zár, zárbetét, zárszerkezet esetén mit várhatunk. A mai magyarországi állapotokról elmondható, hogy még mindig sokan összekeverik a minőséget a mennyiséggel, az ajtót teleaggatják olcsó zárbetétekkel, melyeknek sem az élettartalma, sem a minősége nem üti meg a kívánt színvonalat. Továbbá gyakori, ha valakinek egy valódi biztonsági acélajtója van egy trezorzárral, nála a 20 éves használat sem hosszú idő, és csodálkozik, hogy „csak ennyit” bírt a szerkezet.

Tovább olvasom

Iseo tekerőgombos zárbetét csere

Budapest több kerületében igencsak elterjedt az a fajta olasz trezorzáras bejárati ajtó, amibe a gyártó már nem a régebbi kivitelű tollas kulcsot szereli be, hanem egy rövidebb, egyszerűbb, könnyen kezelhető, ún. zárbetétes kivitelt. Ez egyrész kényelmes, másrészt biztonságos, mivel olyan komoly zárbetéteket alkalmaznak az olaszok a technológia területén, amelyek abszolút ellenállnak a zárnyitási és törési technikáknak.

Tovább olvasom

Kell-e zárcsere egy új bejárai ajtó vásárlásánál?

Ez több tényezőből tevődik össze, hiszen, ha egy olcsó kínai ajtót veszünk pl., amit beszerelnek nekünk, akkor ajánlott eleve mihamarabb az ajtót felturbózni biztonsági zárakkal. Új építésű lakóparkoknál szintén ajánlott a zárcsere, mert rengeteg kézen ment keresztül az építkezés alatt a kulcs. Nem egy megnyugtató érzés, hogy az a kulcs, amivel zárjuk a bejáratai ajtónkat, már több építőmunkás kezében is volt. Ezen érdemes elgondolkodni!

Tovább olvasom

Kizáródás a lakásból – zárszerviz S.O.S.

Bárkivel előfordul, hogy kizárja az otthonából magát, elhagyja a lakáskulcsot, beletöri azt a zárbetétbe, vagy csak kimegy a postaládához a levélért és becsapódik mögötte a gombos bejárati ajtó. Így ebben az esetben az ajtó előtt állunk, jó esetben nyár van és meleg, rossz esetben egy pólóban vagyunk a hidegben és gondolkozunk mitévők legyünk, mert még egy telefon sincs nálunk.

Tovább olvasom

Superlock izraeli ajtózár szerviz

Magyarországi, de főként budapesti viszonylatban kiemelkedően magas az Izraelben készült, Superlock cég által legyártott, magas biztonsági fokkal rendelkező bejárati ajtó. Ezen ajtók mindegyike már több mint 10-15 éves. Az évek is alátámasztják a minőséget, pedig valamelyik naponta akár 50-szer is ki van nyitva, be van csukva. A zárszerkezetről annyit kell tudni, hogy fogaskerekes meghajtású. A zárbetéten lévő fogaskerék hajtja a zárszerkezet fogasívét, mely előre kitolja a négy darab acéltüske zárnyelvet, illetve a továbbító zárópontok felfele, lefele és hátrafele reteszelik az ajtót.

Tovább olvasom

Mottura ajtózár-szerviz Budapesten, ingyenes kiszállással

Az olasz Mottura biztonsági ajtózárakból sokfajta van jelen a magyar piacon. Vannak háromirányba záródó, ún. nagytestű trezorzárak, háromrudas-, négyrudas-, csapdanyelves vagy anélküli kivitelben, valamint ezek kódolható, cserélhető lamellás változatai, továbbá az ún. kistestű Mottura zárak. Mindezek külön jobbos és balos nyitású ajtókhoz illő változatokban. A pontos beazonosításhoz a legjobb, ha lefotózzák az a zárat úgy, hogy benne van az ajtóban és a fotót elküldik nekünk emailben. Ez a legkönnyebb módja a Mottura zár beazonosításának. Ez pedig nagyon fontos, mind az ár, mind a zártípus cseréje szempontjából.

Tovább olvasom