Hevederzár betétek korszerűsítése új izraeli zárral

A meglévő hevederzárakat lecserélni nem lehet, maximum ugyanolyanra, ami jelenleg az ajtón van, ezzel meg nem vagyunk előrébb. Viszont ha a hevederzár meghajtó részét, azaz a fogaskerekes zárbetétet cseréljük ki, azonnal megváltozik a biztonsági szint. Az elavult, egyszerű, zárfésűvel kinyitható zárbetét helyére egy interaktív csapos, kiváló minőségű, hosszú működésű, 5 kulcsos, kódkártyás, Mabisz által bevizsgált, izraeli zárbetétet szerelünk.

Tovább olvasom

Műanyag bejárati ajtóról tudnivalók a tulajdonosok számára

A műanyag ajtó tulajdonképpen nem rossz választás, hiszen raktárról sok cégnél elérhető, különböző méretben, nyitási irányban. Mindez több színben, egy- vagy kétszárnyas kivitelben, kazettás-, üveges-, felülvilágítós kivitelben. Nagyon sok ház, lakás nyílászárójaként szerelik be a műanyag ajtókat. Amit érdemes róluk tudni, hogy védelmi színvonal függvényében célszerűbb a jobbat, starpabíróbbat, drágábbat választani, mert a barkácsáruházas, akciós műanyag ajtók nem tudják ugyanazt, mint egy duplazáras hő- és hangszigetelt, biztonsági vasalattal ellátott nyílászáró.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül egy zárcsere Budapest kerületeiben?

Ez a leggyakoribb kérdés, amit a telefonban elsőként feltesznek az érdeklődők. Ugyanakkor a kérdés ennél összetettebb, mert nem mindegy, hogy mit, miben és hol kell cserélni, továbbá, hogy nyitás is szükséges-e vagy nem. Ezeket a kérdéseket mindenképp tisztázni kell, mielőtt árat tudunk mondani. A beazonosítás kérdezz-felelek formában történik, vagy fotó alapján. Mai blogukban a zárcsere témakörében igyekszünk kellő információt adni az érdeklődőknek. Tartson velünk!

Tovább olvasom

Komplett zárszerviz megoldások Budapest területén, kiszállással

Nagyon régóta űzzük ezt a vállalkozást ebben a szakmában, talán a legelsők között voltunk, akik gyorsszerviz jelleggel helyszíni zárszerelést végeztünk. Először még újságokban, lift-reklámokban hirdettük a szolgáltatásokat, ezzel megvetve lábunkat a piacon. Majd az internet berobbanásával egyidejűleg, mi is nagy fejlesztéseket csináltunk szakszervizünkben.

Tovább olvasom

Nívó ajtózár problémák, megoldások

A hazai gyártású, 100 százalékosan acélból és lemezből készült, faborítású Nívó ajtó szintén nagy népszerűségnek örvend. Az első ajtók több mint 20 éve lettek beszerelve, ezek még 3 záras kivitelűek voltak. Mostanra a középső zár meghibásodása szokott a legyakrabban előfordulni. Ám ott sem a zárás mechanizmusával van baj, hanem a zárnyelv rugója törik el vagy csak egyszerűen elfárad és nem tudja többé azt a feszítő hatást kifejteni, ami a kilincset egyenes állapotba húzná vissza.

Tovább olvasom

Cisa ajtózárszerviz, helyszíni csere, kódolás, javítás

A fekete kulcsos Cisa zárak 3 irányba záródó típusa főként biztonsági ajtókban található. Ez már egy komoly kategória, nem a vacak, kínai lemezajtó. Itt nem spóroltak az anyaggal, acéllemez és váz, kívül-belül vastag faborítás a jellemző, illetve minőségi díszítőelem, kilincs, címke, rozetta, strapabíró kulcsokkal. Ha szakszerűen van beépítve, az ajtó 20-25 évig kibírja, nem lesz vele gond. Ettől függetlenül lehetnek más jellegű igények az ajtó kapcsán, pl., ha kívülről fix gomb található az ajtón, és a kulcsot a zárban hagyjuk és behúzzuk azt, kizárjuk magunkat. Ebben az esetben hívhat minket, mi sérülésmentesen kinyitjuk Önnek, Budapest területén már 20.000 Ft-tól.

Tovább olvasom

Nívó ajtó vagy Mul-T-Lock ajtó

Zárszerviz vállalkozásunk szaktanácsot tud adni ajtóválasztás ügyében, de nem szeretünk ajánlani más szolgáltatót, ez legyen mindenkinek a saját döntése. A Nívó ajtó azért jó, mert magyar gyártmány, acélból készül, kül- és beltérre egyaránt használható, egyedi színválasztékban, egy-, két- vagy három különálló zárszerkezettel ellátva, egyszárnyú-, kétszárnyú-, felülvilágítós-, kazettás-, íves kivitelekben, bármilyen lakásba, bármilyen régi ajtók helyére. Az ár-érték arányban versenyképes a hazai piacon. Ilyenkor érdemes egy középkategóriát választani az ajtók közül.

Tovább olvasom

Sherlock zárszerkezet, szlovák ajtó, jó zárbetét

Egyre több új lakóparkban futunk bele a munkáink során Szlovákiában készült bejárati ajtókba, amelyekben a szlovák Sherlock elnevezésű zárszerkezet van. Ez egy nagyon jó, megbízható ajtó, masszív, kitűnő zárszerkezettel. Ebben az esetben csak a zárbetétet kell cserélni és máris tökéletes a biztonság. A zárbetétet azonban mindenképp érdemes kicserélni, ha újonnan vásárolják a lakást, ha elhagyják a lakáskulcsot, vagy ha nem tartják biztonságosnak a zárat. Érdemes kikérni egy zárszerelő szakember véleményét, hogy mit ajánl, mi a jó, melyik az a betét, amelyik a betörő előtt van egy lépéssel. Olcsó, silány minőségű betét ebbe az ajtóba nem való!

Tovább olvasom