Zárak minősége, élettartalma, mit várhatunk

Mai írásunkban arról beszélünk, hogy egy adott zár, zárbetét, zárszerkezet esetén mit várhatunk. A mai magyarországi állapotokról elmondható, hogy még mindig sokan összekeverik a minőséget a mennyiséggel, az ajtót teleaggatják olcsó zárbetétekkel, melyeknek sem az élettartalma, sem a minősége nem üti meg a kívánt színvonalat. Továbbá gyakori, ha valakinek egy valódi biztonsági acélajtója van egy trezorzárral, nála a 20 éves használat sem hosszú idő, és csodálkozik, hogy „csak ennyit” bírt a szerkezet.

Tovább olvasom

Iseo tekerőgombos zárbetét csere

Budapest több kerületében igencsak elterjedt az a fajta olasz trezorzáras bejárati ajtó, amibe a gyártó már nem a régebbi kivitelű tollas kulcsot szereli be, hanem egy rövidebb, egyszerűbb, könnyen kezelhető, ún. zárbetétes kivitelt. Ez egyrész kényelmes, másrészt biztonságos, mivel olyan komoly zárbetéteket alkalmaznak az olaszok a technológia területén, amelyek abszolút ellenállnak a zárnyitási és törési technikáknak.

Tovább olvasom

Kell-e zárcsere egy új bejárai ajtó vásárlásánál?

Ez több tényezőből tevődik össze, hiszen, ha egy olcsó kínai ajtót veszünk pl., amit beszerelnek nekünk, akkor ajánlott eleve mihamarabb az ajtót felturbózni biztonsági zárakkal. Új építésű lakóparkoknál szintén ajánlott a zárcsere, mert rengeteg kézen ment keresztül az építkezés alatt a kulcs. Nem egy megnyugtató érzés, hogy az a kulcs, amivel zárjuk a bejáratai ajtónkat, már több építőmunkás kezében is volt. Ezen érdemes elgondolkodni!

Tovább olvasom

Kizáródás a lakásból – zárszerviz S.O.S.

Bárkivel előfordul, hogy kizárja az otthonából magát, elhagyja a lakáskulcsot, beletöri azt a zárbetétbe, vagy csak kimegy a postaládához a levélért és becsapódik mögötte a gombos bejárati ajtó. Így ebben az esetben az ajtó előtt állunk, jó esetben nyár van és meleg, rossz esetben egy pólóban vagyunk a hidegben és gondolkozunk mitévők legyünk, mert még egy telefon sincs nálunk.

Tovább olvasom

Superlock izraeli ajtózár szerviz

Magyarországi, de főként budapesti viszonylatban kiemelkedően magas az Izraelben készült, Superlock cég által legyártott, magas biztonsági fokkal rendelkező bejárati ajtó. Ezen ajtók mindegyike már több mint 10-15 éves. Az évek is alátámasztják a minőséget, pedig valamelyik naponta akár 50-szer is ki van nyitva, be van csukva. A zárszerkezetről annyit kell tudni, hogy fogaskerekes meghajtású. A zárbetéten lévő fogaskerék hajtja a zárszerkezet fogasívét, mely előre kitolja a négy darab acéltüske zárnyelvet, illetve a továbbító zárópontok felfele, lefele és hátrafele reteszelik az ajtót.

Tovább olvasom

Mottura ajtózár-szerviz Budapesten, ingyenes kiszállással

Az olasz Mottura biztonsági ajtózárakból sokfajta van jelen a magyar piacon. Vannak háromirányba záródó, ún. nagytestű trezorzárak, háromrudas-, négyrudas-, csapdanyelves vagy anélküli kivitelben, valamint ezek kódolható, cserélhető lamellás változatai, továbbá az ún. kistestű Mottura zárak. Mindezek külön jobbos és balos nyitású ajtókhoz illő változatokban. A pontos beazonosításhoz a legjobb, ha lefotózzák az a zárat úgy, hogy benne van az ajtóban és a fotót elküldik nekünk emailben. Ez a legkönnyebb módja a Mottura zár beazonosításának. Ez pedig nagyon fontos, mind az ár, mind a zártípus cseréje szempontjából.

Tovább olvasom

Kulcselhagyás, kulcsveszés miatt zárcsere Nívó ajtóban

Mindenkivel előfordult már, hogy lakáskulcsát nem találta, kint hagyta az autóban, benne hagyta a kabátzsebben, de sokszor előfordult már az is, hogy nem is elhagytuk, hanem kiejtettük a kezünkből, kirántottuk a zsebünkből, netán a legrosszabb, hogy ellopták a táskánkból vagy otthagytuk a boltban. Magyarul, illetéktelen kezébe került a lakáskulcs. Ilyenkor mindig gyorsan kell cselekedni, nem szabad húzni, halasztani a dolgot. Bárki visszaélhet ezzel a helyzettel és a megtalált kulcs-csomóval behatolhat a lakásba.

Tovább olvasom

Olasz zárak, zárszerkezetek helyszíni cseréje kiszállással

Kis hazánkban kb. 10 különböző márkanevű olasz biztonsági zár van a már meglévő bejárati ajtókba beszerelve, ezért elég komoly szaktudás szükséges mind a 10 zár cseréjére, nyitására, beállítására szakosodni. Az alábbiakban írunk a márkanevekről, a tulajdonságaikról, a zárak működéséről, illetve a zárcsere hozzávetőleges költségeiről, melyek természetesen Budapestre értendők. Ezek megrendelése esetén, külön kiszállási díjat nem számolunk fel.

Tovább olvasom