Lefittyedt kilincs mire utal? Kell e szerelőt hívni hozzá?

Általában, ha a kilincs lefelé lóg kívül vagy belül az a kilincs visszahúzó rugójának a hibájára utal. Ilyenkor letörik a visszahúzó rugóból egy darab és nem tartja meg vízszintesen a kilincsmarkolatot. Ettől függetlenül, lehet használni a kilincset, de nem sokáig, mert így folyamatosan terheljük a zárszerkezet rugóját is. Amennyiben az is eltörik, akkor beszakad a zármechanikában a rugó és nem fogjuk tudni kulccsal kinyitni a zárszerkezetet. Úgyhogy érdemes minél hamarabb ezt egy szakemberrel kicseréltetni!

Tovább olvasom

Barkácsáruházas ajtók letört kilincseinek pótlása

Több magyarországi nagy barkácsáruház is foglalkozik kínai ajtók forgalmazásával, értékesítésével. Itt főleg a darabszám eladása a fontos, nem pedig az alkatrészek pótlása meghibásodás, törés, sérülés esetén. Nyilván az eladási darabszám a haszonkulcs, és nem pedig az alkatrészek egyesével történő értékesítése vagy raktáron tartása. Többször is előfordul, hogy az ügyfél bánatában össze-vissza telefonál, keresgél a neten, hogyan tudja ezeknek az ajtóknak pl. a letört kilincsét beszerezni, miként történik a pótlás. Tőlünk sem tud ilyet külön vásárolni, viszont szervíz formájában tudunk megoldást biztosítani, ha lefényképezi a még le nem szerelt kilincset az ajtón és elküldi nekünk e-mailben. Válaszként egy árajánlatot küldünk vissza, és ha elfogadja az ügyfél, raktárról, nem pont olyan, de méretileg vele azonos kilincset felszerelünk. Mindez olyan előnyökkel jár, hogy biztos lehet abban, hogy a megfelelő méret és minőség került az ajtóra, ezután nem kell tovább kutatni és menni, továbbá garanciát is tudunk rá vállalni.

Tovább olvasom

Hogyan védekezzünk az egyre sűrűbb betörések ellen?

Különböző módszerek, megoldások és alternatívák léteznek a bejárati ajtó megerősítésére, az ingatlan biztosítására a betörések ellen. Nem mindegy igazából, hogy mennyibe kerül, illetve hogy az a biztonsági eszköz, amit felszerelünk az ajtóra, hogyan néz ki, mennyi ideig működik, illetve hogyan védi majd az ingatlant. Fontos tényező az ár. Mindig megkérdezzük kedves ügyfeleinktől, hogy nagyjából mi az a keret, amit erre rászántak és általában az esetek 99 százalékában az olasz Potent zár lesz a nyerő. Ez a biztonsági zárszerkezet nemcsak megfizethető, kedvező árú, de nagyon biztonságos is. Lehet gondolkozni még új biztonsági ajtóban, rácsban, de ez utóbbi beszerelése az ajtó elé nagyon csúnya. Továbbá ma már 150.000 Ft-tól indulnak a vasrácsok, védőrácsok árai, pláne, ha több zárral vannak ellátva. Érdemes megemlíteni még az új bejárati ajtó beszerelését is alternatívaként, de itt is több százezer forintos tétellel kell számolni. Engedjék meg nekünk, hogy lebeszéljük önöket a kínai HiSec, Secdoors bejárati ajtók beszereléséről, mert a kínai ajtók malacperselyek, ahova folyamatosan szórni kell befelé a pénzt az ismétlődő meghibásodások miatt!

Tovább olvasom

Mikor van szükség új zárbetét kulcsára?

Természetesen zárcsere alkalmával, mert az ajtózárhoz tartozó kulcsokat nemcsak elhagyjuk, ellopják, hanem el is használódnak. Habár ez inkább a gyengébb zárbetétek kulcsaira jellemző. Ha minőségi zárat akarnak cseréltetni, érdemes egyből izraeli, betörésbiztos zárban gondolkodni. Az elhasználódásból adódó problémák előjele, hogy a kulcs kezdi feladni a működést a zárbetétben, és erre az intő jelre mindig oda kell figyelni. Előbb vagy utóbb ugyanis kizárja majd az ajtó, ami pedig nem jó dolog. A figyelmeztető jelek ellenére, ha előszakosan feszegetjük a kulcsokat, könnyen eldeformálódnak, egyre nehezebben illeszkednek a zárba, egyszer csak beletörik a kulcs.

Tovább olvasom

Azonnali ajtózárcsere szolgáltatás Budapesten

Azonnali, de legalábbi rövid időn belül ajtózár-nyitási szolgáltatáshoz válassza cégünket! Non-stop állunk rendelkezésünkre Budapesten és Pest megyében. Becsapódott ajtóknál garantáltan sérülésmentesen nyitjuk az ajtót, ilyenkor nem kell zárat cserélni. Elromlott zár vagy kulcsvesztés miatt csak a zár sérül a nyitás során, az ajtó nem, a zárat azonnal a nyitás után le is cseréljük, így nem marad nyitva ajtó. Forduljon hozzánk bizalommal bármikor!

Tovább olvasom

Dierre kulcs-csere, ha új lakásba költözünk

Új lakás vásárlásakor nem szabad megfeledkezni a régi kulcsok lecseréléséről, hiszen sosem lehet tudni, kinél van még ezekből a kulcsokból. Mivel nem másolásvédett kulcsokról beszélünk a Dierre tollas kulcs esetében, bárki, bármikor, szinte bármelyik kulcsmásolóban készíttethet magának plusz kulcsot. Nem tudhatni, hogy a megkapott régi lakáskulcsok száma valóban annyi, mint ami eredetileg járt volna hozzá, továbbá az sem, hogy készített-e valaki róluk másolatot. Költözés után (vagy előtt) át kell kódoltatni vagy ki kell cserélni a Dierre kulcsokat, továbbá ha elhagytak egy kulcsot vagy ellopták azt, vagy illetéktelen kezébe került az otthon kulcsa.

Tovább olvasom

Hevederzár betétek korszerűsítése új izraeli zárral

A meglévő hevederzárakat lecserélni nem lehet, maximum ugyanolyanra, ami jelenleg az ajtón van, ezzel meg nem vagyunk előrébb. Viszont ha a hevederzár meghajtó részét, azaz a fogaskerekes zárbetétet cseréljük ki, azonnal megváltozik a biztonsági szint. Az elavult, egyszerű, zárfésűvel kinyitható zárbetét helyére egy interaktív csapos, kiváló minőségű, hosszú működésű, 5 kulcsos, kódkártyás, Mabisz által bevizsgált, izraeli zárbetétet szerelünk.

Tovább olvasom

Műanyag bejárati ajtóról tudnivalók a tulajdonosok számára

A műanyag ajtó tulajdonképpen nem rossz választás, hiszen raktárról sok cégnél elérhető, különböző méretben, nyitási irányban. Mindez több színben, egy- vagy kétszárnyas kivitelben, kazettás-, üveges-, felülvilágítós kivitelben. Nagyon sok ház, lakás nyílászárójaként szerelik be a műanyag ajtókat. Amit érdemes róluk tudni, hogy védelmi színvonal függvényében célszerűbb a jobbat, starpabíróbbat, drágábbat választani, mert a barkácsáruházas, akciós műanyag ajtók nem tudják ugyanazt, mint egy duplazáras hő- és hangszigetelt, biztonsági vasalattal ellátott nyílászáró.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül egy zárcsere Budapest kerületeiben?

Ez a leggyakoribb kérdés, amit a telefonban elsőként feltesznek az érdeklődők. Ugyanakkor a kérdés ennél összetettebb, mert nem mindegy, hogy mit, miben és hol kell cserélni, továbbá, hogy nyitás is szükséges-e vagy nem. Ezeket a kérdéseket mindenképp tisztázni kell, mielőtt árat tudunk mondani. A beazonosítás kérdezz-felelek formában történik, vagy fotó alapján. Mai blogukban a zárcsere témakörében igyekszünk kellő információt adni az érdeklődőknek. Tartson velünk!

Tovább olvasom