Cisa zárcsere Budapest

A nem kódolható és a kódolható Cisa zárak

Az olasz Cisa gyár által gyártott, Magyarországon elterjedt tollas kulcsos zárakból kétféle zárszerkezetet van jelen a piacon. A zárdoboz mérete mind a két változatnál megegyezik, csak a belső szerkezet kialakításában van különbség. Az egyik a nem kódolható, fixlamellás kivitel, a másik pedig a kódolható változat. Elsőként beszéljünk a fixlamellás verzióról.

A fixlamellás kivitelű zár ugyanolyan elven működik, mint a kódolható változat, csak az a különbség, hogy itt a lamellák fixen, egy bizonyos kulcshoz vannak összerakva, és ezen változtatni nem lehet. Tehát ha kulcselvesztés történik, akkor teljes trezorzár szerkezetet ki kell cserélni.

Ide ilyenkor már célszerű a kódolható verziót beszerelni. Ennek a költsége Budapest területén, munkadíjjal, zárszerkezettel együtt, bruttó 95.000 Ft. A zárcserére egy év teljes körű garanciát vállalunk. Célszerű ezt a munkát mindig szakemberrel végeztetni, mert a zárcsere során adódhatnak igazítási, beállítási problémák, amit nem biztos, hogy házilag, szerszámok nélkül meg lehet oldani.

Ezeknek a záraknak az előnye, hogy kicsi a meghibásodás esélye, ezért nem minden esetben célszerű a kódolható változatra kicserélni.

A kódolható, vagy más néven tanítható, Cisa biztonsági ajtózár szerkezet, mint a nevében is benne van, felépítésileg úgy van összerakva, hogy a gyárban egy szervizkulccsal csomagolják, illetve adnak hozzá egy 3 kulcsos garnitúrát, amire rá tudjuk tanítani a kulcsokat. Ez a konstrukció több szempontból is jó. Ha valaki egy biztonsági ajtót vásárol, akkor az a szervizkulccsal kerül beszerelésre, átadásra, és az ügyfél előtt kerül kibontásra a leszegecselt gyári kulcsgarnitúra.

Lakáskulcs elvesztés estén, ha valakinek ilyen kódolható Cisa zárja van, akkor nem kell komplett szerkezetet cserélni, csak egy új kulcskészletet kell vásárolni, és arra akár többször is rá lehet az új kulcsokat tanítani. Ehhez a zárkódoláshoz mindig hívjon zárszervizes szakembert, mert ha elkódolódik a szerkezet, akkor azt már házilag nem lehet visszaállítani.

Bízza meg cégüket a Cisa zár kódolásával, mi a helyszínre visszük az originál, leszegecselt dobozú új kulcsokat és a helyszínen átkódoljuk azt. Ennek a költsége Budapesten, bruttó 54.000 Ft.

A kódolható záraknak finomabb, precízebb a működése, ezért viszonylag óvatosan kell őket használni. Ne csapdossák az ajtót, mert az ütés hatására a lamellák ki tudnak nyílni, így el tud kódolódni a zárszerkezet. Ügyelni kell arra is, hogy a tollas kulcsok ne legyenek dobálva, mert a lekopott, ferde, töredezett kulcsfogak a lamellát nem tudják rendesen felemelni, így könnyen kulcsátforduláshoz vezethet a dolog. Ebben az esetben pedig nem nyílik az ajtó.

A harmadik dolog, amire érdemes figyelni, mind a fixlamellás, mind a kódolható zár esetében, hogy az ajtóból kijövő zártüskék a tokba könnyedén, finoman záródjanak, mert az akadozó zárszerkezet könnyen tönkre tud menni. A Cisa tollas kulcsok másolását pedig szaküzletben, és ne a bevásárlóközpontban végeztesse, mert a pontatlan kulcsmásolatok nagymértékben lerövidítik a zár élettartamát, és ilyenkor a zárcsere garancia is ugrik.

Amúgy mindkét zárat ajánljuk, mert nagyon megbízható zárak. Bármilyen kérdés esetén bátran forduljanak hozzánk, 06-30-408-89-14 HÍVJANAK BÁTRAN

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest