Postaláda-zárcsere kiszállással

A levelezés sajnos már nem divat egyáltalán, postaládáinkat már csak a számlák, csekkek, értesítések, reklámújságok töltik ki. Dísztáviratot, táviratot, üdvözlőlapot, gyászjelentést, gyermek születése esetén „gólya hozott“ - levlapot már nem kapunk. Ám ettől függetlenül nagyon fontos, hogy a postaládánk zárhatóságát, hozzáférhetőségét, láthatóságát biztosítsuk. Ez utóbbit a postás felé például.

Ha esetleg az Ön postaládája olyan állapotban van, ami nem felel meg fenti követelményeknek, úgy hívja ügyfélszolgálatunkat munkaidőben, és kérjen időpontot a postaláda zárcserére. Készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére, nálunk semmilyen rejtett költséggel nem kell számolnia. Ha esetleg nem találná az interneten szolgáltatásunk díjait, diszpécser kolléganőnk minden érdeklődés és megrendelés alkalmával előre közli a díjat. Budapest területén, a nyitás, valamint a csere költsége bruttó 16.800 Ft.

Ez a díj valakinek sok, valakinek megfelel. Persze nem egy nagy dolog egy postaládazárat kicserélni, kinyitni azonban annál inkább. Mi sérülésmentesen nyitjuk a postaláda ajtó-zárat, nem hajtogatjuk a lemezt össze-vissza, nem okozunk semmilyen sérülést, ezért is számolunk ilyen díjat a szolgáltatásért.

Megemlítenénk továbbá, hogy nemcsak a régi, hagyományos postaláda zár van, hanem most már vannak egy- vagy kétoldalon fogazott kulcsosak, csőkulcsosak, amikre mi fel vagyunk készülve. Pláne azért, hogy ne kelljen kétszer mászkálni, mindent a helyszínen el tudjunk végezni.

Ha egy postaládát valaki felfeszít, azt már nem lehet az eredeti állapotába visszaállítani, mert a lemez megnyúlik, a festék lepattogzik, a zár megsérül. Gondolják végig, hogy megéri-e a herce-hurca, ha felfeszítik az ajtót, akkor sérül az ajtó, el kell menni a zárért, lehet, hogy nem jót vesznek, vissza kell menni, sötét van a lépcsőházban, meg kell szerelni, nem jól fog kinézni, stb.  Egyszóval kész kínlódás az egész, nem éri meg az időt pazarolni, ezért vagyunk mi. Szerviz autónk jól felszerelt, szakemberünk jól felkészült, nem okoz kárt.

A legnagyobb macera a régi kocka postaládával van, pedig azt hinné az ember, hogy ez a legegyszerűbb. Valamelyiket 4 db 4-es csavar fog, amit, ha leszerelünk, az újnál nem passzol, elhúzza a zárdobozt, szorul a kulcs. A másik változata, amikor 4 db drót van elhajtva, amit kb. 15 éve szereltek be. A visszahajtásnál ilyenkor, a négyből három esetben ez le szokott törni. Ilyenkor mi is szentségelünk, mert lyukat kell fúrni neki, ki kell menetelni, kellenek hozzá kis rövid 4-es csavarok, vagy ha egyik sincs kéznél, akkor még esetleg fel is szegecselhetjük, és úgy stabil lesz.

Ezek a trükkök, praktikák, amelyek csak úgy végezhetők el, ha fel vagyunk rá készülve, különben nem tudjuk megcsinálni.

Van még egy meglepetés, amely adódhat a postaláda zárcserénél. Mégpedig, amikor zárcsere után a zár nem záródik, mert vagy az ajtó, vagy maga a láda kerete el van deformálódva. Ilyenkor egy kis igazítás, hajlítgatás szükséges, vagy gumikalapáccsal, vagy egy rongy és egy igazi kalapács segítségével, de mindig úgy, hogy ne sérüljön a festés.

Postaládazárcsere kiszállással: 06-30-408-8914