Biztonsági felsőzár

Lob zár helyére Potent zár

Az elmúlt 30 évre visszatekintve elmondható, hogy rengeteg másodzár került felszerelésre a lakások ajtajaira. Ilyen pl. a lengyel Lob zár, az Elzett, a Titan, a Yale másodzárak, amelyek felszerelve kívül-belül kulcsos, vagy kívül kulcsos, belül tekerőgombos változatúak lehetnek.

Ezek a zárak főként fogazott kulcsos kivitelben készültek, 3 db kulcs tartozik a zárhoz, a kulcsai bárhol másolhatók. Többek között a Kerék utcai üzletben, mi őket ajánljuk! Ám 5 kulcsos, lapon mart kivitelben is jutott belőlük a magyar piacra, ilyen a Yale elnevezésű, Kínában készült másodzár.

Ezek a zárak is megkapták a MABISZ ajánlást (minden zár megkapja egyébként, csak az eljárási díjat kell megfizetni), de a mai biztonsági követelményeknek nem felelnek meg, mint pl. a zár-finomnyitás, zárfésűzés, és a legdrasztikusabb behatolási módszer, az ajtóbefeszítés, ezeknek nem állnak ellen, mivel a zárnak nincsenek ilyen kialakításai a védelem irányában. Itt most egy kétfordulatos, gyenge zárról beszélünk, ami a tokra szerelt kis lemezfogadóba záródik, így egy erősebb akár váll-lökés hatására, már ki is szakad.

Ezért ajánlunk inkább egy betörésbiztos másodzárat, mely mindennemű betörési kísérletnek ellenáll. Ez a zár Olaszországban készül, egy torinói gyártó, a Potent gyártja őket. Robosztus alakja miatt hatékonyan véd. Az ajtóra profi módon, erősen kell felrögzíteni és vagy tokra, vagy a falra kell a fogadókat kívülről oldhatatlan kötéssel felszerelni.

Minden ajtó más és más szerelési technikát igényel, ezért csakis szakemberrel szereltesse fel a régi Lob vagy Elzett zár helyére a Potent betörésbiztos másodzárat!

A Potent rászegző zár szerelése nemcsak szakértelmet, hanem szerszámozottságot is igényel. Ilyen pl. a körkivágó eszköz, amellyel az ajtón átfutó csőr átmérőjét kell kivágni. Ez lehet fém-, fa-, műanyag- vagy lemezajtó. Ezek speciális körkivágó szerszámok, a fogazásuk erős, szinte mindenre felhasználható. Ezen kívül, ha a másodzár fogadója a falra kerül rögzítésre, akkor falfúró gép és megfelelő fúrószár is szükséges a munkálatokhoz, illetve további rögzítéstechnikai elemek, amelyekkel biztosítjuk a precíz, szakszerű felszerelési pontokat.

A Potent biztonsági zárhoz 3 db kulcs tartozik. Belülről vakkulcsos, kívülről pumpás a rendszer, ami azt jelenti, hogy minden kulcs elfordításnál be kell nyomni a zárcsőrbe a kulcsot, a lamellák ekkor kerülnek lenyomásra. Ezzel egyidejűleg fordul a zárszerkezet.

Cégünk vállalja Budapest területén ezeknek a záraknak a felszerelését, raktárkészletről, 58.000 forintért. A végleges árat csak akkor tudjuk megmondani, ha az ügyfél küld egy fényképet az ajtóról, és egyeztetünk pár méretet is. Pl. ajtóvastagság, szélesség.

A Potent zár 5 cm-es ajtóvastagságtól 8 cm-es ajtóvastagságig szerelhető fel. Tudjuk kulcs-kulcs és kulcs/tekerőgombos változatban prezentálni az ügyfél számára. Mindig raktárkészletről, akár másnapi szereléssel tudjuk vállalni a munkát.

Az alábbi négy fotón meg tudja nézni, hogy a régi, tekerőgombos felsőzár helyére hogyan kerül felszerelésre a masszív, erős Potent biztonsági zár.

Várjuk hívását az alábbi telefonszámon:

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest