Többpontos zárak - zárcsere

A Magyarországon, illetve Budapesten előforduló zárak, zártestek, bevésőzárak, portálzárak, másodzárak, rászegzőzárak, pánikzárak, kilincsfelhúzós- és kulcsműködtetésű vasalatok, többpontos biztonsági ajtózárak, tűzgátló ajtó zárak és más egyéb termékek forgalmazásával, ezek beszerzésével, valamint teljes körű zárszerviz szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Bevésőzárak, portálzárak

A bevésőzárak általános felhasználási területe főként a lakásajtók ajtózárjai, ami lehet kül- és beltéri, sima- vagy egytollú kulcsos, vagy cilinderműködtetésű.

A portálzárak főbb felhasználási területe, mint azt -a kisebb zárdoboz méret miatt- a neve is mutatja, zártszelvényekbe illesztik, társasházi ajtóknál, alumínium portáloknál, tolókapuknál. Ezek főként cilindervezérlésűek, dorméretük változatos, széleskörű skálán mozog. Akár a 25/90-es mérettől, a 45/63-as méreten át, a 65/72 mm-es méretig bezárólag, bármilyen méretben előfordulnak. Az előlap mérete lehet keskeny, illetve vastagabb típus. A zárónyelv lehet csapdanyelves, illetve hengergörgős. A zárónyelv megfordításával jobbos- és balos kivitel érhető el.

Ezekbe a zártestekbe európai szabvány méretű cilinder szerelhető. A legtöbb portálzárnál a zártesten átmenő furatok vannak kialakítva, hogy bármikor egy törésvédő pajzsot fel lehessen szerelni.

Másodzárak

A másodzárak közül a legelterjedtebb a mindenki által jól ismert lengyel találmány, a belülről tekerőgombos, kívülről kulcsos meghajtású másodzár. Lob (vagy Elzett) néven híresült el. Ezek a zárak főleg a régi, furnérajtós panellakások másodzárja volt. Arra jó, hogy a huzatot ne engedje be, de sajnos a betörőt nem nagyon riasztja el.

Ha komolyabb másodzárat szeretnénk, akkor gondolkozzunk hevederzárban, lehetőleg abból is egy jobb fajtában. Erről részletes tájékoztatást telefonon kérhet.

Gondolkozhatunk továbbá egy olyan belső, rászegző zárban is, ami az ajtólap belső részén van rögzítve. Igaz, a mérete robusztus, de a biztonsági funkciója 100%-os. Ezekből 2-3 fajta van. Létezik egyirányú változat, ami hevederzár jellegként záródik a falba, és szinte befeszíthetetlen. A másik fajta a függőleges irányú zárást biztosítja, ami a padlóba, illetve a falba kapcsolódik. A harmadik változat, ami előre-, föl-, le- illetve hátrafelé végez reteszelő mozgást az ajtón. Ezek típusai: Potent zár, CR rászegző zár, Mottura biztonsági zár.  Ezek változatai tollas kulcsos kivitelben, illetve lemezlamella nyomogató (pumpás zár) kivitelben elérhető.

Kilincsfelhúzós zárak

Főbb felhasználási területei: műanyag ajtók, faajtók ajtóél zárjai. Ez a többi ajtózártól annyiban tér el, hogy az ajtó becsukásakor a kilincset fel kell húzni, ezáltal a zárnyelv kitolódik. A többpontos reteszelők így a helyükre mennek. Ezek lehetnek tüskék, kampók, görgők, gombák, stb.

Sajnos ez az az ajtó, amire azt szoktuk mondani, hogy szép, fehér, jól szigetelt, de másra nem jó. Egy rúgással vagy egy kisebb feszítéssel a műanyag ajtó enged annyit, hogy kiforduljon az ellendarabokból. Könnyen támadható felületet biztosít.

Az ezekben az ajtókban fellelhető nevesebb vasalatok: Roto, GU, Siegenia Aubi, Maco, Fuhr, KFV, stb. Ezeknek a dorn-mérete is változatos lehet, többnyire aszimmetrikus zárbetét használata szükséges.

Mul-T-Lock – Superlock zárrendszer

Ezek a négyirányú ajtózárak Izraelből behozott import áruk. Nagyobb lakóparkokban találkozhatunk velük. A zártest az ajtó éléből van felszerelve. Onnan tudjuk felismerni, hogy az előlapon vagy egy SL felirat van feltüntetve. Esetleg láthatjuk a Mul-T-Lock cég logóját, a muszklis embert.

Ebben a zártestben két darab fogasív van, amit egy olyan zárbetét hajt, aminek a közepébe egy fogaskerék van felszerelve. Bezáráskor elől 3 vagy 4 tüske záródik a tokba, valamint alul, fölül és hátul egy meghosszabbított rudat támasztanak az ajtótokba.

A zárbetétek típusa főként Mul-T-Lock. Egy pár méret, ami ezekben létezik: 33/38, 33/43, 43/48 mm. Némelyikhez kártyavédelem is tartozik. Ezeket a betéteket egy masszív törésvédő pajzs védi a rongálástól. Ezt ajánljuk, válassza a Mul-T-Lock zárcserét!

Trezorzárak

A legjobb védelem mégis a trezorzárak családja, amiből létezik tollas kulcsos illetve cilinderes változat. Ezek a zárak 3 irányú zárást biztosítanak, az ajtózár négyre zárható. Négy masszív tüske jön ki elölről belőle, vastagságuk egyenként 2 cm. A föl- és le történő záródást az ajtógyártó cég alakítja ki.

Főként lakóparkokban vannak ilyen ajtók. Magyarországon több ajtógyártó cég is foglalkozik ilyen típusú ajtók gyártásával.

Néhány trezorzár típus: Sab, Viro/Cerutti, Cisa, CR, Mottura, Securemme, Dierre.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Témába illő menüpontok

Másodzár az ajtón   Izraeli zárak, pajzsok   Hevederzárbetét javítás   Hevederzár szerelés Budapest   Locksmith service   Mul-T-Lock kérdések
Mul-T-Lock zárbetétek   Zárszerelés Budapest   Érdekesség a Mul-T-Lock gyárról   Hevederzár szerelés Zugló   Izraeli zárbetét csere   Ajtózárcsere cilinderes verzióra   Biztonsági felsőzár   Dierre Go ajtó   Hevederzárbetét-csere, szerviz   Hevederzár szerelés Óbuda   Hevederzár szerelés   BARLOCK   Potent rászegző másodzár   Ablak befeszítés-gátlók   Hevederzár   Hevederzár javítás   Hevederzár nyitás   Hevederzár betörés után   Hevederzár szerelés műanyag ajtóra   CR zárak   Cerutti ajtózár szerviz   Cerutti kulcsok zárak   Dierre New Power zárbetét csere   Maco műanyag ajtó szerviz   Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra   Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten   Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere   Olasz Sab zárral ellátott ajtók - fontos zárcsere tudnivalók   Olasz Securemme biztonsági ajtók - zárcsere tudnivalók   Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje   Vorne vasalat szervizellátás Budapest   Elzett vasalat ajtózár-szerviz, zárcsere   Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere   Fuhr ajtózárak szervizellátása   Metalplast ajtózárak, vasalatok zárcseréje   Ajtózár-szerviz, gyors zárcsere Budapest kerületeiben   Budapesti betörések a koronavírus járvány miatt   Mul-T-Lock Zárszerviz szolgáltatásaink Budapesten   Becsapódott ajtónyitás Budapest