Miért is jó a másodzár az ajtón?

A Potent pumpás rendszerű másodzár egy elég magas biztonsági kategóriába tartozik. A mérete miatt szinte majdnem minden ajtóra alkalmazható és felszerelhető.

Színe és mérete

Sajnos csak egyféle színben létezik, amelyet leginkább szürkészöld fémszínnel lehetne jellemezni. Akinek ez nem tetszik, az maximum átfesti egy másik színre. A gyártó cég más szín igénylése esetén 1000 darabos rendelést igényel, és mivel Magyarország egy kis ország, itt ez nem így működik.

A zárdoboz mérete 85 x 95 mm, a vastagsága 35 mm.

Felszerelése

A Potent rászegző-zár felszerelése nem igényel nagy szaktudást, azonban szerszámozottságot és pontosságot igen.

A pontos hely meghatározásakor és kimérésekor egy 32 mm-es körkivágóval átfúrjuk az ajtót, majd a zárszerkezet négy sarkán lévő furatba vagy átmenő kapupánt csavarral, vagy a saját csavarjaival rögzítjük. A kijövő zárnyelv vagy acélkengyelbe, vagy falba, vagy a saját fogadójába csatlakozik be a szerelés után.

A Potent zárnak a kivitele lehet kívül-belül kulcsos, vagy pedig kívül kulcsos, belül tekerőgombos változat.

Ajtóvastagságtól függően a zárdobozon túllógó zárcsőr méretei 50, 60, 70 vagy 80 mm-esek.

Felhasználási területei

Műanyag felhúzó-kilincses ajtóra, régi Lob zárak helyére, társasházi- vagy régi bérházak egy-, vagy kétszárnyú ajtóira, a biztosító követeléseként másodzárnak, illetve fa-, fém- és lemezajtókon is kitűnően alkalmazható.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

A kulcsok

Gyárilag 3 db becsomagolt kulcs tartozik a zárszerkezethez, amelyet az ügyfél előtt bontunk ki. További kulcsok másolására a partnerünknél, a Kerék utcai zárszaküzletben van lehetőség.

A kulcs hat félfordulattal zárja a zárszerkezetet. Kívülről ún. pumpás rendszerű csapok lenyomogatásával fordul a zárszerkezet, belül pedig, bakelit-házban egy spiáter kulcsrészt kell elfordítania a kulcstollnak. Tekerőgombos változat esetén, értelemszerűen, belülről, kézzel kell a gombot elfordítani.

A zárat úgy érdemes felszelni, hogy az ajtó síkjába maximum 5 mm lógjon be, így még kényelmes az elfordítása a kulcsnak (belső oldal), viszont az ajtó síkjától kifelé 1 cm-nél többet ne lógjon ki, hogy ne is tudjanak ráfogni, az esetleges acélcsőr eltörésének reményében (külső oldal).

A zárdobozon átcsúszó acélnyelv egy 120 x 40 x 10 cm méretű, bevágott tömör acél-hasábnyelv, ami szinte bármilyen feszítésnek ellenáll.

Cégünk a fő forgalmazója ennek a Potent biztonsági másodzárnak. Vásárlás esetén, ügyfeleinknek bruttó 31.890 Ft-ért árusítjuk. Szerviz-szolgáltatással egybekötve ezt a zárat Budapesten bruttó 58.000 Ft-ért szereljük fel.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Témába illő menüpontok

Másodzár az ajtón   Izraeli zárak, pajzsok   Hevederzárbetét javítás   Hevederzár szerelés Budapest   Locksmith service   Mul-T-Lock kérdések
Mul-T-Lock zárbetétek   Zárszerelés Budapest   Érdekesség a Mul-T-Lock gyárról   Hevederzár szerelés Zugló   Izraeli zárbetét csere   Ajtózárcsere cilinderes verzióra   Biztonsági felsőzár   Dierre Go ajtó   Hevederzárbetét-csere, szerviz   Hevederzár szerelés Óbuda   Hevederzár szerelés   BARLOCK   Potent rászegző másodzár   Ablak befeszítés-gátlók   Hevederzár   Hevederzár javítás   Hevederzár nyitás   Hevederzár betörés után   Hevederzár szerelés műanyag ajtóra   CR zárak   Cerutti ajtózár szerviz   Cerutti kulcsok zárak   Dierre New Power zárbetét csere   Maco műanyag ajtó szerviz   Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra   Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten   Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere   Olasz Sab zárral ellátott ajtók - fontos zárcsere tudnivalók   Olasz Securemme biztonsági ajtók - zárcsere tudnivalók   Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje   Vorne vasalat szervizellátás Budapest   Elzett vasalat ajtózár-szerviz, zárcsere   Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere   Fuhr ajtózárak szervizellátása   Metalplast ajtózárak, vasalatok zárcseréje   Ajtózár-szerviz, gyors zárcsere Budapest kerületeiben