Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk semmilyen Pavo vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

Amit a Pavo vasalatról tudni érdemes

A kilincsműködtetésű zárak elterjedésével egyidejűleg, több zárgyártó terméke jelent meg a hazai és külföldi ajtógyártók termékei közül a magyar piacon.

Itt beszélhetünk fa-, műanyag-, acél- és alumínium ajtókról. Pár gyártó kiemelkedik ezek közül, mégpedig a minőség szem előtt tartásával. Ezek a gyártók törekednek jó minőségben előállítani a terméket, melyek egy kis odafigyeléssel és karbantartással nagyon sokáig használhatóak.

Ilyen gyártó többek között a Roto, GU, Maco, KFV. Sajnos a Pavo nem tartozik közéjük.

A Pavo ajtózár-szerkezet megjelenését elsősorban az ár határozta meg. Nagy mennyiségben készített többpontos ajtók esetében fontos szerepet játszik az olcsóság. Ilyen “olcsó” kategóriába soroljuk a Pavo szerkezetet is.

Ha olcsó, akkor nagyon rossz? Nos, ez nem ilyen egyszerű. Azok a műanyag ajtók, amelyekbe a Pavo vasalatokat szerelik, nem tartoznak a legmasszívabb biztonsági ajtók közé, általában ezek vékony műanyag ajtók.

Ettől függetlenül a működését évekig el tudja látni a vasalat, de hibás beszerelés esetén elképzelhető, hogy csak pár hónapig fog jól működni.

A Pavo és egyéb záraknak nincsenek tartós tesztelési fázisai, nincsen minőség-ellenőrzés, nem látta semmilyen hatóság, mielőtt a bejárati ajtóba beszerelték volna. Ezért is tudnak olcsók lenni.

Többnyire használt gyártósoron készülnek, amiket már a nagymúltú, komoly gyártók leselejteztek, de tömeggyártásra még alkalmasak. Visszatérve a minőségre, a Pavo zárak nem érik el a nagy európai gyártók minőségét és nagyon gyakran jóval a szavatossági idő lejárta előtt tönkremennek.

Pavo többpontos vasalat működése

A Pavo ajtózáraknál többnyire kilincsemeléses zárszerkezetekről beszélhetünk, elég keskeny kivitelben. Ez azt jelenti, hogy 25, 30, 35 és 45 mm dorn méretnél nem igen találkozunk mélyebb zárszerkezettel. Ezek közül is a 25 mm-es változat a leggyakoribb. Itt is sajnos a spórolás mutatkozik meg, ezért lettek ennyire keskenyek a zárak.

A kilincs felhúzása után lehet a kulcsot a zárban elfordítani, így tudjuk zárni a műanyag bejárati ajtót. Ha elforgattuk a kulcsot, már nem lehet lenyomni a kilincset, erről egy retesz gondoskodik. Először újra a kulcsot kell nyitási irányba forgatni, majd ezután a kilincs lenyomásával nyitni az ajtót.

Hogyan teszteljük, hogy jól működik-e a többpontos ajtózár?

Ezt viszonylag egyszerűen el lehet végezni, mindössze nyitott ajtónál kell felemelni a kilincset, így meggyőződhetnek arról, hogy akadásmentesen záródik-e a szerkezet.

Amennyiben ilyenkor nem tapasztalnak semmilyen problémát, meg kell ismételni a műveletet az ajtó csukott állapotában is. Ha ekkor már szorul, vagy akadozik, akkor biztos, hogy igazításra vagy ajtóbeállításra van szükség.

Pavo vasalat zárszerviz Budapest

A Pavo vasalatok olcsó, török vasalatok, valamelyik gyártó leselejtezett gépsorán készülnek és különböző műanyag ajtógyártók hozzák be hazánkba, a komplett műanyag ajtókkal együtt.

A Pavo vasalatot mi szervizeljük, viszont a csere során már Rotot, GU-t vagy ARX szerkezetet szerelünk be.

A Pavo vasalat cseréje nem egyszerű, házilag nem ajánlott nekiállni! Hívjon szakosodott ajtózár-szerviz céget, aki garanciálisan beszereli az új vasalatot a régi helyére!

A Pavo ajtózárak helyére jobb típust ajánlunk!

A Pavo ajtózárak minősége igen gyatra, viszont teljes mértékben, kisebb szereléssel beépíthető helyére például egy jól működő G-U többpontos zárszerkezet, ami sokkal masszívabb, fém-háztokos és minőségi anyagokból kerül összeszerelésre.

Kilincsműködésű többpontos Pavo ajtózár - ezeknek a jellemzője, hogy az ajtót úgy kell bezárni, hogy a kilincset felhúzzuk, ezzel az előlapon lévő kis görgők elmozdulnak és belezáródnak a kagylóba. Ez után tudjuk a kulcsot elfordítani és zárhatjuk be az ajtót.

Mivel ennél a zártípusnál és alapvetően az összes kilincsműködéses zárnál nagy erőt lehet kifejteni a kilincs mozgatással, így a szoruló, vagy rosszul záródó ajtót nehezen lehet felismerni és korrigálni. A hiányzó karbantartásra és a hibás beépítésre vezethető vissza a legtöbbször a zárak meghibásodása. Egy jól működő ajtózár, ami megfelelően van kezelve és rendeltetésszerűen van beépítve, illetve használva, több évtizedig is jól működik.

A műanyag ajtóknál nem jellemző, hogy festik a zárat, inkább a műanyag PVC burkolat megy az évek során tönkre, elsősorban a hő hatására, illetve a folyamatos külső tényezők miatt.

Nincs olyan, hogy gondozásmentes ajtó vagy vasalat! Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz! Minden megfelelő karbantartási munka a nyílászárónk élettartamát növeli.

Pavo ajtózár csere esetén lehet kilincset is cserélni, ha az már kopott vagy kilazult a közepe.

Pavo vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a Pavo márkájú tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

Pavo vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest