Tollas kulcsos biztonsági ajtó átalakítása

Az igen népszerű tollas kulcsos olasz biztonsági zárak szerepét nemsokára átveszik a cilinderes működtetésű, szintén olasz többpontos zárak. Tulajdonképpen ezeknek az olasz biztonsági záraknak ugyanaz a méretük, csak nem lamellák vannak a zárdobozban, hanem fogazott alaplap, amit a cilinderbetét tekerésével a zárszakáll emel ki, és viszi előre a ráhegesztett négy darab acélcsapot. Több ok miatt lesz ez jobb, mint az elődje. Egyrészt kényelmi szempontból nem fogja a hosszú tollas kulcs a nadrágunk/táskánk zsebét kilyukasztani, másrészt nem nyomja majd a kulcsfog a combunkat.

Biztonsági szempontokat figyelembe véve egyre népszerűbb ezeknek a záraknak egy bizonyos célszerszámmal történő sérülésmentes nyitása. Sajnos tényleg találkoztunk olyan esetekkel, ahol kulcs nélkül mentek be a lakásba. Ezek az eszközök már az interneten kaphatók, így bárki hozzájuthat. Kicsit mi is utána néztünk ezeknek az eszközöknek az értékesítési oldalakon és megdöbbentve láttuk a valóságot.

Magyarországon több olasz biztonsági zár van az ajtókba beépítve. Pl. Iseo, Mottura, Securemme, Viro, Cisa, Sab, Cerutti, Potent, Moia, Dierre-Atra. Még az a szerencse, hogy az összes zárhoz mind-mind másfajtaja, úgynevezett zárseprű kell, így nagyon sok pénzt kell beruházni, ha az ember erre akarja a megélhetését alapozni. Anyagilag kb. 1000 euro/készlet az ára, ami cirka 320.000 forint átszámítva. És ha tényleg felkészültek akarunk lenni erre a rossz irányú hivatásra, akkor ezt kb. tízszer kell kifizetni.

Azért nem ilyen egyszerű ez a dolog, mert a zárszervizes kollégákat ismerve, egy Mottura zárcserénél lehet, hogy egy Cisa zárhoz tartozó címkét tesznek fel, ami szintén megtéveszti a betörő mester felkészültségét. Mint említettem, mindegyik olasz zárhoz másfajta eszköz kell, egyébként nem fog nyílni az ajtózár.

Nagyon sok félreérthető YouTube videókat lehet látni, ami akár a zárgyártó lejáratása is lehet. Továbbá ne felejtsük el azt sem, hogy amikor egy ilyen videót készítenek, akkor a zár az ember előtt van egy satuba befogva. Ez azért teljesen más, mert látja a rudak mozgási reakcióját, ahogy emelgeti a lamellákat, nem, mint egy sötét lépcsőházban, egy szűk kulcslyukon keresztül. Ég és föld a kettő közötti különbség! Ezeket csak azért írjuk le, hogy lássák az ügyfelek, hogy a rossz emberek is követik a biztonságtechnikát, így óvatosan, körültekintően kell mindig kiválasztani a megfelelő ajtózárat.

A tollas kulcsos zárak átalakítását csakis zárszerelő szakember tudja elvégezni, mivel tapasztalatot, szaktudást, szerszámozottságot igényel. Nem mindegy, hogy milyen biztonsági ajtót kell átalakítani, mert vannak olyan házilag készített változatok, amit nem lehet vagy nem vállalunk. Csak úgy végzünk tollas kulcsos zár átalakítást, ha az ügyfél küld nekünk képeket az ajtóról kívülről, belülről. Az átalakítás folyamata az ajtólap belső borításának megbontásával kezdődik. Utána a régi zár kiszedése, a rudazatok lekötése es az új cilinderes zártest bepróbálása a menet. Ezután kimarjuk a törésvédő pajzs helyét a tollas kulcsos nyílásnál, ezzel egyidejűleg bepróbáljuk a zártestet és a rögzítő csavarok furatait is átmarjuk. Ha minden passzol, akkor felrögzítjük a cilinderes zártestet és belehelyezzük a zárbetétet, majd rögzítjük mindkettőt. A törésvédő pajzs felrakása és rögzítése két darab hatos átmenő csavarral történik, ami a helyén tartja és megvédi a zárbetétet a rongálástól.

Érdemes jó minőségű, izraeli zárbetétet alkalmazni, hiszen nagyon biztonságosak és megbízhatóak. Mielőtt összeraknánk az ajtót, ellenőrizni kell a záródást minden ponton. Ha szükséges, állítunk a zsanérokon, majd jöhet a burkolat felrakása vagy visszaigazítása.

Mindig figyelünk mindenre, hiszen ez sokba kerül az ügyfélnek. A legutolsó művelet a kilincs-zárcímke felrakása, majd a kitekintő ha van, és némi olajozás ott, ahol kell és lehet.

Az átalakításhoz minden esetben mindent mi viszünk a helyszínre, mivel sok olyan dolog, alkatrész kell hozzá, amit az ügyfél nem tud beszerezni. Illetve garanciát csak így tudunk rá vállalni.

Az általunk forgalmazott termékek olasz, illetve izraeli gyártmányúak, bevizsgált MABISZ minősítésűek és tökéletes a működésük.

Várjuk hívásukat ajtózárak átalakításával kapcsolatban! Ez a művelet kb. 2-3 órát vesz igénybe, de nagy kosszal es hanggal nem jár.

Az átalakítás költsége ajtó függvényében cirka 140.000 Ft-ba kerül.

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest