Postaládazárcsere Budapest

Zárak tekintetében a postaládazár is zár. Persze nem olyan, mint egy bejárati ajtózár, hevederzár, vagy magas fokú biztonsági zár, de mégis egy valamilyen kulcsot kell elfordítani ahhoz, hogy levélszekrényünk tartalmához hozzáférhessünk.

Ám igazándiból ezek nem biztonsági dologra hivatottak, hanem egy irattartó/levélváró bezárására.

Sajnos munkáink során nagyon sok olyan postaládával találkozunk, amit a tulajdonos vagy a zárszakértő kolléga nem tudott kinyitni, ezért különböző feszítési technikákat alkalmazott, amely után az ajtó lemeze megnyúlik, a festék lepattogzik. Mint minden zárszerelői munkának, így a postaláda zárcserének is van egy költsége, amely tevődik egy kiszállásból, egy munkadíjból, illetve az elenyésző anyagköltségből.

Két részre osztható az ügyfelek véleménye. Az első tábor, aki nem akar vele foglalkozni, az azt mondja, hogy jöjjenek, legyünk rajta túl, hiszen mi mindent megcsinálunk. A másik tábor pedig: „Nem képzelik! Mit gondolnak?”, és fel vannak háborodva az összeg hallatán, majd inkább keresnek egy olcsóbb céget.

Ezek az emberek és szerelők után szoktak úgy kinézni a postaládák, mintha egy feszítővassal nyitották volna ki. Persze senkire nem erőltetjük rá az általunk kiszabott díjakat, költségeket, ami nálunk fix áras szolgáltatás. Kulcselvesztés vagy zárcsere esetén nálunk biztos, hogy nem sérül a postaláda.

A másik dolog, amit megemlítenénk a postaláda zárcserével kapcsolatban, hogy nagyon sok zárszerelő cég nem szereti ezt a munkát, mert úgy mondva „ez nem egy zsíros meló”. Nem beszélve arról, hogy nem mindegyik postaláda esetében van az, hogy kitekerem, betekerem, írok egy számlát és készen van.  A legtöbbször kulcselvesztés miatt először sérülésmentesen ki kell nyitni a postaláda ajtaját, majd kicserélni a zárat.

A legjobb történet azonban a régi, egytollas kulcsos postaláda zár, amit még négy drót tart, és ahogy a négy drótot kiegyenesítjük és leszedjük a postaláda zárat, azzal a mozdulattal le is törik mind a négy drót (mivel több, mint 25 éves), tehát a helyszínen kell rögtönözni, megoldást találni, hogy az új postaládazár az ajtóra rögzüljön. Ha nem gányolunk, és szépen akarjuk megcsinálni, kifúrni, 3-as menet, kis csavarok, stb., akkor ez egy másfél órás munka. Nem véletlenül nem erőltetik a postaládazár cserét a zárasok, de valakinek ezt is meg kell csinálni.

Ha már mi csináljuk meg, akkor az legyen tökéletes. És persze reménykedünk abban, hogy az ügyfél meg volt elégedve a munkánkkal, akkor majd más munkákhoz is minket hív, pl. bejárati ajtóban zárcsere, vagy egyéb ajtók zárjainak cseréjét bízza majd ránk.

Szakszerű postaláda zárcsere Budapesten:

06-30-408-8914