Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk semmilyen Roto vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

A Roto ajtózárak gyártói története

A Roto gyár munkássága Wilhelm Frank nevéhez kötődik.

1935-ben találta fel és szabadalmaztatta a bukó-nyíló vasalatot. Egy egyszemélyes kis családi vállalkozásból, mára már világméretű és több országban, többek között Magyarországon is piacvezető vasalatgyártó lett.

A széles termékpalettának köszönhetően, továbbá a folyamatos fejlesztések révén, képes mindig megújulni és a kornak megfelelő minőségben gyártani a zárszerkezeteket.

Találmánya, a bukó-nyíló vasalat, máig meghatározza az életünket, befolyásolja épületünk nyílászáróit és olyan helyekre is tehetünk ablakot ahová eddig nem lehetett. Szellőztetés céljából lehet az ablakot buktatni, nem muszáj azt mindig fixen nyitni.

A Roto Magyarországon

A német ROTO Frank AG magyarországi leányvállalata, a Roto – Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Gyakorlatilag innen van kiszolgálva Dél- Kelet Európa.

Magyarországon kívül Bulgária, Románia, Csehország, Törökország, Szlovákia ellátása is innen történik. Jelenleg 26.000 m2-en folyik a gyártás, raktározás és logisztika, több mint 600 dolgozóval.

A soproni régió jelentős termelő bázisa jelenleg is.

Zárszerviz - Roto szolgáltatási paletta

 • Fehér és barna kilincs cseréje
 • Fogazott Roto zárbetét cseréje biztonságosabb izraeli zárra
 • Felhúzókilincses Roto vasalat csere
 • Négygörgős Roto ajtózár csere
 • 35/92 Roto zárcsere
 • 45/92 Roto zárcsere
 • 55/92 Roto zárcsere
 • Roto, ARX vasalat cserélése

Roto vasalatok bejárati ajtókban:

 • Fa bejárati ajtók
 • Műanyag / PVC bejárati ajtók
 • Alumínium bejárati ajtók

Különböző Roto ajtózár típusok

Roto Safe C

Ez egy cilinderműködésű, mechanikus többpontos zár, amely szerelhető fa-, műanyag- és alumínium ajtókba. A kulcs elfordításával reteszeli a főzárat, illetve az összes kiegészítő zárat. Alkalmazhatók normál bejárati ajtókhoz, de lehet pánik- vagy vészkijárati ajtókba is szerelni a megfelelő DIN szabvánnyal ellátott vasalatot.

Már 25 mm dorn távolságtól kapható. Továbbfejlesztett változata a Doorsafe 600 típus, ahol acél csapok és kampók fordulnak ki. Ezáltal a zárás és tömítettség tartós, a biztonság garantált.

Roto Safe H

Ez kilincsműködtetésű, mechanikus többpontos ajtózár, ami szintén bármilyen anyagú ajtóba szerelhető. Működési elve, hogy miután az ajtót becsuktuk, a kilincs felemelésével zárjuk a záródási pontokat, és a kulcs elfordításával már csak reteszeljük azt. Így már megakadályozzuk, hogy a kilincs lenyomásával bárki be tudjon jönni a lakásba. Ez is elérhető 25 mm-es dorn mérettől, de a leggyakoribb még mindig a műanyag ajtóba a 35/40 mm dorn méret, a fa- vagy alumínium ajtóba pedig inkább a 45/55 dorn méret van jelen.

Roto helyszíni zárszerviz Budapest

Ez szerviz szolgálatunknál is megtalálható, elsősorban műanyag- vagy alumínium ajtókon használnak ilyen ajtópántot. Felszerelése és beállítása is szakembert igényel, cserébe viszont hosszú ideig gondtalanul tudja az ajtaját, nyitni-zárni.

Roto ajtó- és ablakzár szervizünk biztosítja Önnek, hogy ajtajában a zár még sokáig használható legyen. Mindenképpen fontos, hogy Ön is tegyen, mint felhasználó annak érdekében, hogy még sokáig működjön bukó-nyíló zárszerkezete.

Amennyiben szorul, feszül, nehezen tudja felhúzni a kilincset a bejárati ajtón, ne erőltesse, inkább hívjon segítséget, szakszervizt!

Már nem azok az idők vannak, mint amikor csak kétféle “soproni” zár volt. Jelenleg a Roto ajtózár választéka eléri a 100 különböző méret- és funkció darabszámot.

A vasalat pontos beazonosításához fényképet kérünk emailben az ajtó éléből, éléről.

Előfordulhat, hogy már annyira öreg Roto zárral találkozunk, hogy a régi szabványméretektől az újak eltérnek és esetleg új kilincsel is számolni kell.

Cégünk közvetlenül a Roto-tól szerzi be a zárakat, így folyamatosan naprakészen állunk az újításokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban, valamint a készletünket illetően. Nem utolsósorban az áraink is igen kedvezőek, forduljon hozzánk bátran!

Roto zárszerviz megrendelésének a menete

Soha ne szedjék ki a zárat az ajtó éléből, hanem úgy fotózza le! Mi ez alapján tudunk beazonosítást végezni. Roto zárszerviz szolgáltatásunk nem forgalmaz és értékesít senkinek külön anyagot, alkatrészt, terméket, a munkát csak úgy tudjuk elvállalni, ha mi visszük a helyszínre a beépítendő Roto vasalatot, rúdzárat.

Roto ajtózár, vasalat beazonosítás, fénykép küldés

A Roto vasalatot vagy annak alkatrészét könnyű beazonosítani, mert rendelkezik felirattal, illetve számsorral. Minden esetben előszőr azt kell megkeresni, hogy pontosan melyik vasalatgyártó termékével van dolgunk. A Roto egy háromszög logót használ, és alatta a Roto felirat olvasható.

Régi és új Roto ajtóvasalat közötti különbség

Régen az ajtó és ablak vasalat is sárga eloxált felületkezelést kapott, ma már ez igen környezetterhelő, ezt a fajta színt megszüntették, és csak horganyozni lehet a rúdzárat. Sok esetben találkozunk olyan igénnyel, hogy a megrendelő utólag az ezüst színű horganyt lefestette vagy lepácolták azt az ablak színére. Ezt nem szabad, mivel a festék vagy lakk befolyik a rúdzárba és amikor megszárad, a működést megállítja. Ilyenkor gyakran fordul elő, hogy a kilincset nyomják, de a zár nem mozdul, majd egy kattanás után a kilincs már csak körbe-körbe forog, de a nyílászáró nem mozdul. Szinte biztos, hogy ilyenkor rúdzárat cserélni kell.

Roto ajtózárak szakszervize

Zárszerviz kerületi szolgáltatásunk magánszemélyek és cégek számára biztosítja a Roto ajtózárak szervizellátását és időközönkénti karbantartását.

Itt valamivel egyszerűbb a helyzet, de ha a teljes Roto választékot szeretnénk megismerni, tudni kell, hogy több ezer többpontos rúdzárból áll a szortiment.

Elképzelhető, hogy már nem fogunk tudni ugyanolyat adni, ami minden módosítás nélkül beszerelhető a helyére, de megfelelő zárközép-cserével akár még menthető is lehet a vasalat.

Lényeges, hogy a rossz zárat ne szedjék szét, ne akarják megcsinálni!

Roto vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a különböző Roto márkájú, tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

Roto vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest