Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten

A Dierre elnevezésű biztonsági trezorzárakat az olasz Dierre zárgyártó vállalat gyártja Torino mellett. A Dierre repertoárjában is nagyon sokfajta típusú trezorzár található, amelyek pár típusa jelen van a magyar piacon.

A Dierre zárak főként biztonsági ajtókba kerülnek beszerelésre, köszönhetően a Dierre többfajta változatainak.

A Dierre biztonsági trezorzárak jellemzői

A Dierre trezorzár egy hatlamellás, rugós akasztású zárszerkezet. A csapdanyelve nem fordítható, így szükség van külön balos- és jobbos kivitelre. Fúrás- és finomnyitás ellen van védve a zárszerkezet, ami annyit jelent, hogy a fúrás ellen a lamellák elé egy acéllap van felcsavarozva.

Ezeket a zárakat Olaszországban egy nagyon komoly tesztelés alá helyezik. Cégünk vezetői személyesen is jártak a gyárban, ahol megfigyelték, milyen különböző terhelési próbáknak teszik ki a zárakat. Ez azt jelenti, hogy pl. az egyik gép egész nap azt csinálja, hogy egy zárban fogatja a kulcsot, teszteli, hogy mennyi munkaórát bír ki, ha folyamatos nyitás és zárás alatt van a szerkezet. Egy másik gép azt teszteli, hogy a zárszerkezetből kijövő tüskék nyomás/feszítés hatására, milyen ellenállást tanúsítanak. Egy újabb gép, egész nap a kilincset nyomogatja, ezzel a rugók strapabírását ellenőrzik, tesztelik. Mindezeken túlmenően, olasz ajtógyártó cégeket kérnek fel arra, hogy a zárnak a legkisebb meghibásodási eshetősége esetén, értesítsék őket.

A gyártó cég tesztjei és a mi tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, hogy nagyon komoly minőségi ellenőrzéseket végeznek a Dierre zárakon, amelyek megfelelnek bármilyen magas minőségi és biztonsági követelményeknek.

Dierre zárcsere Budapest

A Dierre zárszerkezet csere többféleképpen is történhet, attól függően, hogy hogyan van a zár az ajtóban rögzítve.

A Dierre trezorzáraknak a magyar piaci jelenléte kimagaslóan nagyszámú. Cégünk kb. 15 éve kezdte meg a Dierre biztonsági zárak importálását és értékesítését. Eleinte kizárólag zárcsere kapcsán kerültek a biztonsági ajtókba a Dierre zárak. Ma már elég sok budapesti ajtót működtetnek és védenek Dierre zárak.

Leggyakrabban az új lakásba történő költözés esetén kérik a Dierre zárcserét, vagy pedig biztonsági okokból kifolyólag. Ez általában elhagyott, elvesztett kulcsokat jelent, illetve ha valaki olyan személynél maradt egy kulcs, akit nem szívesen látnak az adott helyen.

Amennyiben a fenti okok miatt zárcserére van szüksége, hívjon minket bármikor a zárcsere kapcsán!

A zárcsere után semmilyen karbantartó műveletre nincs szükség. A Dierre zárak egyáltalán nem igényelnek otthoni extra karbantartást. A zárcsere befejezése után cégünk szakemberei megnézik és leellenőrzik, hogy minden rendben van-e a zárral, tökéletesen működik-e, nincs-e valamilyen szorulás.

Amennyiben bárki is egy kis akadozást észlel, vagy nehezebben tudja a kulcsokkal a zárat működtetni, mint eddig, annak érdemes hozzánk fordulnia, zárellenőrzés céljából.

A Dierre biztonsági trezorzárak fixlamellás szerkezetek, ám kódolhatók, és egy zártőke kicserélésével megváltozik a zár nyitási lehetősége.

Dierre zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

A Dierre gyár biztonsági zárszerkezetei közül többfajta is jelen van a magyarországi piacon.

6-8 különböző típusú Dierre trezorzárral találkoztunk már munkáink során. Általában ezek zárszereléssel kapcsolatos munkák voltak.

Cégünk a telefonos beszélgetés során, előzetesen tájékoztatja ügyfeleit, minden, a Dierre zárszereléssel kapcsolatban felmerülő költségről. Nálunk nincs olyan, hogy a telefonban mondunk valamit, aztán a helyszínen magyarázkodunk, hogy az nem erre, meg nem arra vonatkozott. Különösen nagy hangsúlyt fordítunk az ügyfelek alapos kikérdezésére, és amikor ez valamiért nem lehetséges, egy fotót kérünk a zárról, amely alapján 100 százalékban meg tudjuk mondani a Dierre zárszereléssel kapcsolatos minden költséget.

Rendszeresen visszatérő régi ügyfeleink azt igazolják, hogy szimpatikus számukra ez a módszer, mely által senki nem érzi magát becsapva, átverve.

A fotós módszert mi „találtuk fel” és vezettük be, amelyet kezdenek más zárszerviz cégek is átvenni. Számunkra azért fontos a fotó, mert lehet, hogy az ügyfél maga is félre lett tájékoztatva a biztonsági ajtóban benne lévő zárral kapcsolatban, így mi magunk is szemre tudjuk vételezni azt, anélkül, hogy többször is a helyszínre furikáznánk az ügyfél kontójára.

Cégünk szakemberei a zárat a fotó alapján be tudják azonosítani, még kulcs hiányában is, illetve fordítva. Ha csak egy másolt kulcs van és küld egy fotót, az alapján is be tudjuk azonosítani az ajtóban lévő biztonsági zárszerkezetet.

Dierre zárszerviz

Zárszerviz szolgáltatásra mindig akkor van szükség, amikor maga a trezorzár nem működik megfelelően. Ez onnan ismerhető fel, hogy akadozik, vagy nehezen lehet a kulcsot elfordítani a zárban.

Mivel a Dierre zárakat, hasonlóan olasz társaihoz, szintén cégünk importálja Magyarországra, így elmondhatjuk, hogy maga a Dierre zár hibájából adódó zárszerviz probléma még nem igen adódott. Az persze előfordulhat, hogy a Dierre trezorzár anno nem megfelelően lett beszerelve az ajtóba, így most nem a legmegfelelőbb a működése. Ezeknél a problémáknál többnyire megoldható a zárszerviz egy kis igazítással, ellendarab turbózással, ellenőrzéssel.

Minden Dierre zárszerviz szolgáltatás folyamán, a helyszínen megoldjuk a problémát. A probléma gyors felismerése és azonnali megoldása, a többéves trezorzár-szerviz tapasztalatunknak, valamint a Dierre biztonsági zárak alapos ismeretének köszönhető.

A legkisebb felmerülő probléma esetén érdemes hozzánk fordulni, az esetlegesen a későbbiekben fellépő zárnyitás és zárcsere procedúrák elkerülésének az érdekében.

Dierre zárszerviz szolgáltatásunk elérhető Budapesten és Pest megyében, hétköznapokon, hétvégén, bármikor! Hárítsa a problémát ránk, és mi megoldjuk Önnek!

Dierre zárjavítás

A Dierre trezorzárakat nem kell javítani, mert több éve vannak jelen a magyar piacon és a minőség is bizonyítja, hogy javításra nincs szükség. Ha mégis akadási vagy lamella-, rugótörési probléma merülne fel, azt teljes szerkezet-cserével tudjuk orvosolni.

A Dierre zárjavítás zárszerelői szemmel nézve nem létezik, fogyasztói társadalom vagyunk. Ha valami tönkremegy, akad, szorul azt csakis teljes Dierre zárszerkezet cserével tudjuk megoldani, orvosolni. Ezekhez a zárakhoz nem lehet külön rugót vagy bármilyen más alkatrészt szerezni, de nem is érné meg senkinek, mert egy rugó cseréjéért ugyanúgy szét kell bontani az ajtót és a zárat, mintha az egészet kompletten cserélnénk. Ráadásul a javítás esetében garanciát nem lehet vállalni semmire, így ilyen jellegű munkákkal minket ne keressenek! Mi szerviz vagyunk, cserére szakosodtunk!

Dierre ajtónyitás, zárnyitás

Mivel a Dierre biztonsági trezorzárak több mint 10 éve vannak már jelen hazánkban, így azok zárnyitására elsősorban kulcselhagyás miatt kerülhet sor, másodsorban pedig kizáródás miatt.

Dierre zárnyitás elhagyott kulcsok miatt

Sajnos a kulcselhagyás esetén nincs mit tenni, és fúrásos, azaz roncsolásos eljárással kell kinyitnunk az ajtót, mivel Magyarországon másfajta eljárással egy bezárt ajtót kinyitni szigorúan tilos. Tehát, ha kulcsra van zárva az ajtó, akkor azt zár-rongálással tudjuk kinyitni, azonban mi garantáljuk, hogy a biztonsági ajtó maga nem fog megsérülni. A zár megrongálása egyértelműen zárcserét von maga után, mivel az a továbbiakban más nem lesz használható.

Ezt azért tartjuk fontosnak közölni az ügyfeleinkkel, mert sajnos vannak olyan zárnyitással foglakozó cégek, akik ezt a fajta biztonsági zárat nem ismerik, így nem tudják, mit kell megfúrni és hol. Sajnos ezáltal az ajtó is sérülni fog, ez a tapasztalatunk. Úgyhogy ha az esti órákban veszítik el a kulcsokat, érdemesebb inkább 15 perccel többet rászánni, hogy a megfelelő zárnyitó céget megtalálják, mint majd utólag sajnálni a sérült és rondán kinéző biztonsági ajtót!

Javasoljuk, hogy ne a hirdetésekből válasszanak ajtónyitó céget, mert ők kulcsszavakra jönnek fel, pl. zárnyitás, de nem biztos, hogy a biztonsági trezorzárak nyitásában is otthon vannak! Csak óvatosan! A legjobb, ha a telefonba rákérdeznek erre, és aki pontos, határozott választ ad, az ért is hozzá. Aki meg csak hebeg-habog, azzal inkább ne foglakozzanak, az önmaguk érdekében!

Becsapódott ajtónyitás

A becsapódott ajtó esetében nagyjából ugyanez áll fenn, bár ez egy könnyebb feladat. A profi szakember ilyenkor az ajtót és a zárat sérülésmentesen nyitja ki. Ilyenkor semmit nem kell fúrni, nem kell pajszerolni, az ajtó egyszerűen és gyorsan nyitható. Érdemes erre is rákérdezni már a telefonos beszélgetéskor.

Mivel a Dierre trezorzárak nagyon régóta jelen vannak a magyar piacon, ezért csak a nagyon idős zárakkal van csak zárnyitási probléma. A becsapódott ajtó szakmai nyelven azt jelenti, hogy az ajtón kívülről egy gomb található, és az ajtót behúzzák maguk mögött, majd emiatt kint rekednek. Ilyenkor az ajtó nincs kulcsra zárva, csak éppen belül maradt benne az ajtózárban. Ennek a nyitását a Dierre záras ajtóknál szakszerűen, roncsolásmentesen el tudjuk végezni!

Ám, ha valaki nem megfelelő működést, akadozást, nehézkes kulcsfordulatokat észlel, érdemes inkább egyből hozzánk fordulnia, nehogy zárnyitásra, majd zárcserére legyen szükség. Ebben a korai állapotban még egy kis odafigyeléssel megelőzhető a nagyobb baj.

Hívjon minket, kollégánk a helyszínen megállapítja a zár nehézkes működésének a miértjét, így nem kell zárcserére költeni a későbbiekben.

06-30-408-8914