Hevederzár szerelés

Egy jó minőségű hevederzár felszerelése a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás abban az esetben, ha ajtócserére nincs lehetőség, és a meglévő ajtót kell biztonságosabbá, védettebbé tenni. Az általunk szerelt BARLOCK vízszintes-, egykaros hevederzárak felsőkategóriás zárbetétekkel vannak ellátva. A BARLOCK hevederzárak felszerelhetők mind vastag, mind vékony ajtókra egyaránt.

A hevederzár szakszerű felszerelése esetén egy erős, biztonságos zárat kapunk. A hevederzár megakadályozza az ajtó befeszítését, illetve a zárhoz való hozzáférést. A hevederzár rudjai, tüskéi a falban kialakított vájatokba kapaszkodik bele, vagy a falhoz, tokhoz rögzített, saját kengyeleibe futnak bele.

BARLOCK hevederzár szerelés

A BARLOCK hevederzár egy nagyon masszív szerkezet. A fúrás elleni védelmet nemcsak a zárbetét előtt lévő forgógyűrű biztosítja, hanem maga a zárbetét is fúrás elleni védelemmel van ellátva, két darab fúrásvédelmi csap változatában.

Szerkezete miatt, ma Magyarországon, ez a legbiztonságosabb hevederzár, amelynek ár-érték aránya a legjobb! Magához a zárhoz elég nehéz a hozzáférés a külső, edzett acélcsőr védelme miatt. Szinte minden típusú ajtóra felszerelhető. Van egyszárnyú- illetve kétszárnyú, valamint függőleges, ajtóra szerelhető változata is. A leggyakoribb azonban a vízszintes változat.

Barna és fehér színben választható, 80, 85, 90, 95 és 100 cm-es sztenderd méretekben.

A zárbetéthez tartozó kulcsok másolásának védelmét egy védőkártya biztosítja, csak ennek a felmutatásával és kizárólag az adott helyen lehet hozzá kulcsot másoltatni.

BARLOCK vízszintes hevederzár szerelés műanyag ajtóra

A műanyag bejárati ajtókra viszonylag könnyű ezt a típusú hevederzárat felszerelni, amely tökéletesen védi az ajtót egyrészt a befeszítés ellen, másrészt a zárbetét mechanikus nyitása, pikkelése, zártörése ellen, mégpedig a benne lévő prémium kategóriás zárbetétnek köszönhetően.

A műanyag ajtóknál történő hevederzár szerelésnél csupán arra kell odafigyelni, hogy vannak-e az ajtón kazetták, van-e rajta üvegezés, hiszen a hevederzár csőrnek át kell mennie az ajtón, így annak megfelelően alátámasztottnak kell lennie, és lehetőleg nem az ajtó legvékonyabb részén kell áthaladnia.

Szintén fontos figyelmet fordítani az ajtóvastagságra is, hiszen sok vastag, 7 cm-es műanyag ajtó van, amihez az 5 cm hosszúságú acél védőcsőr rövid. Természetesen ez számunkra nem probléma, vastagabb csőrrel és hosszabb zárbetéttel is tudjuk a hevederzárat biztosítani.

BARLOCK vízszintes hevederzár szerelés kínai ajtóra

A kínai ajtók kétzáras változata (HiSec) szintén a vastagabb ajtók közé tartozik. Erre, és az egyzáras kínai ajtóra is szerelünk BARLOCK vízszintes hevederzárat!

A kínai ajtónál az alábbiakat fontos figyelembe venni, ha hevederzárat kell rá felszerelni.

Mivel a hevederzár szerelésnek alapja a megfelelő, erős, szakszerű rögzítés, így fontos tudni, hogy közvetlenül az ajtó mellett milyen lehetőség van a hevederzár acél kengyelének a felszerelésére.

Sok kínai ajtó úgy van beépítve, hogy az ajtólap síkja beljebb esik, mint maga az ajtókeret. Ez azért jelent problémát, mert a hevederzár szerkezet magára az ajtólapra kerül felszerelésre. Ha így felszerelnénk, akkor a két oldalon kijövő rudjai, nekiütköznének az ajtótoknak, ami nem megfelelő rögzítés a záródásnak, a helyszűke és az ajtótok szerkezet miatt. A hevederzárból kijövő rudaknak nagyon fontos a megfelelő támaszték, mert enélkül maga a szerkezet nem tudja megfelelően védeni a befeszítés ellen a kínai ajtót. Az ilyen ajtókra hevederzárat nem vállalunk felszerelni.

A legegyszerűbb, ha lefotózza az ajtót és majd mi beazonosítjuk azt, valamint eldöntjük, hogy mit és hogyan lehet a legbiztonságosabban felszerelni az Ön ajtajára, hogy megfelelő védelemben részesülhessen!

Hevederzár szerelés egyéb biztonsági trezorzáras vagy Mul-T-Lock típusú ajtóra

Ezek az ajtók úgy vannak szerkezetileg kialakítva a háromirányú zárást biztosító zárszerkezettel együtt, hogy az ilyen ajtókat eleve nem lehet befeszíteni. Itt acélkeret van, acél ajtótokkal, amely nem fémlemez, nem műanyag, azaz az anyag nem fog engedni a feszítés hatására. A háromirányú zárás pedig előre, felfelé és lefelé zárja a zár rudazatait.

Szakmai véleményünk szerint hagyni kell ezeket az ajtókat, úgy ahogy vannak. Nem az az ajtó a legbiztonságosabb, amelyiken 2, 3, vagy 4 különféle zár is van, mint sokan ebben az országban hiszik, ahol divat teleaggatni az ajtót, 2 percen belül nyitható, semmilyen védelemmel nem rendelkező zárbetétekkel.

Természetesen, ha valaki ragaszkodik hozzá, az ilyen ajtókra is megoldjuk a hevederzár szerelést, az ügyfél kívánsága szerint!

BARLOCK kétszárnyú hevederzár szerelés kétszárnyú fa ajtóra

A kétszárnyú, általában a belvárosban lévő, lakások fa ajtóira nagyszerű megoldás a BARLOCK kétszárnyú hevederzár.

Ezek az ajtók fából készültek, és általában viszonylag nagy ablakokkal vannak ellátva. A kétszárnyú hevederzár kitűnően véd az ajtó befeszítése ellen, valamint felsőkategóriás zárbetétjének köszönhetően, magát a kilincs alatti ajtózárat is ki tudja váltani. Ettől a hevederzártól nem tudják befeszíteni az ajtót, sem pedig eltörni, kihúzni, vagy megpikkelni a zárbetétet sem kívülről, sem pedig az ablaküveg betörése után belülről.

A hevederzár vastag acélcsőre körbe öleli az amúgy is törés- és fúrásvédett zárbetétet. Belülről is szoktak sajnos próbálkozni, de nyugodtan próbálkozhatnak, mert a törésvédő acélhíd véd a zárbetét eltörése ellen.

Bármilyen hevederzárra is van szüksége, mi a BARLOCK családból biztosítjuk azt, akár másnapi szereléssel!

A hevederzár vastag acélcsőre körbeöleli az amúgy is törés- és fúrásvédett zárbetétet. Belülről is szoktak sajnos próbálkozni, de nyugodtan próbálkozhatnak, mert a törésvédő acélhíd véd a zárbetét eltörése ellen.

Bármilyen hevederzárra is van szüksége, mi a BARLOCK családból biztosítjuk azt, akár aznapi szereléssel sürgős esetekben!