Hevederzár szerelés

Egy jó minőségű hevederzár felszerelése a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás abban az esetben, ha ajtócserére nincs lehetőség, és a meglévő ajtót kell biztonságosabbá, védettebbé tenni. Az általunk szerelt BARLOCK vízszintes hevederzárak felsőkategóriás zárbetétekkel vannak ellátva. A BARLOCK hevederzárak felszerelhetők mind vastag, mind vékony ajtókra egyaránt.

A hevederzár szakszerű felszerelése esetén egy erős, biztonságos zárat kapunk. A hevederzár megakadályozza az ajtó befeszítését, illetve a zárhoz való hozzáférést. A hevederzár rudjai, tüskéi a falban kialakított vájatokba kapaszkodik bele, vagy a falhoz, tokhoz rögzített, saját kengyeleibe futnak bele.

BARLOCK hevederzár szerelés

A BARLOCK hevederzár egy nagyon masszív szerkezet. A fúrás elleni védelmet nemcsak a zárbetét előtt lévő forgógyűrű biztosítja, hanem maga a zárbetét is fúrás elleni védelemmel van ellátva, két darab fúrásvédelmi csap változatában.

Szerkezete miatt, ma Magyarországon, ez a legbiztonságosabb hevederzár, amelynek ár-érték aránya a legjobb! Magához a zárhoz elég nehéz a hozzáférés a külső, edzett acélcsőr védelme miatt. Szinte minden típusú ajtóra felszerelhető. Van egyszárnyú- illetve kétszárnyú, valamint függőleges, ajtóra szerelhető változata is. A leggyakoribb azonban a vízszintes változat.

Barna és fehér színben választható, 80, 85 és 90 cm-es sztenderd méretekben.

A zárbetéthez tartozó kulcsok másolásának védelmét egy védőkártya biztosítja, csak ennek a felmutatásával és kizárólag az adott helyen lehet hozzá kulcsot másoltatni.

BARLOCK vízszintes hevederzár szerelés műanyag ajtóra

A műanyag bejárati ajtókra viszonylag könnyű ezt a típusú hevederzárat felszerelni, amely tökéletesen védi az ajtót egyrészt a befeszítés ellen, másrészt a zárbetét mechanikus nyitása, pikkelése, zártörése ellen, mégpedig a benne lévő prémium kategóriás zárbetétnek köszönhetően.

A műanyag ajtóknál történő hevederzár szerelésnél csupán arra kell odafigyelni, hogy vannak-e az ajtón kazetták, van-e rajta üvegezés, hiszen a hevederzár csőrnek át kell mennie az ajtón, így annak megfelelően alátámasztottnak kell lennie, és lehetőleg nem az ajtó legvékonyabb részén kell áthaladnia.

Szintén fontos figyelmet fordítani az ajtóvastagságra is, hiszen sok vastag, 7 cm-es műanyag ajtó van, amihez az 5 cm hosszúságú acél védőcsőr rövid. Természetesen ez számunkra nem probléma, vastagabb csőrrel és hosszabb zárbetéttel is tudjuk a hevederzárat biztosítani.

BARLOCK vízszintes hevederzár szerelés kínai ajtóra

A kínai ajtók kétzáras változata (HiSec) szintén a vastagabb ajtók közé tartozik. Erre, és az egyzáras kínai ajtóra is szerelünk BARLOCK vízszintes hevederzárat!

A kínai ajtónál az alábbiakat fontos figyelembe venni, ha hevederzárat kell rá felszerelni.

Mivel a hevederzár szerelésnek alapja a megfelelő, erős, szakszerű rögzítés, így fontos tudni, hogy közvetlenül az ajtó mellett milyen lehetőség van a hevederzár acél kengyelének a felszerelésére.

Sok kínai ajtó úgy van beépítve, hogy az ajtólap síkja beljebb esik, mint maga az ajtókeret. Ez azért jelent problémát, mert a hevederzár szerkezet magára az ajtólapra kerül felszerelésre. Ha így felszerelnénk, akkor a két oldalon kijövő rudjai, nekiütköznének az ajtótoknak, ami nem megfelelő rögzítés a záródásnak, a helyszűke és az ajtótok szerkezet miatt. A hevederzárból kijövő rudaknak nagyon fontos a megfelelő támaszték, mert enélkül maga a szerkezet nem tudja megfelelően védeni a befeszítés ellen a kínai ajtót. Az ilyen ajtókra hevederzárat nem vállalunk felszerelni.

A legegyszerűbb, ha lefotózza az ajtót és majd mi beazonosítjuk azt, valamint eldöntjük, hogy mit és hogyan lehet a legbiztonságosabban felszerelni az Ön ajtajára, hogy megfelelő védelemben részesülhessen!

Hevederzár szerelés egyéb biztonsági trezorzáras vagy Mul-T-Lock típusú ajtóra

Ezek az ajtók úgy vannak szerkezetileg kialakítva a háromirányú zárást biztosító zárszerkezettel együtt, hogy az ilyen ajtókat eleve nem lehet befeszíteni. Itt acélkeret van, acél ajtótokkal, amely nem fémlemez, nem műanyag, azaz az anyag nem fog engedni a feszítés hatására. A háromirányú zárás pedig előre, felfelé és lefelé zárja a zár rudazatait.

Szakmai véleményünk szerint hagyni kell ezeket az ajtókat, úgy ahogy vannak. Nem az az ajtó a legbiztonságosabb, amelyiken 2, 3, vagy 4 különféle zár is van, mint sokan ebben az országban hiszik, ahol divat teleaggatni az ajtót, 2 percen belül nyitható, semmilyen védelemmel nem rendelkező zárbetétekkel.

Természetesen, ha valaki ragaszkodik hozzá, az ilyen ajtókra is megoldjuk a hevederzár szerelést, az ügyfél kívánsága szerint!

Témába illő menüpontok

Másodzár az ajtón   Izraeli zárak, pajzsok   Hevederzárbetét javítás   Hevederzár szerelés Budapest   Locksmith service   Mul-T-Lock kérdések
Mul-T-Lock zárbetétek   Zárszerelés Budapest   Érdekesség a Mul-T-Lock gyárról   Hevederzár szerelés Zugló   Izraeli zárbetét csere   Ajtózárcsere cilinderes verzióra   Biztonsági felsőzár   Dierre Go ajtó   Hevederzárbetét-csere, szerviz   Hevederzár szerelés Óbuda   Hevederzár szerelés   BARLOCK   Potent rászegző másodzár   Ablak befeszítés-gátlók   Hevederzár   Hevederzár javítás   Hevederzár nyitás   Hevederzár betörés után   Hevederzár szerelés műanyag ajtóra   CR zárak   Cerutti ajtózár szerviz   Cerutti kulcsok zárak   Dierre New Power zárbetét csere   Maco műanyag ajtó szerviz   Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra   Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten   Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere   Olasz Sab zárral ellátott ajtók - fontos zárcsere tudnivalók   Olasz Securemme biztonsági ajtók - zárcsere tudnivalók   Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje   Vorne vasalat szervizellátás Budapest   Elzett vasalat ajtózár-szerviz, zárcsere   Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere   Fuhr ajtózárak szervizellátása   Metalplast ajtózárak, vasalatok zárcseréje   Ajtózár-szerviz, gyors zárcsere Budapest kerületeiben   Budapesti betörések a koronavírus járvány miatt   Mul-T-Lock Zárszerviz szolgáltatásaink Budapesten   Becsapódott ajtónyitás Budapest