Maco műanyag ajtó szerviz

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk semmilyen Maco vasalatot, alkatrészt és nem tudjuk, hogy honnan tudja őket beszerezni. Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívásával a szervizvonalat! Mi a helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem a szaktanácsadásból és az útbaigazításból! Köszönjük a megértését!

Maco zárak az ajtóban

A Maco ajtózárak Ausztriában készülnek, a minőséget pedig többszörös minőség-ellenőrzéssel biztosítják. A gyártás során a legmodernebb technológiát felhasználva érik el, hogy termékeik tökéletesen működjenek.

A Maco vállalat nagy hangsúlyt fektet a felhasználói igények változó kielégítésére. Folyamatos innováció jellemzi a Macotech cégcsoportot.

2001-ben elsőként kezdték el használni a gombafejes görgőket. Így megoldották azt, hogy zárt állapotban a görgő és a fogadó szorosabban kapcsolódjon, ezáltal jobb hang- és hőszigetelést értek el.

Maco ablak- és ajtózárakat elsősorban fa- és műanyag nyílászárókba szerelnek. Az ablak vasalatok között megtalálható a bukó-nyíló vasalat, illetve az erkélyajtó vasalat.

Maco ajtózár típusok

A Maco zárszerkezetek beazonosítása egyszerű, hiszen a vasalat élén szinte biztosan találni egy márkajelzést, illetve a gyártót, jelen esetben a Maco névvel találkozhatunk.

A Maco-nál többféle ajtózár készül, de hazánkban csak egy-két típus a jellemző.

A 4 görgős, kilincsfelhúzású, többpontos ajtózárral sok helyen találkozhatunk. A Maco vasalatok görgője saját szabadalom alapján, görgő formájú gombára hasonlít. A kilincs felhúzásával zárható a szerkezet. A kulcs elfordítása csak reteszeli az ajtót, és megakadályozza, hogy le lehessen nyomni a kilincset.

A 2 görgős, 2 táskás, kilincsemelésű vasalat esetében a zárási folyamat ugyanaz, itt is kilincsemeléssel lehet zárni az ajtót, de csak kettő gombafej mozdul el, és kettő acél tüske jön ki, egy alul, és egy felül. Ezek a tüskék az ajtótokba záródnak, így stabilabb zárást biztosítanak, mint a négy gombafej.

Kulcsműködtetésű zár, négygörgős és görgő plusz táska kivitel

A kulcsműködtetésű zárnál alkalmazható a külső oldalon fix ajtóhúzó, vagy gomb, mert a kulcs elfordításával lehetséges az ajtó zárása és nyitása.

Ezeknél a záraknál alkalmazható elektromos zárfogadó is. A kulcsműködtetésű zár minden esetben váltós, ez azt jelenti, hogy a kulcs hátrahúzza a kilincs csapdanyelvet.

Maco zár méretei

Itt is elsősorban dorn méretet kell tudni, ami 25 mm-től egészen 65 mm-ig terjedhet. Ebből pár méret az, ami gyakori, ilyen pl. a 28-as, vagy 35-ös. Ezek műanyag ajtókban fordulnak elő a leggyakrabban. 45 és 55 mm-es Maco zár pedig többnyire fa bejárati ajtókban található.

A kilincs és zár közötti távolság minden esetben 92 mm.

Az újabb Maco zárak könnyen felismerhetők, egy csukás csillapító megoldásnak köszönhetően.

Itt a csapdanyelvbe integráltak egy fekete műanyag zajcsillapító szerkezetet. Ilyen megoldással eddig csak Maco záraknál találkoztunk.

Maco erkélyajtó és ablak vasalatok

Az osztrák gyárnál is a legtöbb eladás/bevétel az ablak vasalatokból származik. Ezek hosszú élettartamra vannak tervezve, de mindenképpen szükséges karbantartásokat elvégezni bizonyos időközönként, hogy ezt el is érjük.

A szerkezetben vannak mozgó alkatrészek, amik bizony könnyebben működnek, ha megkapják a megfelelő törődést.

Bukó-nyíló, nyíló, toló-bukó, vasalatokkal lehet a legtöbbször találkozni az ablakoknál, teraszajtóknál.

Esetenként előfordul, hogy az erkélyajtó, vagy ablak buktatás, vagy nyitás során akad, esetleg nehezen nyitható vagy zárható. Ilyenkor érdemes ellenőrizni, nem lóg-e valamelyik oldalon a pánt. Ez viszonylag könnyedén beállítható a megfelelő célszerszámmal.

Maco történelem, rövid ismertető

A Maco többpontos ajtó- és ablak vasalatgyártó Európa egyik piacvezető szereplője.

Az osztrák K.R. Lorenz Mayer 1947-ben megalakítja a cég alapjait.

1952-ben Salzburgban elkezdődik a vasalat gyártás.

1972-től 1992-ig, tehát 20 év alatt, a gyár mérete eléri a 25.000 négyzetmétert, és több mint 500 ember dolgozik a vállalatnál.

Az alábbi országokban rendelkezik a Maco helyi forgalmazókkal:

  • 1981: Olaszország
  • 1986: Anglia
  • 1986: Hollandia
  • 1990: Németország
  • 1998: Lengyelország
  • 2010: Ukrajna és az Oroszország

Zárszerviz cégünk elvégez minden javítást, karbantartást, szükség esetén komplett vasalat cserét, a Maco ablakokon, teraszajtókon.

Műanyag- vagy fa bejárati ajtón könnyedén tudunk zárszerkezetet cserélni, mert raktárkészleten tartjuk a Maco zárakat. Többéves tapasztalattal rendelkezünk a Maco műanyag bejárati ajtók, illetve a bukó-nyíló erkélyajtó javítások, cseréje terén.

Kimondottan helyszíni zárszerelést, zárcserét biztosítunk! Ha felhív minket, elmondja a problémát, hogy merre van helyileg, akkor mi elmondjuk a várható költségeket az ügyfélnek. Ha elfogadja, akkor egy előre közösen leegyeztetett időpontban a műanyag ajtós zárszerelő kolléga a helyszínen elvégzi az adott feladatot.

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest