Fuhr ajtózárak szervizellátása

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk semmilyen Fuhr vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

A Fuhr vasalatok biztonsági bejárati ajtókban fordulnak elő a leggyakrabban. A hazai ajtógyártók közül nagyon kevesen használják ezt a zárszerkezetet, ennek elsődleges oka, hogy nagyon drága vasalatról beszélünk.

Hogyan lehet tudni, hogy Fuhr zár van-e az ajtóban? A kérdés nagyon jó, és a válasz viszonylag egyszerű. Ha nem régebbi a vasalat 20 évnél, akkor szinte biztosan márkajelzéssel van ellátva, a név nyomtatott nagybetűkkel olvasható a vasalaton. Értetlenül állunk azon webes kereskedők előtt, akik feltöltenek az oldalukra mindenféle zárat, csak azért, hogy keresőben az első helyen legyenek, holott termékük 100% biztos, hogy nincsen és nem is tudják a vállalt határidőre azt beszerezni.

A Fuhr zárak jellemzői röviden. Német biztonsági vasalatgyártóról van szó, akik magas minőségben készítenek mindenféle ajtóhoz és nyílászáróhoz termékeket. A minőség nagyon jó, így igen ritka, amikor egy ilyen zár meghibásodik, vagy tönkremegy. Ennek általában a leggyakoribb oka, hogy egyáltalán nem foglalkoznak vele, nincs megfelelő karbantartás, olajozás. Egy bonyolultabb szerkezetű ajtózárat minden esetben félévente vagy legalább évente ellenőrizni kell, meg kell tisztítani a szennyeződéstől és meg kell adni neki az ápoló adalékanyagot. Ide direkt nem a WD40-et írtuk, bár külső olajozásra az is jó, de érdemesebb körbenézni a kenőanyagok piacán és kiválasztani a legmegfelelőbbet. Van olyan 40-50-es években gyártott szobaajtó-zár, amibe gyárilag olajozó csövet építettek be, és az ajtólap éléből lehetett biztosítani a kellő ápolást. Szóval, ha egy Fuhr többpontos zárszerkezet a megfelelő ápolást megkapja, soha nem fog tönkre menni. Ez igaz a legtöbb más gyártó által készített többpontos ajtózárakra is.

A Fuhr zárszerkezetek kivitelei

A Fuhr szerkezetek lehetnek kilincsműködésűek és kulcsműködésűek. A kilincses zárakról túl sokat nem akarunk beszélni, zármélységtől függően, lehetnek műanyag- vagy alumínium ajtóban, mélyebb kivitelek pedig fa ajtóban. A működési elve egyszerű, amikor becsukom az ajtót a kilincset emelő mozdulattal felhúzom, ilyenkor a 4 kis görgő retesz és a középső zárnyelv a zárás irányba elmozdul. A kulcsot ez után tudom elfordítani, így rögzítésre került a zárt állapot. Ez az olcsóbb kivitel, de az a tapasztalatunk, hogy Fuhr zárakból ez a ritkábbik változat is. Sok más gyártó termékével egyszerűen, gyorsan és olcsón cserélhető.

Kulcsvezérlésű Fuhr zárszerkezet csere

Kicsit több szót érdemel a kulcsműködtetésű zárszerkezet. Itt arról van szó, hogy miután az ajtót becsuktam, még csak a kilincs csapda nyelve rögzítette az ajtót. A kulcs elfordításával lehetséges csak az ajtót zárt állapotba hozni. Mint a „hagyományos” bármilyen ajtózár esetében, a kulcsot kell elfordítani, de arra minden zárásnál ügyelni kell, hogy az ajtó feszülésmentesen záródjon! Magában a Fuhr ajtózár szerkezetben egy fogaskerék áttételezés útján hozzuk működésbe a zárat. Többféle speciális méretű és kivitelű fogaskerék mozog a zárban, amikor mi a kulcsot forgatjuk. Ha valahol akad vagy szorul az ajtó, és mi a kulcsot nagyobb erővel fordítjuk el, netalán még egy fogó segítségét is igénybe vesszük, hogy nagyobb erőt tudjunk kifejteni, akkor biztosan el fogjuk törni valamelyik fogaskereket. Ezek az alkatrészek nem pótólhatók! Minden esetben a teljes zárszerkezet cseréje a megoldás. Van olyan méret, ami kisebb átalakítással a Fuhr vasalat helyére építhető, de van olyan is, amit nem lehet semmi mással pótolni!

Fuhr vasalatok árai

A kulcsműködéses Fuhr ajtózárak a drága kategóriába tartoznak, minimum 50-60 ezer forint maga a szerkezet. De ettől inkább még drágább. A hazai forgalmazó semmilyen méretet nem tart raktáron, kizárólag, rendelésre lehet hozatni ezeket. Mivel nagyon sok féle lehet, és minden milliméter számít a pontos azonosítás miatt, így a Kulcskirály üzlet is csak abban az esetben rendeli meg a Fuhr ajtózárat, ha a hibás szerkezetet kiszerelt állapotban elviszik az üzletbe. A rendelési idő általában 8 hét. A németországi Fuhr weboldalról lehet katalógusokat letölteni, és onnan cikkszám szerint kikeresni melyik zár is lehet éppen az ajtóban, de nagyon fontos a kiváló német nyelvtudás. A funkciók közötti különbségeket is figyelembe kell venni ilyenkor.

Budapesten cégünk vállalja a Fuhr vasalatok helyszíni cseréjét! Külön értékesítéssel nem foglalkozunk!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Történelem

A Fuhr zárgyártó manufaktúra megjelenése már az 1850-es évek közepétől számolható. Abban az időben kezdett a német ipar kialakulni, és különböző családi vállalkozásokként kezdtek működni. A Fuhr Düsseldorf közelében alakult, elsősorban olyan vasalatokat készítettek, amivel az ablakok zárását tudták biztosítani.

A Fuhr 75%-ban exportra gyárt, de a német minőséget viszi mindenhová, így termékei innovatívak, és biztonságosak.

A vállalat további célja, hogy piacot növeljen hazájában, Németországban is. Ehhez megfelelően fejleszti a gyárat, korszerűsítik a gépeket, és folyamatos tanulásban vesznek részt a gyár dolgozói.

Általános információk a Fuhr vasalatokról

Az innováció fontos tényező a Fuhr életében, így elsőként fejlesztette ki a MULTISAFE többpontos zártechnológiát, elsősorban ablakok biztonságos zárásában. A későbbiekben már ajtózárakban is használták ezeket.

A további kényelmi és biztonsági követelmények végett kezdték el kifejleszteni az olyan vasalatokat, amelyek életfelügyeleti rendszerbe integrálhatóak, vagy vészkijáratokba szerelhetők, mert éppen pánikfunkcióval vannak ellátva.

Az elsők között kezdték el gyártani az önreteszelő zárakat is.

Új, prémium termékük a MULTITRONIC, mely egy önreteszelős, motoros zárszerkezet, amely beépíthető fa-, illetve acél ajtóba is. Ehhez a zárhoz hozzárendelhető akár távirányító, akár biometrikus ujjlenyomat olvasó, amivel nyithatóvá válik az ajtó. Egy ilyen rendszerű ajtót, mindenképpen előre kell terveztetni, mert villamos energia igénye is van.

A Fuhr gyár kis mennyiségben is gyárt vasalatot, így biztosítva, hogy termékeit rugalmasan kezeljék. Elsősorban prémium terméknek minősül, így egy-egy Fuhr vasalat ára 60-90-120 ezer forint körüli is lehet. A szállítási határidő sokszor 4-6-8 hét. Raktárra sosem gyártanak, minden elkészített zárszerkezet beépítésre kerül. Csere, vagy meghibásodás esetén ezt figyelembe kell venni.

Egyéb lehetőségként elmondjuk, hogy egy másik, európai zárgyártó vállalat terméke beszerelhető bizonyos Fuhr vasalatok helyére, mert magunk is irreálisnak tartjuk a 8 hetet, mire a termék megérkezik, illetve a 80-100 ezer forintos árat.

A Fuhr zárak megtalálhatóak a fa ajtókban, műanyag ajtókban, és az alumínium, erősített portál ajtókban is. A Fuhr termékeknél elsősorban a minőség a szempont és nem a mennyiség.

Fuhr vasalatok fajtái

Elektromechanikus zárak

Ezek elsősorban prémium bejárati ajtókba szerelhetők, MULTITRONIC néven.

Automatikus zár

MULTISAFE – itt az ajtó csukásának pillanatában, automatikusan kifordul a kampó az ajtó éléből, így azonnali zárást biztosít, és az ajtó nem tud vetemedni. Ezek többnyire mind kulcsműködtetésű zárszerkezetek.

Kulcsos zár

MULTISAFE 855 - a fő bejárati ajtóba ajánljuk. Mind kampós, mind horgas, mind tüskés kivitelben is kapható. Általános dorn mérete 65/72 mm, Illetve az előlap szélessége 20 mm.

Jelenleg a Fuhr záraknak is igen széles a választéka, az egyszerűbb retesz zártól egészen a legbonyolultabb, motoros zárig bezárólag.

Viszonylag az új zártípusokat könnyű felismerni, hiszen a gyártó a saját márkanevét elhelyezi a zár külső előlapján.

A házi barkácsolást nem javasoljuk, de a minimális olajozást, karbantartást igen.

Fuhr vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a különböző Fuhr márkájú, tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

Fuhr vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest