Hevederzár nyitás

Cégünket nap, mint nap megkeresik hevederzár nyitási feladatokkal, amelyre különböző okokból kifolyólag lehet szükség. Ilyen okok lehetnek: régi, kopott, tegnap még működött, ma már nem nyílik. Valami jóakaró pillanatragasztót tett a zárba és nem fordul el a kulcs, vagy elhagytuk a kulcsot, stb.

Elromlott zárbetét miatti nyitás

Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy valaminek a javítását, cseréjét halogatták, aztán egyszer csak az elromlott, megállt, tönkrement. Így van ez a hevederzár-betétekkel is, hiszen semmi nem tart örökké. „De hát tegnap még működött, viszont ma már nem nyitja a kulcs a zárat, vagy bele sem megy”- mondhatná bárki.

Általában a nyitással kapcsolatos problémák kopásból, kulcselhajlásból, kulcsletörésből, vagy bármilyen más egyéb, idő ette zárproblémából adódik. Sajnos egy idő után, a hevederzárat is karban kell tartani, mégpedig az alkatrészek, rugók, csapok cseréjével, vagy a rendszeres használattól függően, 5 -7 évente új zárbetétre kell cserélni. Ha nem akarnak az ajtón kívül vagy belül maradni, mikor sietnének valahová, akkor szakemberrel érdemes a zárbetéteket időnként lecseréltetni, hogy a hevederzár üzembiztosan működjön, a biztonsági előírásoknak megfelelő legyen, elvégre ez a zár védi értékeinket, biztonságunkat.

Zárnyitás elhagyott kulcsok esetén

Bosszantó dolog, amikor az elhagyott lakáskulcs miatt nem tudnak bemenni az otthonukba. Ilyenkor van ránk szükség.

Cégünk, jól felszerelt szervizautóval megpróbál mihamarabb a helyszínre sietni és kinyitni a hevederzárat. Kizárólag roncsolásos zárfúrással vagy marással nyitjuk a zárakat, mert más eszközök használata Magyarországon tilos. Nagyjából úgy lehet számolni, hogy a hevederzár nyitás költsége 20.000 Ft Budapest területén.

Ilyenkor az ajtóban és a zárszerkezetben semmilyen kár nem keletkezik, a hevederzár betét részén a csapokat fúrjuk meg, vagy a zárhengert marjuk ki. Minden hevederzár nyitás után szükséges a betétcsere, melynek költsége három dologtól is függ. Függ a hevederzár típustól, az ajtó vastagságától és a zárbetét minőségétől. Cégünk csak közép- és felsőkategóriás zárbetétek forgalmazásával foglalkozik, ezzel is elkerülve a tömérdek garanciális munkák és a betörési lehetőségeket. Hívjon minket, további részletekért egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal!

Beletört kulcs miatti zárnyitás

Az elmúlt 10 évben rengeteg olyan ajtóhoz hívtak minket, aminek a hevederzárjába beletörték a kulcsot. Kicsit nézzük meg a lehetséges okokat, hogy miből is adódhat ez a probléma.

Lekopott kulcsfogak, repedezett kulcsszár, akadozó hevederzár, rossz kulcsmásolat, kopott zárbetét. Ezek azok a felsorolt problémák, amelyekkel minden alkalommal találkozunk. Itt is ugyanaz a szisztéma lép fel, azaz, ha egy kis idő és energia lett volna rááldozva, hogy megnézessék egy szakemberrel, akkor nyilván nem vezetett volna ide az út. Mivel a kulcs és a zárbetét is rézből van, ezért természetes, hogy fennáll a kopásból adódó probléma, ezekre mindig figyelni kell. Mint a betegségeknek is, ennek is vannak előjelei. Ha időben szakszerviz ellátást biztosító céget hívnak, vagy rendszeresen karbantartják a zárat, akkor ezek a problémák kiküszöbölhetők.

Minden esetben ellenőriztesse hevederzárjának szakszerű működését, a fentiek elkerülése végett! Ha szükséges, időben cseréltessen zárat, mentse el számunkat, hogy ha baj van, legyen kit tárcsázni!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Beragasztózott heveder-zárbetét nyitása

A kedvenc témakörünk, amikor valahogyan, valahol, valaki, valamiért beragasztózza más ember lakásának ajtózárját. Az, hogy szimplán kiszúrásból, vagy pedig ebből kiszűrve, hogy járnak-e a lakásba rendszeresen, szinte havonta 2-3 alkalommal, rendszeresen ismétlődik egy zárszerviz cég életében.

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat. A zárbetét nem egy műhelyben van, ahol nyílt lánggal ki lehetne olvasztani belőle a ragasztót, hanem egy ajtóban, ezért a fúró-, maró eszközök használata nélkülözhetetlen. A zárbetétben lévő hengerbe és a csapokba befolyó pillanatragasztó megköt, így a kulcs már bele sem megy a zárba, el sem fordul. A zárnyitási eljárás ebben az esetben a zárbetét abszolút tönkretételével jár, hiszen valahogy el kell fordítani a fogaskereket, ami hajtja a fogaslécet a hevederzárban. Itt minden esetben zárbetét csere szükségeltetik a hevederzár további használatához.

Sürgősségi hevederzár nyitás

Sajnos ez a nyitási módszer, ami miatt a legsűrűbben járunk az ügyfeleinkhez. Néhány példa, amikor hevederzár-nyitási módszert kell eszközölnünk. Az egyik, mikor valaki rosszul van a lakásban és nem tud az ajtóig menni, hogy kinyissa azt. A másik, amikor -rosszabb esetben- haláleset történt és ezért kell kinyitni az ajtót. A harmadik eset, amikor tűzeset, csőtörés történik a lakásban, a tulajdonos meg távol van. Esetleg, ha állatot felejtettek a lakásban. Bárki, bármikor, bármelyik szituációba kerülhet sajnos ezek közül, bár ne lenne így!

Ránk számíthat! Hevederzár nyitási feladatot azonnali munkakezdéssel vállalunk! Diszpécser szolgálatunkkal azonnal fel tudja venni a kapcsolatot éjjel-nappal, mi megpróbálunk a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezni!

Zárnyitási módszerek a hevederzár esetén

Azt már korábban ismertettük, hogy miért is jó és mire is való a hevederzár, arról még nem igazán ejtettünk szót, hogy milyen egy jó minőségű hevederzár-betét.

Mint minden zárszerkezetnek, a hevederzárnak is az „agya” a zárbetét. Ez működteti a szerkezetet, amely a zárbetét nélkül csak egy üres váz, amely haszontalan és funkció nélküli.

A hevederzár feladata az ajtó befeszítésének megakadályozása, amelyet egy jól rögzített és jó minőségű, nem gyenge szerkezetű hevederzár maximálisan képes is ellátni. A nyitás szempontjából is fontos, hogy ne legyen rövid időn belül nyitható, ne legyen manipulációs nyitással nyitható, és lehetőleg rendelkezzen törésvédelemmel, nehogy visszanyitható legyen a szerkezet.

Itt meg kell említeni, hogy a hevederzárak esetében is fennáll a finomnyitási-, zártöréses-, illetve magkihúzásos eljárással történő betörés lehetősége. Mert bizony hiába van fenn a hevederzár az ajtón, ha azon más módszerrel egyszerűbb a bejutás. Például kifésülik a gyenge minőségű zárbetétet, eltörik azt, vagy magkihúzásos módszerrel megrongálják és így nyitják ki az ajtót. Ezért fontos a jó minőségű zárbetét!

A kifésüléses módszerrel történő zárnyitás kb. 2 percet vesz igénybe, és az összes kínai vagy kategórián aluli zárbetét nyitható így. Nyitható továbbá a középkategóriás zárbetétek 90 százaléka. Ilyenkor a betörők egy speciális szerszámot, ún. zárfésűt használnak, amely segítségével a zárbetétben lévő csapokat lenyomogatják, így egy bizonyos pozícióban nyithatóvá válik a zárbetét.

Mi lehet ez ellen a megoldás? Csap a csapban rendszerű zárbetétek használata, amelyeket ezzel a módszerrel lehetetlen kinyitni. Miért? Mert a már lenyomott csapból kijön egy másik csap, amelyet szintén le kellene nyomni, majd ezután megküzdeni még négy darab csappal, amelyekből szintén kijönnek a felső csapok. Ehhez pedig sok zárfésű és még több kéz kellene…

Arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy a hevederzárat működtető zárbetét törésvédelemmel legyen ellátva. Egyes hevederzáraknak a törésvédelme nincs megfelelően kialakítva, vagy van, de gyenge minőségű, ezért fontos a törésvédelemmel ellátott zárbetét. A törésvédelmi híd vagy a kikönnyített első rész a felsőkategóriás zárbetétek mindegyikében van, illetve egy-két középkategóriás zárbetétben szintén.

Zárnyitás szempontjából meg kell említenünk továbbá a magkihúzásos rongálási módszert, amellyel a zárbetét rotorja kihúzható a zárbetétből, amelyet ezután egy csavarhúzóval vissza lehet nyitni. Ha felsőkategóriás zárbetétet használ, mint pl. az izraeli RB LOCXIS, akkor ez a veszély sem áll fenn. Ezek már magkihúzás elleni védelemmel vannak ellátva.

Végül még egy érv a felsőkategóriás zárbetétek mellett. Mindegyik kódkártyával rendelkezik, így nyugodtan adhat kulcsot a takarítónőnek vagy a festőnek, nem fognak tudni extra kulcsot másoltatni a lakáshoz, mert kizárólag a kártya megléte mellett lehet csak a kulcsmásolást elvégeztetni. Ezt szigorú szabadalmi törvények szabályozzák, valamint az ellenőrzött nyerskulcs használat.

Gondolja végig alaposan, hogy a biztonsága nemcsak a hevederzár szerkezeten múlik, hanem a zárbetéten is! Cseréltesse hevederzár-betétjét felsőkategóriás betétre mihamarabb!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest