Izraeli zárak, pajzsok

Mul-T-Lock fogaskerekes zárbetétek

A fogaskerekekkel ellátott Mul-T-Lock zárbetétek alkalmazási területei:

  • Izraeli biztonsági ajtókban lévő zárszerkezeteket fogas ív meghajtására
  • különböző típusú hevederzárak működtetésére használják.

A fogaskerekek átmérője és a fogak száma típustól és mérettől függően eltérő, de a funkciójuk ugyanaz.

A fogaskerekezett zárbetétbe kulccsal forgatjuk a fogaskereket, ami által meghajtjuk a zárszerkezetet, amely a fogaskerekek és fogaslécek segítségével kitolja a zárnyelveket. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a biztonsági ajtókban lévő zárbetét fogaskerekének nagy holtjátékúnak kell lennie.

A zárbetétek hossza főként az ajtóvastagság függvénye. A biztonsági ajtókban lévő zárbetétek általában majdnem mindig lapon mart kivitelűek. Ezek általában egy biztonsági védőkártyával is rendelkeznek, továbbá egy fúrás-és törésvédett acélpajzs is védi őket.

Mul-T-Lock zárszerkezet

Maga a zárszerkezet az ajtó belsejében helyezkedik el. A zárszerkezet egyes részeit szabad szemmel csak akkor látjuk, ha az ajtó nyitott állapotban van. A zárszerkezet az ajtó oldalélében és belsejében található. Egyes típusokat az ajtólap lebontásával lehet csak lecserélni, mert a rögzítésüket belső felfogatással oldották meg.  Más típusok azonban az ajtó éléből szerelhetők be. Ezeket a zárszerkezeteket nevezzük bevésőzárnak.

A biztonsági zár feladata és működése

A zárszerkezet feladata az ajtó záródásának biztosítása és a zárbetét rögzítése. A záródás biztosítását a zárszerkezet egy- vagy több irányú záródással biztosítja. A Mul-T-Lock zárszerkezetek általában több irányba záródnak. A többirányú zárszerkezetek között is megkülönböztetünk 3 vagy 4 irányba záródó szerkezeteket. Fontos megemlíteni, hogy a zárszerkezet csak abban az esetben nevezhető biztonsági zárszerkezetnek, ha bezárás után minimum 20-25 mm mélyen reteszelődik a zárási pontokon. A zárási pontoknak 30-40 cm távolságra kell lenniük egymástól.

A 3 irányba záródó Mul-T-Lock zárszerkezet előre-, felfele-, és lefele reteszel. A 4 ponton záródó zárszerkezet pedig még a zsanér irányába is kitol egy fém-rudat.

Mul-T-Lock és Superlock ajtókban vállaljuk zárszerkezetek és zárbetétek cseréjét!

Mul-T-Lock és Superlock pajzsok

A Mul-T-Lock pajzsok eleve kemény anyagból készülnek, rögzítésük belülről kifelé történik. Három, öt, vagy esetleg még több átmenő csavarral rögzítődnek egymáshoz. A pajzsba beépített forgógyűrűs rozetta védi meg az ajtót a roncsolástól és a betörőtől.

A pajzsok színe általában rézszínű, barna és rozsdamentes acél, alakjuk piskóta, körte, kocka vagy ovális.

Akár új ajtóról van szó, akár már meglévőről, a legnagyszerűbb megoldás egy pajzs beszerzése lehet. A zárbetétet ez esetben nem szükséges kicserélnünk, csupán a siltet, a takarólemezt.

Miként lehet ezzel megelőzni vagy megnehezíteni a betörést?

A zárbetét általában egy-két centiméterre kilóg az ajtó síkjából, ami ideális a betörő számára, ugyanis egy célszerszám vagy egy fogó segítségével könnyen hozzáfér a zárbetét oldalához, és el tudja törni azt. A pajzs nem más, mint egy olyan vastag takarólemez, amely megakadályozza, hogy a kilógó zárbetéthez hozzá lehessen férni. A Mul-T-Lock pajzsok költsége 40 - 60.000 forintos költséget képvisel!

Zárnyitásnál, ajtónyitásnál ügyeljenek arra, hogy a helyszínre érkező zártnyitó kolléga a pajzsokat semmiféleképpen ne rongálja meg! A pótlásuk drága és időigényes!

A pajzs továbbá az ajtó befeszítését is megnehezíti, mert nehezen lehet tőle a pajszert vagy feszítőszerszámot megfelelően behelyezni az ajtó nyílása és az ajtótok közé!

A Mul-T-Lock és Superlock pajzsok jellemzői

Az izraeli gyártó cég a magas minőségű, biztonsági zárak gyártása mellett zárpajzsok gyártásával is foglalkozik. Javasoljuk egy Mul-T-Lock zárbetét és egy Mul-T-Lock pajzs „házasítását”, miáltal a két termékkel kimagasló védelmet érhetünk el.

A pajzsok kaphatóak népszerű réz, rozsdamentes acél és barna színekben. Ezek az izraeli pajzsok alakjukat tekintve lehetnek körte, négyszög, kerek és ovális alakúak. Kétféle kombinációban kapható a termék, kilincs - kilincs illetve kilincs - gomb kivitelben.

A zárbetétek cilindertörés elleni alapvető védelmét a zártakarók vagy úgynevezett zárpajzsok adják. Cégünk ajánlja használatukat minden típusú ajtóhoz, ahol az ajtó vastagsága miatt a zárbetét kilóg az ajtó síkjából. Ez általában a régi, fa bejárati ajtók esetében fordul elő. Amikor a zárbetét kilóg az ajtó síkjából, a zárszerkezet könnyen hozzáférhetővé, ezáltal támadhatóvá válik a betörő számára. Megjegyeznénk, hogy sok esetben nem a gyengébb minőségű cilinderbetét védi meg az ajtót a betöréssel szemben, hanem egy jó minőségű pajzs.

Érdemes azonban észben tartani, hogy még egy kimagasló minőségű cilinderbetét és egy jó pajzs sem ad olyan magas fokú védelmet, mint egy biztonsági ajtó. Így mindig elmondjuk, hogy aki megengedheti magának, inkább készíttessen egy speciális, biztonsági bejárati ajtót szakemberrel, biztonsági zárakkal!

Cégünk szakemberei várják! Az általunk biztosított és beszerelt Mul-T-Lock zárszerkezetekre, zárbetétekre egy év teljes körű garanciát vállalunk! Forduljon hozzánk bizalommal, minden problémát megoldunk!

Non-stop telefon: 06-30-408-8914

Témába illő menüpontok

Másodzár az ajtón   Izraeli zárak, pajzsok   Hevederzárbetét javítás   Hevederzár szerelés Budapest   Locksmith service   Mul-T-Lock kérdések
Mul-T-Lock zárbetétek   Zárszerelés Budapest   Érdekesség a Mul-T-Lock gyárról   Hevederzár szerelés Zugló   Izraeli zárbetét csere   Ajtózárcsere cilinderes verzióra   Biztonsági felsőzár   Dierre Go ajtó   Hevederzárbetét-csere, szerviz   Hevederzár szerelés Óbuda   Hevederzár szerelés   BARLOCK   Potent rászegző másodzár   Ablak befeszítés-gátlók   Hevederzár   Hevederzár javítás   Hevederzár nyitás   Hevederzár betörés után   Hevederzár szerelés műanyag ajtóra   CR zárak   Cerutti ajtózár szerviz   Cerutti kulcsok zárak   Dierre New Power zárbetét csere   Maco műanyag ajtó szerviz   Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra   Dierre zárszerelés, zárcsere Budapesten   Műanyag ajtó kilincsfelhúzós vasalat csere   Olasz Sab zárral ellátott ajtók - fontos zárcsere tudnivalók   Olasz Securemme biztonsági ajtók - zárcsere tudnivalók   Pavo többpontos ajtózár vasalat helyszíni cseréje   Vorne vasalat szervizellátás Budapest   Elzett vasalat ajtózár-szerviz, zárcsere   Roto vasalat-ajtózár szerviz, zárcsere   Fuhr ajtózárak szervizellátása   Metalplast ajtózárak, vasalatok zárcseréje   Ajtózár-szerviz, gyors zárcsere Budapest kerületeiben   Budapesti betörések a koronavírus járvány miatt   Mul-T-Lock Zárszerviz szolgáltatásaink Budapesten   Becsapódott ajtónyitás Budapest