Hevederzár szerelés műanyag ajtóra

Bárhol is járunk Magyarországon, a műanyag ajtók alkalmazása nagymértékben elterjedt. Könnyű, szép, olcsó, méretei jól variálhatók, lehet alkalmazni kültéri és beltéri használatra is. A műanyag ajtóban lévő zárszerkezetek hiába jó minőségűek és záródnak több ponton, a befeszítés ellen nem védenek, mert a műanyag a feszítés hatására elenged. Ezért javasoljuk a hevederzár felszerelését a budapesti lakosok számára.

Egy rövid tájékoztatót készítettünk a műanyag bejárati ajtókra vonatkozólag. Két csoportra lehet osztani a műanyag ajtókat. Az egyik csoportba tartoznak az olcsó, ún. barkácsáruházakban is kapható, 30000 Ft alatt lévő bejárat ajtók. A másik csoportba pedig a drágább, minőségi kategóriát képviselő modellek, amelyeknek a kinézete is szebb, a minősége is jobb, valamint a bennük lévő zárszerkezet, illetve zárbetét is magasabb kategóriát képvisel. Sajnos hiába a jó zárszerkezet és a jó zárbetét, a műanyag ajtókon keresztül történő betörések nagy száma azt mutatja, hogy majdnem minden műanyag ajtó befeszíthető, a többpontos záródások ellenére. Védekezzen prémium minőségű vízszintes hevederzár felszerelésével!

A műanyag a feszítés hatására törik, vetemedik, ezért egy erőkarral kifejtett feszítés következményeként (pl. pajszer, vaseszköz) már nyitva is van az ajtó. Ha betörői szemmel gondolkodunk, akkor megértjük azt, hogy őt nem érdekli, ha nyomot hagy a tokon, az ajtón, neki a bejutás a cél, és hogy zsákmánnyal távozzon.

Az egyetlen olyan dolog, amivel meg tudjuk akadályozni a műanyag ajtón való bejutást, az egy jó minőségű, masszív hevederzár felszerelése, ami véd a feszítés, rongálás, nyitás ellen.

A zárszerkezetben lévő hevederzárbetét minősége is nagyon fontos, a legjobb, ha fúrás-, finomnyitás- és törés ellen is védve van. Ilyenkor kérdezi általában az ügyfél, hogy mennyibe kerül mindez. Ha gyors választ akarunk rá adni, akkor mondhatnánk, hogy kevesebb összegből már egy kiváló hevederzárat, jó betéttel tudunk Önnek telepíteni. Ha részletesebb információt szeretne kapni, akkor egy fénykép vagy egy helyszíni (kiszállási díjjal járó) felmérés ellenében, részletesebb tájékoztatást tudunk erről adni. Az olcsó hevederzárnak nincs értelme, nálunk 65.000 forintért 100 százalékos védelmet kap az ügyfél, helyszíni szereléssel együtt! Ne habozzon, rendelje meg még ma! Munkánk függvényében 1-2 nap alatt felszerelésre kerül a hevederzár.

A műanyag ajtó azért nem szó szerint műanyagból készül, hiszen a fehér vagy barna borítás alatt lemezváz található, ami merevítést ad a bejárati ajtónak. Ettől erős a szerkezet. A külső bevonat inkább az esztétikát, a felületet szépíti.  Amikor egy műanyag ajtóra felszerelünk egy hevederzárat, a műanyag alatt lévő lemezvázba rögzítjük az önmetsző csavarokat, vagy ha nagyobb terhelésnek van kitéve a hevederzár (kifelé nyíló ajtó esetén például), akkor kapupánt csavarokkal végezzük a hevederzár rögzítését a magasabb biztonság elérése szempontjából.

A hevederzár felszerelése során nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy hogyan is rögzítjük azt a műanyag ajtóra, mert különböző osztású, kinézetű ajtók vannak. Pl. kazettás, üveges, dupla-farcos, ezért nem mindegy, hol fúrjuk meg a hevederzár átmenő csőrét az ajtón, mert utólag azon már változtatni nem lehet.

Különböző típusú hevederzárak vannak a piacon, mindegyik felszereléséhez szerszámozottság, szakértelem és tapasztalat szükséges. Házilag ne álljunk neki, mert ez egy komplett, összetett feladat. Figyelembe kell venni az ajtó szélességét a hevederzár hossza miatt, az ajtó vastagságát a zárcsőr és a zárbetét hossza miatt, és a rögzítéshez szükséges fogadókat a biztos tartás érdekében.

Hiába jó a hevederzár, ha egy lyukacsos téglába nem megfelelő tiplivel lett felszerelve, akkor a feszítés hatására bármikor kiszakadhat. Szereltessen velünk hevederzárat jó áron, gyorsan, szakszerűen, garanciával!

Miután a fénykép vagy a helyszíni felmérés során megállapítottuk, hogy lehet az ajtóra hevederzárat szerelni, akkor a hevederzár felszerelése általában az alábbiakban ismertetett módon zajlik. Az ajtó osztásától függően, egy körkivágó segítségével egy akkora lyukat fúrunk az ajtóra, amin a hevederzár ún. zárcsőrét át lehet dugni, majd az ajtólapra belülről önmetsző csavarral, vagy átmenő kapupánt csavarral, rögzítjük a zár vízszintes pozícióját.

A hevederzárból kinyúló nyelveket, tüskéket valamilyen módon rögzíteni kell a falba, a kengyelbe, fogadóba, amelyek záráskor biztosítják az ajtót a feszítés ellen. Egyszerűen fogalmazva: zárt állapotban, a hevederzár kiékeli az ajtót.

Sokan kérdezik, hogy ez nem csúnya-e, illik-e a szép ajtóhoz. Ilyenkor a leendő megrendelő számára tudunk küldeni fotókat a referencia munkáinkból, hogy jobban átlássa a helyzetet. Persze vannak olyan műanyag ajtók, amelyekre nem lehet hevederzárat szerelni, pl. az üveges osztásúak, a tele-üvegűek, vagy amikor a beépítésből adódóan a hevederzár felszerelésre teljesen alkalmatlan az ajtó.

Ilyenkor, ha az ügyfél mégis ragaszkodik valamilyen biztonsági megoldáshoz, akkor a rácsot szoktunk ajánlani.

A hevederzár szerelés munkafolyamata több dologtól is függ. A helyszín, a fényviszonyok és az ajtó paraméterei fontos szempontok. Általában az időintervallum könnyű szerelés esetén kb. egy óra, bonyolultabb hevederzár esetén, akár 3 órát is igénybe vehet. A hevederzár szerelés árairól, részleteiről érdeklődjön nonstop hívható telefonszámunkon!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest