Dierre tollas kulcsos zár átalakítása rövidebb kulcsosra

Nagyon sok Dierre tollas kulcsos zárszerkezet van a magyar piacon beépítve, egyzáras-, kétzáras- vagy akár többzáras kivitelben. Ezek hosszú évek óta tökéletesen és hibátlanul funkcionálnak, viszont az ügyfelek 15-20 százalékát egyre jobban zavarja, hogy mindenhova ezt a 11-13 cm hosszú kulcsot kell cipelnie, pláne a vastag Dierre ajtók esetében. Ez valóban kényelmetlen, hiszen nekünk is van olyan zárunk, mihez ilyen kulcs tartozik, pl. a páncélszekrény. Mi is bajban vagyunk, amikor olyan helyre megyünk, mikor csak a zsebbe lehet elhelyezni a kulcsot, mely igencsak zavaró.

Nemcsak a kulcs hossza zavarja az embert és az ügyfelet, hanem a kulcs szárán, végén kialakított kulcsbástya, fogazat, ami a leüléskor szúrja az ember combját, kényelmetlen és a ruhát is kiszakíthatja, tönkreteheti. A női táskákban is beleakad a tüskéje mindenbe, és kiemeléskor kiránt magával más dolgokat is.

Maga a zárszerkezet biztonságos, ennek nem is vitatjuk a tényét. Van olyan szolgáltatásunk, mi segít elfelejteni a hosszú kulcsokat, bár költséges. Vannak azonban olyan ügyfeleink, akik ezt kifizetik, mert nekik ennyit megér a kényelem.

Leírjuk hogyan és miként szoktuk elvégezni az átalakítást, mennyi időt vesz igénybe a szerelése, történik-e változás a biztonság területén.

Cégünkön kívül nem sok ember foglalkozik a Dierre zárnak az átalakításával, mivel ez egy bonyolultabb folyamat, összetettebb dolog. Nem beszélve arról, hogy nagyon sok egyedi alkatrészt kíván az átalakítás, ami sok zárszerviz cégnek nincs az ajtójában, nincs raktárkészleten, és igazából azt sem tudják, honnan kellene beszerezni azokat. Ezért csináljuk ezt mi idestova már 10 éve.

A Dierre tollas kulcsos zár tulajdonképpen ugyanolyan méretű, osztású, mint a cilinderes zárszerkezet. Azonosak a rögzítési pontok, a felfüggesztések, egyedül a kulcslyuk rögzítésén és a kialakításán kell átalakítást végezni, mind a fában, mind az ajtóban lévő lemezen, hogy a törésvédő pajzs rámenjen.

A törésvédő pajzs feladata a zárbetét védelme, ami megakadályozza, hogy a zárbetéthez fúrással, roncsolással vagy bármilyen más egyéb zárnyitási trükkel hozzáférjen a betörő. A pajzs anyaga igen kemény, fúrni nem lehet, a flex-szel való rongálás is igen körülményes, a korongot csak eszi és nagyon nehezen lehet elvágni.

A második legfontosabb dolog a jó zárbetét, hiszen az akadályozza meg a zár kinyitását a betörő részéről. Mi csakis izraeli zárat használunk az átalakítás során, mert ez nekünk bevált, bevizsgált termék, évek óta dolgozunk vele. Az egész folyamatot úgy kell elképzelni, hogy a meglévő tollas kulcsos zárszerkezetet átalakítjuk olyanra, amit egy rövidebb kulcs hajt, viszont az ajtóban semmilyen rongálás nem történik, ami eddig nem volt ott az most sincs ott.

A Dierre ajtó átalakítása kb. 2 órát vesz igénybe és az ajtót minden esetben szét szoktuk ilyenkor szedni. Mivel belülről dolgozunk kifelé, szét kell bontani a központi egységet. Dierre ajtó átalakítást főként Budapesten vállalunk, mivel nagyon sok munkánk van, vidékre nincs időnk kimenni, mert az utazás nagyon sok időt elvesz.

A komplett Dierre ajtózár átalakítása 140.000 Ft-ba kerül. Mindent mi viszünk a helyszínre, a zárszerkezetet, a törésvédő pajzsot, az izraeli betétet a 3 db kulccsal, a kilincset vagy gombot, a díszítőelemeket. Valamint a szaktudásunkat és tapasztalatunkat adjuk az ügyfélnek a helyszíni kiszállással. Ahhoz, hogy egy munkát elvállaljuk, minden esetben fényképeket kérünk az megrendelőtől, mert látnunk kell milyen ajtót alakítunk át, hogy pl. valóban gyári Dierre ajtó-e, amit át szeretnének alakíttatni és ami valóban Olaszországban készült, vagy valamilyen magyar kisműhelyben készült ajtó. Azt nem vállaljuk.

Csakis eredeti Dierre ajtót alakítunk át cilinderes verzióra, házilag gyártott és barkácsolt ajtókat, melyekbe Dierre zár van, azokat nem vállaljuk. Maga a kilincsgarnitúra lehet kívül-belül kilincs/kilincses verzió, de tudjuk belül kilincs, kívül gombos verzióra is igazítani. Illetve választhat még az ügyfél, hogy bronz vagy szálcsiszolt alumínium színű öltöztetést szeretne. Más színben ezeket nem tudjuk produkálni.

Csak a fenti feltételekkel vállaljuk az átalakítást! Az ügyfél által adott zárbetétet nem szereljük be, akkor mást kell keresni, mert mi erre garanciát vállalni nem tudunk! A feltételek azért fontosak nekünk, mert nem minden zárbetéttel lehet olyan jól összehangolni az olasz Dierre szerkezetet, mint az izraeli RB-vel, ezért is választottuk ezt és ezért dolgozunk ezzel jó minőségű zárcsaláddal.

Aki kíváncsi, hogy hogyan is fest valójában egy ilyen átalakítás, az tekintse meg lenti képeinket, így betekintést nyer az előtte, közben és utána folyamatokba.

Az időpontokról és további kérdések esetén kérhet bővebb felvilágosítást telefonon a 06-30-408-8914-es telefonszámon.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest