Vorne vasalat szervizellátás Budapest

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk Vorne vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

A Vorne vasalatokkal a leggyakrabban egyrészt a barkácsáruházakban kapható olcsó műanyag ajtókban, másrészt pedig új építésű társasházakba, lakóparkokba beépített műanyag ajtókban találkozhatunk.

A Vorne vasalatok, zárszerkezetek Törökországban készülnek és sajnos a legtöbb török zárral problémák vannak. Zárszerviz cégünk Vorne vasalatot ne szerel be a zárcsere folyamán, helyette ARX, GU. Roto vagy Maco márkájú vasalatok kerülnek beszerelésre.

A Vorne gyár

1985-ben alakult a török vállalat Vorne márkanév alatt, amely 2002-ben vált vezető névvé a területen. A gyár több mint 50.000 m2 zárt-, illetve 36.000 m2 nyitott területen fekszik. Ablak- és ajtó rendszerekkel kapcsolatosan, mindenfajta megoldásokkal a megrendelők rendelkezésére áll. A vevői igényeknek megfelelően, folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több terméket gyárt. Zárszerelőként, a Vorne vasalatokat csak másik típus cseréjére vállaljuk! Vorne vasalatot nem javítunk és nem is értékesítünk!

A Vorne vasalatok kivitele

A Vorne vasalatok leggyakrabban használt kivitele Magyarországon a 4 görgővel ellátott, kilincsemeléses zárszerkezet. Ennek az előlap szélessége 16 mm. A nyelvük forgatható, így beszerelhetők jobbos- és balos ajtókba is.

Elvétve azért belefutunk kulcsműködtetésű Vorne vasalatokba is, de ez nem annyira jellemző.

Az előlapon a kilincs emelésekor, a nyelv alatt lévő zárszerkezet csúszik ki, illetve négy darab görgő vagy henger mozog fel és le.

A vasalat élében, egy hatszögletű keretben a Vorne márkanév található, erről lehet felismerni ezeket a szalagzárakat.

A legtöbb probléma ismételten onnan indul ki, hogy az ajtók rosszul vannak beépítve. Éppen ezért, amikor bezárjuk, felemeljük a kilincset, a vasalat pontjai nem találják meg a pozíciójukat és az akadás hatására viszonylag elég hamar tönkremennek.

Ennek az első jele, hogy a zárnyelv kibukik és nem lehet visszatolni. Vagy a másik ilyen eset, hogy a kilincs lefittyed, mert eltörik a zárban lévő kilincsdió. Ha mindez akkor történik, amikor az ajtó kulcsra van zárva, akkor azt már nem lehet kinyitni, így először zárnyitást, utána pedig zárszerkezet és zárbetét cserét kell végrehajtani.

Ami hazánkban a leggyakoribb, az a sztenderd 35/92 vagy 45/92 mm méretű kilincsfelhúzós szerkezet. Bármilyen zárcsere műveletkor, mi ennek a helyére nem Vornét, hanem valami jobb minőségű GU, Fuhr, Maco vagy Roto vasalatot ajánlunk.

A Vorne zárszerkezet, kilincs és egy jó zárbetét

A kilincsben nagyon gyenge rugózás található, illetve a zárcilinder (zárbetét) is csak egy sima, fogazott kivitel. Ha van mód és lehetőség van rá, akkor a zárszerkezet cseréjekor kompletten cseréljünk inkább mindent és akkor az elkövetkező 10 évben nem lesz probléma az ajtóval. Hosszútávon ez mindenképp kifizetődőbb és stresszmentesebb.

Amit ajánlunk, az egy erősített fehér- vagy barna törésvédő kilincs, illetve a biztonság növelésére egy izraeli, RB törésvédett, interaktív rendszerű, másolásvédett zárbetét.

Vorne ajtóél-vasalat zárszerviz

Egy-egy ajtógyártó vállalat sajnos elárasztotta az országot olcsó ajtó-vasalattal. Ezek a zárszerkezetek igen rossz minőségűek, hivatalos forgalmazójuk nincsen. Ha információnk megfelelő, a Vorne ajtózárak egy török vasalatgyártó üzemben készülnek. Többnyire másodosztályú termékek, pár méret készül belőlük, de az hatalmas mennyiségben.

Úgy kell elképzelni, hogy egy 35/92 méretű, 4 görgős Vorne rúdzárból lejön a gyártósorról, egymás után kb. fél millió darab. Ilyen nagy mennyiségben nem lehet jó minőséget gyártani! Zárcsere esetén azonban több megoldást is tudunk kínálni.

Vorne vasalat dorn-méret

Többnyire két méret érhető el, a 35 és a 45 mm-es dorn mérettel rendelkező Vorne ajtózár.

Akinek ilyen zárral szerelték az ajtaját, elég hamar szembesülhet azzal, hogy az ajtó feszül, a nyitás/zárás nem megfelelően működik.

Fontos tudni, hogy Vorne ajtózárat csak műanyag ajtókereskedők szerelnek! Többnyire egyenajtók, és több száz vagy több ezer darab is készülhet belőlük.

A Vorne vasalat egyik fele műanyag házas, a másik oldala alu öntvény. A benne lévő alkatrészek minősége igen silány. Ezért gyakran eltörik a szerkezet, ha egy kisebb erőhatás éri.

Ha tönkrement a Vorne vasalat a legegyszerűbb, ha hozzáértő szakembert hívnak és megrendelik a zárcserét.

Egy Vorne zárral szerelt ajtóvasalat élettartama 2-5 év között van, ezzel szemben egy G-U vagy Roto több mint 10 évet is kibír! És akkor még nem vettük figyelembe, hogy némi karbantartással, odafigyeléssel még tovább növelhető az ajtózár élettartama!

Jobbos – balos nyitási iránnyal rendelkező ajtózárakat szerelünk be. Vorne vasalat cseréje esetén új zárfogadókat is biztosítunk, és mint említettük nem Vorne-t, hanem Roto-t, Maco-t, GU-t vagy ARX-et szerelünk be.

Vorne vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a Vorne márkájú tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

Vorne vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest