A kulcsmásolás problémái

A Cerutti zárak forgalmazójaként és teljes körű zárszerviz szolgáltatójaként nagyon sok kulcsproblémával találkozunk. Szokták kérni az ügyfelek, hogy ők nem 3 db kulcsot szeretnének, hanem négyet, ötöt. Mi nem vagyunk kulcsmásolók, az egy teljesen másik szakma. A Cerutti zárakat a gyár által becsomagolt 3 db kulccsal adjuk át ügyfeleinknek, a kulcsmásolásról mindenkinek önmagának kell gondoskodnia. És itt kezdődnek a bajok...

A kulcsmásolás egy külön szakma, mint már említettük. Szaktudást, hozzáértést, tapasztalatot és komoly pénzbefektetést igényel - a gépek tekintetében. A jó minőségű és pontos kulcsmásolásnak 3 kritikus pontja van. Fontos a jó minőségű, profi és (ez nagyon fontos!) rendszeresen karbantartott kulcsmásológép. Csak érdekességképpen említenénk, hogy egy professzionális  kulcsmásológép ára több százezer forinttól, akár két-három millió forintig is terjedhet. És nem ugyanazon a gépen kell másolni pl. a tollas kulcsokat és a cilinderes kulcsokat. Mi Cerutti zárcserét végzünk 86.000 Ft-ért.

06-30-408-89-14

Hívjon ha szüksége van ránk.

A másik fontos pont a kulcsmásoló szakember szaktudása és tapasztalata. A harmadik kritikus pont pedig a megfelelő nyerskulcsok használata. Speciális kulcsok másolása esetében elengedhetetlen a gyári nyerskulcs használata, ilyen pl. a Cerutti/Viro trezorzár is.

Fenti három pontnak együttesen teljesülnie kell ahhoz, hogy kiváló kulcsmásolatok készüljenek, amelyek nem rongálják a zárszerkezetet. Igen, jól olvasták, egy rossz, pontatlan kulcsmásolat ugyanis évekkel le tudja rövidíteni az életét a zárnak, szó szerint tönkreteszi azt, és lehet zárcserét igényelni. Egy Cerutti zárnál pedig nem mindegy, hogy kétévente vagy húszévente kell zárat cserélni kb. 86.000 Ft költséggel.

A speciális záraknál, mint amilyen az összes tollas kulcsos, olasz trezorzár, nagyon nem mindegy, hogy hol történik a kulcsmásolás. Semmiképpen nem javasoljuk az üzletközpontokban lévő MM lánc kulcsmásolóit, mert nem ez a szakterületük. Lehet, hogy egy 1000 forintos Elzett kulcsot jól le tudnak másolni, ám egy Cerutti trezorkulcsot biztosan nem!

Ha kicsit is belegondolnak, a(z) MM nemcsak kulcsmásolással, hanem cipőjavítással is foglalkozik. Könyörgöm, a kettő nem egy szakma, és nem egy szakterület! Hogyan lehet valaki profi kulcsmásoló 2 db kulcsmásoló géppel, és úgy, hogy közben csizmát sarkal?

Ezt inkább hagyjuk, és felejtsük is el, de nagyon gyorsan. Érdekes, hogy amíg ők meg nem jelentek a piacon, addig az emberek igazi kulcsmásolókhoz vagy zárüzletekbe vitték a kulcsokat másoltatni. Mostanra meg mintha ez már ki is röppent volna a fejekből!

Mind a zárgyártó, mind a forgalmazó (azaz mi) csak akkor tud garanciát vállalni a zártestre, ha az szakember által van beszerelve és az eredeti kulcsokkal van használva. Ha egy MM-es silány minőségű másolt kulcs hazavágja a szerkezetet, annak a garanciáját nem vállaljuk, mert külső hatás következtében rongálódott meg a zár, mégpedig a rossz kulcsok által, és nem gyári hiba miatt!

Mi mindig elmondjuk, hogy hol másoljanak kulcsokat, ott, ahol eredeti Cerutti kulcsokra történik a másolás, kiváló gépeken, hozzáértő szakemberekkel.

Tehát, tessék odafigyelni a kulcsmásolásra, a saját pénztárcájuk érdekében!

Zárcserével kapcsolatban hívjon minket a 06-30-408-89-14 telefonszámon.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest