Dierre-Atra zárcsere

Nagyon sokan nem is sejtik, hogy Budapesten a különböző kerületekben milyen mennyiségű többpontos Dierre-Atra biztonsági bejárati ajtók vannak. Főként lakóparkokban, társasházakban szerelték ezeket az ajtókat. Ám egyedi megoldásként, családi házak, panellakások régi ajtajai helyett is sokan választják a tökéletes biztonságot ennek az ajtónak a képében. Jó hang- és hőszigetelésű, illetve évekig jó záródást biztosít a lakók számára.

A zár előnye, a precíz működés mellett, hogy kulcselvesztéskor nem kell teljes zárat cserélni. A zárszerkezet tanítható, egy másik kulcskészlet zárra történő rátanításával a régi kulcsok már nem használhatók.

A Dierre cég partnereként, Magyarországon a Zárcsere Budapest csapata teljes körű zárszerviz szolgáltatást végez, fed le, elsősorban Budapesten. Szükség esetén Pest megyébe is kiszállunk, sőt vidékre is elmegyünk.

Szinte minden szerelési munkát ellátunk, amit a Dierre-Atra zárakkal kapcsolatban csak lehet. Pl. kulcselhagyás miatt – zárnyitás, zárcsere; zármeghibásodás esetén – trezorzár nyitás, trezorzár csere; nehezen záródó ajtónál – ajtóigazítás, beállítás, turbózás; becsapódott ajtó esetén – 100 százalékosan rongálásmentes ajtónyitás; Dierre alkatrészek –  címkék, rozetták helyszíni pótlása, beazonosítása fénykép alapján.

Hogy hogyan is működik nálunk egy zárcsere vagy kulcs-csere? Diszpécser szolgálatunk azért van, hogy az ügyfeleket kellőképpen kikérdezze és a szóban forgó ajtót/zárat beazonosítsa. Ha az információ mégsem elegendő, akkor az ügyféltől e-mailben fotót kérünk az ajtó éléről, esetleg kívülről vagy belülről, és a fotó alapján beazonosítjuk a Dierre/Atra zárat.

A Dierre ajtókban elég szerteágazó variánsú zárak vannak telepítve, ezért sem szabad nekiállni házilag a zárcserének. Többnyire a négyrudas, csapdanyelves zár a jellemző, jobbos/balos kivitelben.  A második helyen ennek a társa áll, ami háromrudas és csapdanyelves verzió. A harmadik helyen az alul bevésőzáras, felül pedig tollas kulcsos kivitelű zár áll. Mindenhol külön van jobbos és balos kivitel, mert a zárat belülről kell kódolni, illetve a csapdanyelvek sem forgathatók. Negyedikként, a cilinderes meghajtású, többpontos Dierre szerkezet áll, ami úgy van kialakítva, hogy egy törésvédő pajzs van a kulcsnyílás elé helyezve, belső rögzítéssel. Általában, vagy egy Dierre, vagy egy lapon mart Iseo zárbetét működteti ezt a szerkezetet. Ezeken belül egy tekerőgomb található, ez kényelmi funkcióként szolgál. Ötödikként megemlítjük a legritkább variánst, ami egy öszvérzár. Egy zártestbe van építve a tollas mechanika a cilinderes mechanikával együtt. Ez a kivitel a legbiztonságosabb.

A tollas kulcs bezárása után, ha kivesszük a zárból a kulcsot és az alatta lévő zárbetétet bezárjuk kettőre, akkor a tollas kulcs nyílását egy lemez lereteszeli, így megpiszkálni sem lehet.

Az Atra zár a Dierre zár elődje. A Dierre felvásárolta az Atra zárgyártó céget. Ám nagyon sok kulcson találkozhatunk még az eredeti Atra feliratokkal.