Cisa zárkódolás szakszerűen

A torinói Cisa zárgyártónak köszönhetően, a tollas kulcsos, többpontos biztonsági ajtózár úgy van kitalálva és felépítve, hogy kulcselvesztés, kulcslopás miatti zárcsere esetén, nem szükséges komplett zárszerkezet cserét végezni a bejárati ajtón. Egyedi zármegoldásként kitalálták ugyanis, hogy a zárszerkezetet kódolható, tehát variálható módon, egy másik kulcskészletre, bármikor, akár többször is, át lehet tanítani.

Ez a tanítási módszer nem feltétlenül igényel atomfizikai tanulmányokat, de ha ránk hallgatnak, akkor mindenféleképp zárszerviz szolgáltatást kérnek a zár újraprogramozásához, mert kódolás közben igencsak akadhatnak problémák!

Több lelkes ügyfelünk is vásárolt már tőlünk Cisa kulcskészletet, kulcs garnitúrát, hogy maguknak majd elvégzik az átkódolást, programozást. Mondhatnánk úgy is, hogy tízből ötnek sikerül, a másik öt vállalkozó szellem pedig telefonál, hogy nem tudta átkódolni. Az új kulcs nem nyitja még a zárat, a régi kulcs meg már nem nyitja. És fizetett a kulcskötegért kb. 24.000 Ft-ot.

A baj ott kezdődik, hogy nem olvassák el a dobozban lévő tájékoztatót, hogy mi is a műveleti sorrend, vagy nem nyomják be eléggé a kódoló csavart, illetve rossz irányba tekerik a kulcsot, vagy ki sem húzzák azt kódolás közben. Ez általában ahhoz vezet, hogy a zár tulajdonképpen elkódolódik, nyitott állásba kerül, tehát szét kell szedni az ajtót, és vagy ez új zárszerkezetet kell benne cserélni, ami a kódolható változat esetében, 45.000 Ft, ami magának a zárnak az ára. Erre fog még rátevődni a szerelési díj. Vagy pedig be kell vinni egy zárszaküzletbe a kiszedett Cisa zárat, ahol hozzáállítják a kulcsot. Ez mind idő, pénz és energia. Nem beszélve arról, ha olyan időben végzi az ember, amikor nincs nyitva semmi!

Cégünk a zárkódolást Budapest területén, úgy hogy, mi visszük a helyszínre a kulcskészletet, bruttó 40.000 Ft-ért végzi el. Így nem fog elkódolódni a zár, de ha mégis, azt mi bevállaljuk.  Már csak az a kérdés, hogy az ügyfél számára megéri-e kockáztatni. Ezt mindenki döntse el maga! Mi csak felhívjuk a figyelmet, hogy ez is benne van a pakliban, mert bármikor, bárkivel előfordulhat. Ez nem a Cisa zár hibája, hanem egy rossz döntés az ügyfél részéről.

Egyúttal, az alkalmat megragadva, egy kicsit tisztába tennénk a kódolható és nem kódolható zárak kinézetét is. Mivel sokaknak nem ez a szakterületük, nem is kell, hogy értsenek hozzá, nem veszik észre a különbséget. A két zárszerkezet között méretileg, minőségileg semmilyen különbség nincs. Még a kulcsai is ugyanazok. Csak annyi, hogy a zárdobozból kijövő négy rúd alatt, egy kis furcsa kinézetű csavarfej található a kódolható verziónál, ami leginkább egy félhold-szerű nyíláshoz hasonlít.

Ha ez ott van a rudazatok alatt, akkor a zárszerkezet kódolható, átprogramozható egy másik kulcsra. Ha viszont nincs ott, akkor a zár fixlamellás, ebben az esetben teljes szerkezet cserére van szükség. Ennek a folyamatnak semmiképpen nem ajánljuk, hogy bárki is nekiálljon, mert ez szaktudást, tapasztalatot, illetve szerszámozottságot igényel.

Ám, hogy valami jó információ is kerüljön az ügyfél birtokába, így elmondjuk, hogy aki Cisa záras biztonsági ajtóval rendelkezik, az nyugodtan alhat. A zár (és az ajtó) ellenáll a rongálásos nyitásnak, a betöréseknek és a MABISZ is elfogadja és garantálja ennek a zárnak a magas biztonsági fokozatát. E mellé a zár mellé még másodzárat sem szükséges felszereltetni, mert önmagában is megállja a helyét!

06-30-408-89-14 HÍVJON MINKET BIZALOMMAL