Olasz Cisa zárak

A torinói székhelyű Cisa zárgyártó igen nagy mennyiségű zárakat gyárt évről évre, illetve sokfajta formájú, méretű zártípusokat készít. Ez a blog egy kicsit tájékoztató jelleggel szolgál a Magyarországon forgalomban lévő Cisa zárakról. Így Önök is láthatják, milyen széles palettán mozognak ezek az ajtózárak.

Először is kezdjük a zárbetétekkel. Különböző méretű, színű, illetve biztonságú fokozatú Cisa zárbetétek vannak. Léteznek sima, egyszerű, fogazott kulcsos; lapon mart kivitelű kulcsos; továbbá védőkártyás, fogazott és lapon mart kivitelű kulcsos típusok egyaránt.

Ezeknél a zárbetéteknél van még külön törésvédelemmel ellátott típus, valamint másolásvédelemmel ellátott típus is. A Cisa zárbetétek bejárati ajtókba, hevederzárba, másodzárba, vagy bármilyen cilindervezérléssel működtetett zárszerkezetbe méretileg és minőségileg megállják a helyüket. A gyártó 3 vagy 5 darab gyári kulccsal látja el ezeket a zárbetéteket. A további kulcsok másolásáért keresse fel az ajánlott kulcsmásoló partnert.

A másik Cisa zár, amit megemlítenénk, az a nagytestű, hárompontos biztonsági zárszerkezet, amelynek mérete és zárkiosztása elég széles skálán mozog. Ezen belül is, lehet akár egyirányú, háromirányú, tollas kulcsos- vagy cilinderes meghajtású. A cilinderes meghajtásnál törésvédő pajzs biztosítja és erősíti a zárbetétet. A tollas kulcsos verziónál pedig finomnyitás- és fúrás ellen védett mechanika biztosítja a védelmet.

Harmadikként említenénk a Cisa portálzárakat, amelyek főként cilinderes kivitelben vannak elterjedve. Előre- fel- és lefelé záródással. Csapdanyelves, kicsapó-nyelves, hordózár-nyelves és váltakozó dorn-méretű kivitelekben, 25, 30, 35, 40, 45, 50 mm-ig. Ezeket főként társasházi ajtókba, aluportálokba, bankoknál, illetve rácsokba szokták még vektorzárként alkalmazni.

Ajtócsukók, ajtóbehúzók: A Cisa olajosfékek szinte bármelyik ajtóra felszerelhetők. Könnyű szerelhetősége és állíthatósága miatt ajánljuk ezt a terméket. Minőségileg megbízható árucikk.

Cisa pánikajtó-zárak: Már mindenki találkozott ilyen típusú zárral, csak nem ismerte föl. Aki már járt moziban, az a kijárati ajtónál a kezébe is foghatta azt a hosszú rudat, amivel össze van kötve a jobb- és baloldali zárnyelv. Ezeket hívják pánikzáraknak. Ilyenekkel találkozhatunk még bevásárló központokban és tűzgátló ajtókra szerelve egyaránt.

Cisa törésvédő pajzsok: A biztonsági zárbetétek erősítését egy ún. belső csavarozású törésvédő pajzzsal oldották meg, ami tulajdonképpen a zárbetét előtt helyezkedik el. Ez egy vastag anyagból készült, fúrásvédelemmel ellátott, több színben elérhető biztonsági zárrozetta. Ilyen szín pl. a matt-króm, réz, bronz.

Legutolsóként meg kell említenünk a Cisa rászegző zárakat. Mint a nevében is benne van, magára az ajtólapra, belülről kerül ez a zár felszerelésre. Lehet egyirányú-, vagy többirányú záródású. A többirányú záródásnál rudakat kell kiépíteni, amely rudak védi az ajtót a befeszítés ellen, az ajtó több pontján. Ebből létezik tollas kulcsos és szúrókulcsos kivitel is.