Zárcsere fix áron

Az ár nem alkuképes, ez nem a kínai piac

Mai írásunkban az árakról írunk, pontosabban arról, hogy az árból nem lehet alkudni. Tulajdonképpen nem is értjük azt a hozzáállást, amellyel épp a minap szembesített minket egy érdeklődő, akinek konkrét árat mondtunk, mire azt írta, hogy nem lehetne-e X Ft +ÁFA összegért elvégezni a zárcserét. Tartson velünk, érdekes lesz…

A weboldalon, a zárszerelés menüpontban fel van tüntetve az ár. A telefonban is pontos árat mondunk a Viro zárcserére. Kedves érdeklődőnk azonban nem igazán szerette volna az általunk mondott összeget elfogadni, így „kemény“ alkudozásba kezdett. Ez számunkra csak azért érthetetlen, mert ha pl. nekünk valamilyen ár nem elfogadható, akkor megköszönjük és nem élünk vele. Ugyanis ez nem kötelező. Ám a mi fejünkben meg sem fordul, hogy arcátlanul mi szabjuk meg az árát az igényelt szolgáltatásnak.

Természetesen az ügyfél felajánlását visszautasítottuk, majd részünkről le is zárult a dolog. Annyit még hozzátennénk, hogy kb. 5-6 ezer forinton ment a „vita“, részünkről ez nem egy akkora összeg, hogy erre rászánjunk egy fél napot.

Persze tudtuk, hogy az érdeklődő vad telefonálásba kezdett, hiszen újból felhívott minket is, immár egy másik telefonszámunkon (mert nem két mobilszámunk van), ahol újfent tájékoztattuk. És persze jöttek a hívások a zárszerviz cégektől is, hogy lehet, hogy lesz egy Viro zárcsere, majd kellene a trezorzár. Részünkről ennek is örülünk, hiszen valószínűsíthetően a mai napon eladunk egy Viro biztonsági zárat is.

Annyit még hozzátennénk, hogy az első ajánlatot az ügyfélnek a reggeli órákban tettük, olyan 9 óra körül. Délután 4 órakor „adta fel a harcot“ és hívott vissza minket, hogy akkor élne a zárcsere lehetőségével (persze a mai napon), majd hozzátette, hogy nála pillanatnyilag 3.000 forinttal kevesebb összeg van most, és lehetne-e így, mert ő már nem menne ki az ATM-ig.

Nem lehetne. De itt már mi is feladtunk, és jóval korábban arra jutottunk, hogy nem szeretnénk neki dolgozni, így egyrészt visszautasítottuk a mínusz 3000 forintos újabb kedves ajánlatát, másrészt pedig elmondtuk, hogy beteltek az időpontjaink, legkorábban jövő héten tudunk zárcserét eszközölni nála. Persze ez sem volt jó neki, így gondoljuk újrakezdte a telefonálást délután fél 5-kor, hátha valaki elvállalja neki aznapra.

Hogy végül ez hogyan záródott azt nem tudjuk, de nem fontos számunkra.

Akinek a szolgáltatásunk drága (pedig mi számlát adunk, mégpedig ÁFA-s számlát, és teljes körű garanciát vállalunk a munkára), annak nem kell vele élnie. Nem kötelező velünk dolgoztatni, hiszen vannak még más szerelők is. De ne alázzuk meg egymást az alkudozással, hiszen nem a kínai piacon vagyunk!

Áraink minden költséget tartalmaznak, az ÁFA-t, az anyagköltséget, a munkadíjunkat, a kiszállást, az amortizációt, a parkolást, valamint ami megmarad, az a cégnek a haszna. Azt, hogy mi milyen haszonkulccsal dolgozunk, mi döntjük el, és nem az ügyfél. Kíváncsi lennék, hogy a nagy bevásárlás alkalmával is „beajánlja-e“ a pénztárosnak az úriember, hogy ő csak ennyit és ennyit fizetne. Ugye, hogy nem?

Mi sem a piacon vagyunk, főleg nem a kínai vagy arab piacokon, ahol illik alkudni, mert ilyen a kultúra. Magyarország nem ilyen kultúrával rendelkezik, nálunk a bolti és szerviz szolgáltatások árai nem alkuképesek. Kérjük ezt tudomásul venni!