Securemme zárcsere Budapest

A Securemme olasz zárgyártó vállalatnak van egy különleges trezorzárja, amely jelen van a magyar piacon is, mégpedig a Masterdoor és az egyik hazai ajtógyártó cég által gyártott biztonsági bejárati ajtókban. És hogy mi teszi különlegessé? Tartson velünk és megtudja!

A Securemme tollas kulcsos biztonsági zárja abban különbözik a többi trezorzártól, hogy 3 darab gyári kulccsal és egy ún. szervizkulccsal érkezik az ügyfélhez. A három gyári kulcs hagyományos kulcsként szolgál, azokkal teljes mértékben lehet működtetni a zárat, mind a nyitásnál, mind a zárásnál viszi a négy félfordulatot.

A szervizkulcs az, ami különlegessé teszi. A szervizkulcs két félfordulattal képes zárni, és két félfordalattal nyitni az ajtót. Mire is jó ez?

Például arra, hogyha adunk egy kulcsot a bejárónőnek, aki egy előre lefixált időpontban jön, akkor mi a hagyományos kulccsal kettőre bezárjuk az ajtót, amit ő ki tud nyitni, majd a munka elvégeztével, ugyanerre a két fordulatra be tudja azt zárni. Mikor mi hazaérünk a munkából, kinyitjuk a saját kulcsunkkal a kettőre reteszelt zárat. Igen, de elmegyünk hétvégére. Ilyenkor négyre zárjuk a zárat, így, ha esetleg a tudtunk nélkül akarna a takarítónő visszajönni a lakásba, az ő kulcsa a harmadik és negyedik fordulatot nem nyitja, hiszen az övé csak kettőig működik. Tehát ez egy nagyon jó kis biztonsági dolog, mert a négyre zárt ajtót rajtunk kívül kulccsal senki nem tudja kinyitni, még az sem, akinél a szervizkulcs van.

Amennyiben valakinek erre az extra funkcióra nem lenne szüksége, az egy profi kulcsmásolónál (pl. Kulcskirály) ebből a kulcsból is teljes értékű kulcsot tud csináltatni. Ehhez nem kell egyebet tennie, mint befáradni az üzletbe, majd átadni a szervizkulcsot a kulcsmásoló szakembernek, aki a főkulcsot erre rámásolja.

Itt egyből meg is említenénk, hogy a Securemme zár ezen profilja védett, így a kulcsmásolás egy kódkártyához kötött. Zárcserekor az ügyfél ezt a kódkártyát megkapja a kulcsokkal együtt. Azonban fontos tudni, hogy a kártya jelenléte kötelező az extra kulcsok másolásához. Kártya nélkül a Securemme kulcsokat lemásolni nem lehet. Ezzel is az ügyfél biztonsága van előtérbe helyezve.

Fenti előnyökön kívül, ez a Securemme zár kivehető lamellás, ami annyit jelent, hogy kulcselhagyás esetén, nem kell a teljes szerkezetet cserélni, csupán a lamellaköteget. Azt azonban tudni kell, hogy jobbos vagy balos lamellakötegre van-e szükség, így ennek cseréjekor mindig forduljon szakemberhez!

Ha valakinek ezen tulajdonságok alapján megtetszett a Securemme zár, annak örülünk. Aki azonban esetleg abban gondolkodik, hogy egy ilyen zárat szeretne a saját ajtajába, az gondolja újra, mert a Securemme trezorzár csak ugyanilyen Securemme zár helyére építhető be!

Senki ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy ezt be lehet szerelni egy műanyag-, fa- vagy kínai ajtóba, mert nem lehet. Az olasz trezorzárakkal ellátott ajtók speciális belső kiképzéssel rendelkeznek, minden zárnak megvan a saját helye, a rögzítőfuratai, és a zár elhelyezkedése az ajtón belül adott. Minden trezorzár helyére általában ugyanolyan trezorzár szerelhető be. Maximum olyan átalakításban lehet gondolkodni, hogy a hosszú tollas kulcsok helyett egy cilinderbetét meghajtású szerkezet legyen az ajtóban, ám ez a munkafolyamat hosszadalmas és költségeiben a trezorzár cserének kb. a kétszerese.

Securemme zárcsere Budapest

06-30-408-8914