Betörés elleni védelem

Több mint 10 éves zárszerviz tevékenységünk során azt a tapasztalatot vontuk le, hogy az emberek mindig csak akkor fordítanak figyelmet a biztonságra, amikor már megtörtént a baj. Az elővigyázatosabb ügyfelek pedig akkor, amikor betörtek a szomszédhoz.

Ám sajnos többnyire még ekkor sem azok a biztonsági követelmények kerülnek előtérbe, amelyek valódi védelmet jelentenének, hanem még ilyenkor is az olcsóság a lényeg.

A magyar biztonságtechnikai piac telítve van zárüzletekkel, zárszerviz cégekkel, zár-webáruházakkal, és rengeteg szolgáltatás kerül hirdetésre, így választék bőven van. Persze azt is megértjük, ha az ügyfél nem ért szakmailag ezekhez a dolgokhoz, ezért is fontos, körültekintőnek lenni a megfelelő biztonság biztosításának a kiválasztásával kapcsolatban.

Mindenképpen kérjék ki szakember véleményét, hiszen a mai modern technika segítségével már fotókat is lehet küldeni az illetékeseknek arról a nyílászáróról, amelyeket meg kell erősíteni. Aki esetleg nem tud e-mailt vagy fényképet küldeni, annak egy egyszeri 6.000 Ft helyszíni szaktanácsadással tudunk a rendelkezésére állni, segíteni a döntésben.

Érdemes ezeket a lépéseket átgondolni, mert egy szakember jobban látja a megerősítésre szoruló pontokat. Nem utolsósorban, nemcsak az ajtó védelméről kell gondoskodni, hanem a nyílászárók, teraszajtók, ablakok megerősítéséről is, mert betörések ezeken keresztül is történnek. Kisebb ablakokra akár fix rácsokat, teraszajtókra, ablakokra befeszítés-gátlókat szoktunk ajánlani. Bejárati ajtók esetében hevederzárak vagy biztonsági másodzárak telepítésére vagyunk felkészülve, illetve törésvédő pajzsokkal, felsőkategóriás biztonsági zárbetétekkel tudunk az ügyfeleknek szolgálni.

Teljesen megrongált, vagy széttört bejárati ajtók esetében pedig komplett ajtócserét is tudunk biztosítani az ügyfelek számára. Ezeknek az árairól és a részletekről ügyfélszolgálatunk megkeresésével érdeklődhet, ahol szakmailag felkészült kollégák fogadják a hívását, az év minden napján, 0 és 24 óra között.

Mit és mennyiért?

Természetesen mindenkinek a saját pénztárcájához kell igazítani a megfelelő védelmet. Mi ebben segítünk ügyfeleinknek. Ha nagyon alacsony az összeg, amit pillanatnyilag valaki rá tud fordítani, akkor érdemes még egy kicsit gyűjteni. Véleményünk szerint silány minőségű zárakat, másodzárakat szereltetni nem szabad, mert azokkal nem érhető el megfelelő védelem. Inkább később legyen meg, és addig legyenek nagyon elővigyázatosak, de ha már valamire költeni kell, akkor az inkább legyen biztonságot is nyújtó termék, minthogy csak egy zárral több legyen az ajtón olyanból, amelyik fél perc alatt nyitható. Az ilyen dolgoknak nem igazán van értelme, sem valódi értéke, védelme.