Viro ajtózár, Cerutti zár cseréje, szervizelése

Szervizszolgáltatóként a több mint 20 éves Viro ajtózárakat szervizeljük, de inkább mondanánk, cseréljük, mivel az összes alkatrész, ami ezekben előfordul, mozog, tol, akaszt és egytől egyig el vannak már kopva. Tehát minden egyes alkatrész egyformán van megkopva, elkopva, így egy alkatrész cseréjével csak rontanánk a helyzeten, magyarul akadást idéznénk elő a kopott alkatrészek cseréjével.

Ezért minden esetben ilyenkor csak helyszíni zárcserét tudunk végezni budapesti ügyfeleinknek, mégpedig rövid határidővel, gyors kiszállással, garanciával, számlával együtt.

A Cerutti zár elődje a Viro zár, amit ugyanaz a gyár gyártott, csak más néven futtatták, de ugyanazon a gépsoron, ugyanott készült és készül a mai napig. Ugyanolyan a kulcsa is, csak a kulcsfején már más felirat, logó található. A kulcsfej formája viszont már másképp néz ki.

Viro zár hibájának előjelei

A lenti képeken látni lehet a Viro zárcsere előtti és utáni állapotot. Szemmel látható, hogy az első képen lóg a kilincs, nem húzza vissza a zárnyelvet, az ajtót alig lehet kinyitni, mert rá kell feküdni a kilincsre a nyitáshoz. Sok ügyfelünk úgy hív fel, hogy a gyerek már nem bír bemenni a lakásba, annyira nehéz a kilincs lenyomása.

A probléma ilyenkor a következő. A zárszerkezet lehet, hogy tökéletesen működik, hiszen úgy meg van kopva, hogy a kulcs akadálymentesen szabadon tud forogni, de a kilincsdió, azaz, amit lenyomunk, szerkezetvisszahúzó erő keménységet nem csinál, illetve be van rágódva a zárdobozba a dió és nem húzza vissza a zárnyelv szerkezetét.

Ebben az a rossz, hogy ha nem cseréljük, akkor egy alkatrész letörhet a zár kilincsdiójából, ami beszorul a nyitást végző lamellák közé, onnantól kezdve a kulcs nem nyitja a zárat. Ez megelőzhető egy zárcserével és egy új kilincs cseréjével.

Cerutti zárcsere Viro zár helyére egy az egyben

A régi Viro zárak helyére mi Cerutti zárszerkezetet szerelünk be Budapesten és Pest megyében, helyszíni kiszállással. Minden esetben a zárcserekor új címkét és új kilincset szerelünk fel. A régi kilincset nem tesszük vissza, mert nagyon ronda, kopott, másodszor mert nem jön le, a csavart le kell fúrni, harmadszor, az új kilincsbe már van beépített rugó, ami meghosszabbítja a zár élettartamát.

A Cerutti zárak helyszíni zárcseréjét előre megbeszélt időpontban végezzük, előre leegyeztetett, fix áron. Ami az árat megváltoztathatja, az a pest megyei helyszín, illetve a kifelé nyíló ajtóváltozat. Mindent mindig előre közlünk az ügyfelekkel. Átutalással nem dolgozunk. A zárcsere végeztével készpénzfizetési számlát állít ki a munkát elvégző kolléga a helyszínen, neki kell fizetni készpénzben.

Ne feledje, az akadozó zár előbb vagy utóbb problémát fog okozni, általában azt, hogy az ajtó nem fog kinyílni! Mindig akkor történik ez, mikor az ember siet valahova, vagy éppen későn ér haza valahonnan. Soha nem szabad halogatni az ajtó zárcseréjét! A rossz zárszerkezet, a lógó kilincs egy időzített bomba, bármikor feladhatja a működést! Onnantól kezdve se ki, se be.

Az új Cerutti zár előnye a tökéletes működés, a következő x év hibátlan használata, a problémamentes funkció. Mi gyorsan és minden hívásra reagálunk, válaszolunk, nem kell semmire heteket, napokat várni. Rugalmasak vagyunk, mindenkinek mindenben segítünk!

Az ügyfelektől egy dolgot szoktunk kérni a zár beazonosítása érdekében, hogy egy éles fotót készítsen nekünk az ajtó éléről, kb. egy méter távolságból, hogy látszódjanak a zárnyelvek, a kinti rézkilincs és a kopott ajtócímer. Pont úgy, ahogy az első fotón látszódik. Ez alapkán be tudjuk azonosítani a nyitási irányt, hogy milyen zárat vigyünk a zárcsere helyszínére és semmiképpen nem lesz félreértés.

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest