Vicces, ám praktikus megoldások a betörők elriasztására

Összeszedtünk 10 db viccesnek hangzó és olcsó praktikát, amelyekkel el lehet ijeszteni a betörőket. Pár ötlet nevetségesen hangozhat, de akár működhet is, veszteni semmiképpen nem lehet az alkalmazásukkal. Sokszor írtunk már a megelőzésről, íme egy újabb csokor, amely talán kicsit szórakoztató is lehet, de mindenképpen hasznos.

Az alábbi ötletekkel biztonságosabbá teheti otthonát.

 1. Értékeit rejtse el a gyerekszobában. Jó lehetőség erre a zoknis szekrény, a ruhácskás szekrény, a pelenkák. Általánosságban elmondható, hogy a felnőttek szobáit áttúrják, de a gyerekholmik között értékeket nem nagyon valószínű, hogy keresnek majd. Persze csak akkor használják ezt a megoldást, ha tényleg nincs más lehetőség. (Mi inkább a széfet javasoljuk.)
 2. Amennyiben üveges a bejárati ajtó, akkor egyrészt a riasztóegység ne legyen olyan helyen, ami kívülről látható. Másrészt, a lakáskulcsok ne legyenek benne az ajtóban, illetve a pótkulcsok se legyenek a közelben lévő előszobafalra felakasztva.
  Az üvegen keresztül a betörő láthatja, hogy a riasztó élesítve van-e, továbbá a kulcsokért be lehet nyúlni és ezekkel kinyitni az ajtót.
 3. Ha társasházban laknak és muszáj a bedobó-nyílásnak az ajtón lennie, akkor lehetőleg az ne az ajtón legyen mégsem elhelyezve, mert nagymértékben gyengíti az ajtót. Inkább legyen az ajtó melletti falon egy postaláda, ahová a leveleket be lehet helyezni. Ha esetleg így van kialakítva az ajtó, akkor érdemes azt lefedni, elfedni, beburkolni, hogy egyáltalán ne legyen nyílás az ajtón.
 4. Az autókulcsot tartsa mindig az ágya mellett, hogy kéznél legyen! Ez azért jó trükk, mert ha esetleg neszezést hall, akkor az autóriasztó pánikgombját kell csak megnyomni, így a riasztó hangja elijeszti a betörőt. Arra úgyis mindenki felébred, még a szomszédok is, így biztos lesz, aki kinéz az ablakon, így nagy a lebukás veszélye.
 5. A földszinti ablakok alá lehet ültetni rózsabokrot, vagy bármilyen szúrós, tövises növényt. Ez is védheti az ablakot, hogy ne próbálkozzanak a bemászással. Mindenképp használjon befeszítés-gátlót is!
 6. Ha elutazik hosszabb időre, kérjen meg valakit, hogy szedje ki a leveleket, reklámújságokat a postaládából. Ravasz módszer, hogy maguk a betörők helyeznek el bennük valamit, és, ha látják, hogy 2 nap múlva is ott van, akkor az már felhívás a keringőre!
 7. Amennyiben autóval utaznak, akkor ne pakoljanak be előző este az autóba, nehogy baj történjen. Megéri egy fél órával korábban felkelni és reggel beszórni mindent, minthogy az éjszaka kirabolják az autót. Gyakran történik ilyen is.
 8. Az vezetékes telefon csörgőhangját érdemes lehalkítani, ha elutaznak otthonról. Az állandó, hosszan tartó telefoncsörgés mutatja, hogy senki nincs otthon, illetve az üzenetrögzítő hangja is kiszűrődhet. Jobb, ha minden le van halkítva, majd visszakapcsolják a hangot, ha hazaérkeztek.
 9. Kizárólag profi zárszerviz cégekkel végeztesse a zárak karbantartását, cseréjét. Ne engedje azt sem, hogy bontott dobozban lévő zárat szereljenek be Önnek, mert a kulcshoz így már hozzáférhetett más is. Profi zárszerviz cégek minden zárat a gyári csomagolásból az ügyfél előtt bontanak fel! Ha nem így történik, kérjen egy másik zárat, ami még a dobozában van, vagy küldje el a szakembert, és hívjon másikat!
 10. Ha egy komoly riasztóberendezést nem engedhet meg magának, akkor legalább a matricáját ragassza fel valahová. Illetve használhat nem működő, de látható helyre felszerelt „álkamerát” is. A profikat ez nem téveszti meg, de egy kezdő, „alkalom szüli a tolvaj típusú betörőt” igen. A kameráról meg nem mindig lehet megmondani, hogy működik-e vagy sem, így inkább nem kockáztatnak.

Fenti ingyenes módszerekkel és egy kis odafigyeléssel, nagymértékben lecsökkenthető a kockázat. Ha további védelmet szeretne, hívja a zarcserebudapest.eu csapatát! Szakszerű, garanciális, gyors zárszerviz!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest