Superlock-Mul-T-Lock ajtószerviz

Mai írásunkban pár félreérthető dologról, és tévhitről írunk, ami általában az ügyfelekben felmerül ezzel a témával kapcsolatban.

Zárszerviz cég lévén rengeteg izraeli ajtóval kapcsolatos telefonhívást kapunk. A legtöbbször úgy kezdik az ügyfelek, hogy „nekem van egy Mul-T-Lock vagy Superlock bejárati ajtóm” és utána jön a probléma felvázolása, ami a leggyakrabban úgy folytatódik, hogy „ki kellene benne cserélni a zárat” vagy rosszabb esetben „ki kellene benne cserélni valamit”.

Ezeket a telefonhívásokat, az ügyeletes diszpécser kolléga kezeli, akinek kell, hogy legyen annyi tapasztalata, rutinja és persze sok kérdése, hogy a fentiek alapján ki tudja silabizálni, hogy mi is a baj pontosan, továbbá ennek a helyrehozására milyen lehetőségek vannak és azok mennyibe kerülnek. Ez pedig néha nem is olyan egyszerű feladat.

Abszolút nem lehet általánosítani, hogy a fiatalabb-, a közép-, vagy az idősebb korosztályra jellemző-e az, hogy segítséget kér, továbbá nem fontos az sem, hogy férfi vagy nő fordul a cégünkhöz. Akinek nem ez a szakterülete, az természetes, hogy nem ért hozzá. Ezért kell bátran kérdezni dolgokat, segíteni beazonosítani az ajtót, az ajtózárat, hogy mi baja van, a problémát mivel és hogyan lehet orvosolni és ez kb. mennyibe kerül.

Itt azért két mondatban kitérnénk arra, hogy csak azért, mert valaki férfi, nem feltétlen ért a záras témához, mert ismerünk olyan férfiakat, akik egy villanykörtét sem tudnak kicserélni. Illetve a másik fele is igaz, hogy csak azért, mert hölgy telefonál, nem kell rögtön lekezelően beszélni vele és butának nézni. Mert sajnos ez a zárszervizes kollégák részéről gyakran megtörténik, amely nézetet mi nem osztjuk. Mindenkivel egyformán türelmesnek kell lenni és ugyanabban a szolgáltatásban részesíteni. De vissza az izraeli biztonsági ajtókhoz.

A Mul-T-Lock vagy Superlock ajtó nem azonos a Mul-T-Lock/Superlock/RB zárbetéttel felszerelt ajtóval. Azzal, hogy valakinek a lakásajtó kulcsán a fenti gyártó emblémája szerepel, még nem jelenti azt, hogy Superlock vagy Mul-T-Lock ajtóval rendelkezne. Ezek az izraeli biztonsági ajtók többnyire lakóparkban lévő társasházakban vannak beépítve, ahol minden ajtó egyforma. Ezeket az ajtókat az építtető cég hozatta be Izraelből, amelyek a kinti gyárban készültek és saját zárjaikkal, zárbetétjeikkel lettek szerelve.

Akinek a muszklis logós vagy az SL emblémájú kulcsa van, annak az ajtaját izraeli zárbetét működteti. Ez az ajtó lehet azonban fémajtó, lemezajtó, kínai biztonsági ajtó, műanyag bejárati ajtó, cilinderes trezorzárral ellátott acélajtó, vagy régi faajtó is. Diszpécser kollégánk ezekre a dolgokra kérdez rá a telefonos beszélgetéskor, mert így tudjuk, hogy milyen ajtóban kell az izraeli zárbetét cserét elvégezni. Erre az információra szakmai okokból kifolyólag van szükségünk.

Az ajtó beazonosítása után térünk rá a zárbetétre. Az, hogy kinek milyen típusú és biztonsági fokozatú zárbetét van az ajtajában, a szakember számára könnyen beazonosítható a kulcsfejről vagy a kulcsszáron lévő számról.

Ezután már csak annyi van hátra, hogy megbeszéljük, mi is a konkrét probléma. Ha kulcselvesztés, vagy új lakásba költözés, bérlő csere, stb., történt, akkor mi a helyszínen kicseréljük a zárbetéteket, minimum ugyanarra a fokozatúra, de inkább biztonságosabbra. Ha más a baj, akkor azt is megoldjuk. Kinyitjuk, kicseréljük, azaz mindenfajta zárszervizes problémát a helyszínen megoldunk az izraeli ajtókkal kapcsolatban!

Ha Önnek is izraeli ajtaja vagy kulcsa van, forduljon hozzánk bátran! Kollégáink készséggel segítenek a zár beazonosításában és a zárszervizes probléma rövid időn belüli megoldásában!

06-30-408-8914