Superlock izraeli ajtózár szerviz

Magyarországi, de főként budapesti viszonylatban kiemelkedően magas az Izraelben készült, Superlock cég által legyártott, magas biztonsági fokkal rendelkező bejárati ajtó. Ezen ajtók mindegyike már több mint 10-15 éves. Az évek is alátámasztják a minőséget, pedig valamelyik naponta akár 50-szer is ki van nyitva, be van csukva. A zárszerkezetről annyit kell tudni, hogy fogaskerekes meghajtású. A zárbetéten lévő fogaskerék hajtja a zárszerkezet fogasívét, mely előre kitolja a négy darab acéltüske zárnyelvet, illetve a továbbító zárópontok felfele, lefele és hátrafele reteszelik az ajtót.

A Superlock bejárati ajtókról elmondható, hogy betörésbiztosak.  Annak idején a befektetők még nem sajnálták a pénz a jó bejárati ajtókra, de sajnos a mai építkezéseken már többnyire a vacak kínai lemezajtót szerelik be, ami meg sem közelíti a Superlock ajtók védelmi szintjét.

Mire lehet számítani az ajtó vagy zár meghibásodásánál?

A Superlock ajtók szakemberekkel lettek anno beépítve, így nem jellemző a hiba. Inkább az évek alatti kopás és elhasználódás miatt lehet szükséges a zárcsere. Az első problémák úgy kezdődnek, hogy a kulcs egyre nehezebben megy a zárbetétbe, mivel kikoptak a csapok, elkopott a kulcs, megkopott a henger, így a pontos illeszkedés megszűnt és a betét nem tudja rendesen a zárási és nyitási funkcióját ellátni.

Ezen probléma általában fogaskerekes zárbetét cserével kiküszöbölhető és üzemel tovább az ajtó. A zárszerkezet esetében viszont bonyolultabb, összetettebb dologgal kell számolni, mert valamikor még az ajtólapot is le kell emelni, melyhez két ember szükséges. Ilyenkor ugyanis a kétpontos záródást le kell kötni.

A Superlock három- vagy négyirányú zárszerkezetnél fogasív kopás, azaz szalajtás szokott előfordulni, tehát nem húzza vissza rendesen a zárnyelveket, illetve zárrugó-törés vagy gombos ajtók esetében, kilincsnyelv-törés lép fel. Ezeket javítani nem lehet, mivel szegecselt a zárszerkezet és alkatrészünk sincs hozzá. Komplett Superlock zárszerkezet cserével tudjuk a problémát orvosolni.

A zárszerkezetből külön balos- és jobbos nyitásúak vannak, hiszen a zárnyelve nem forgatható. Szervizautónkban fogaskerekes zárbetétek, Superlock zárszerkezetek a helyszíni kiszolgálásra vannak biztosítva.

Superlock kilincs, gomb, fogantyú

A budapesti Superlock ajtókon lévő kilincsek legalább 10 különböző formában, kivitelben, méretben vannak jelen. A színük általában réz vagy króm. Évekkel ezelőtt még volt erre igény, de sajnos a gyár már leépítette mára a kínálatot, így egy-, maximum kétfajtát gyárt csak. Persze Európában vagy máshol a világon, ahol nagy projektekről van szó, ahol több ezer darabról beszélünk, oda legyártják a régit is, de 10-20-50 darabos rendelésnél a gyár gyártást nem vállal. Ezért is érdemes a meglévő kilincsekre vigyázni, mert nagyon nehéz a beszerzése egy ilyennek.

Nonstop hívható Superlock szerviz

Igen nagy igény van a több tízezer darabszámból álló Superlock ajtók karbantartására, szervizelésére, melyek Izraelben készültek. A gyakori használat miatt, ha nincs karbantartás, a vége az, hogy az ajtó nem nyílik, pedig voltak előjelek a meghibásodásra. Nonstop hívható zárszervizünk specifikusan ezeknek a záraknak és kilincseknek a szervizelésével, cseréjével foglalkozik. Jól felszerelt szervizautónk egész évben járja Budapest utcáit és kiszolgálja a Superlock bejárati ajtóval rendelkező ügyfeleket, és segít a problémák elhárításában. Elérhetőségünkért kattintson ide.

Superlock izraeli ajtózár szerviz
Superlock izraeli ajtózár szerviz