Mottura ajtózár-szerviz Budapesten, ingyenes kiszállással

Az olasz Mottura biztonsági ajtózárakból sokfajta van jelen a magyar piacon. Vannak háromirányba záródó, ún. nagytestű trezorzárak, háromrudas-, négyrudas-, csapdanyelves vagy anélküli kivitelben, valamint ezek kódolható, cserélhető lamellás változatai, továbbá az ún. kistestű Mottura zárak. Mindezek külön jobbos és balos nyitású ajtókhoz illő változatokban. A pontos beazonosításhoz a legjobb, ha lefotózzák az a zárat úgy, hogy benne van az ajtóban és a fotót elküldik nekünk emailben. Ez a legkönnyebb módja a Mottura zár beazonosításának. Ez pedig nagyon fontos, mind az ár, mind a zártípus cseréje szempontjából.

Mottura zárakban lévő lamellaköteg csere szakemberrel

A lamellaköteg csere helyettesíteni tudja a zárcserét, és olcsóbb megoldás is annál, bár csak bizonyos körülmények esetében végezhető el.

A Mottura trezorzárral ellátott biztonsági ajtót természetesen ez esetben is szét kell bontani, mert hozzá kell férnünk a zártesthez. Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy egyáltalán el lehet-e végezni a lamellaköteg-cserét vagy sem. Ha a zárszerkezet ún. kivehető nukleós típus, akkor el lehet végezni a lamellaköteg cserét. Ilyenkor már látjuk, hogy álló- vagy fekvő köteggel állunk-e szemben, valamint, hogy jobbos vagy balos a lamellaköteg. Bár ez már a helyszínre érkezéskor is egyértelmű a jó szakembernek.

A lamellaköteg csere azt jelenti, hogy a zár lamellakötegét cseréljük csak ki, így a zár más kulcsokkal lesz nyitható és zárható, de maga a zárszerkezet marad a régi.

Meg kell jegyeznünk, hogy egy 10 éves zárban nem ajánlott a lamellaköteget kicseréltetni, mert attól, hogy vadonatúj a kulcskészlet, a zárdobozban lévő, 10 éve funkcionáló rugók és egyéb kis mozgó alkatrészek már megöregedtek, kinyúltak, elkoptak, stb., így könnyen tönkremehetnek, és akkor nem biztos, hogy az ajtó ki fog nyílni.

A Mottura kulcskészletet és a lamella köteget lefóliázott dobozban, bontatlan csomagolásban visszük az ügyfeleinkhez, mely dobozokat mindig az ügyfél előtt bontunk ki. A dobozban a három gyári kulcs, valamint maga a lamellaköteg található.

Mottura zárszerelés Budapesten, gyors helyszíni kiszállással

Akkor beszélünk Mottura zárszerelésről, amikor csupán kisebb igazításokat, beállításokat kell elvégezni a bejárati ajtón.

Ilyen például, amikor a Mottura zárszerkezetünk nyitott állapotban működik, azaz ha az ajtót benyitjuk a lakásba, akkor a zár mind a négy fordulatot működteti, viszont ha az ajtó be van csukva, akkor nem záródik. Ilyenkor egy kis igazítást, turbózást érdemes elvégezni az ellendarabon, esetleg igazítani egy kicsit a zsanéroknál, és már meg is oldódott a probléma. A zsanér igazítás történhet egy csavar állításával, illetve egy emelőkarika behelyezésével.

Amikor csak úgy lehet becsukni az ajtót, hogy azt meg kell emelni, akkor a zsanérjai alá egy-egy alátétet kell behelyezni. Ez 2-3 milliméterrel is megemelheti az ajtót, miáltal nem szorul többé a zárszerkezet, így újra kiválóan működik majd. Ha ez nem segít, turbózni kell az ellendarabot, hogy a zár-rudak megtalálják az utat a helyükre.

Abban az esetben, ha húzni vagy tolni kell az ajtót nyitáskor/záráskor, meg kell győződni arról, hogy az ajtó szigetelése az elmúlt évek során nem gyűrődött-e össze, ami nehezíti a záródást, vagy a küszöbhöz nem került-e kisebb kő, kosz, szennyeződés.

Sokszor hívnak minket olyan esetben, amikor kívülről kifogástalanul működik a zár, de belülről nehezen tudjuk elfordítani a kulcsot. Ilyenkor általában csak annyi a probléma, hogy a zárat díszítő kulcscímke, amely a kulcs szárát is vezeti egyben, 1-2 mm-t elmozdult, ezért van a szorulás az elfordításkor. Ilyenkor ajánlatos egy picit megreszelni vagy a címkét arrébb helyezni.

Nonstop Mottura zárszerviz budapesti zárszerviz szolgáltatótól

A Mottura zárszerviz többek között az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába. Teljes zárcserét, ami tartalmazza az ajtó gyors szétszedését és az új zár berakását. Elméletileg a zárszerviz témakörre minden ráhúzható, ami a zárszereléssel, zárcserével, ajtóigazítással, ajtó- és zárnyitással kapcsolatban van.

Programozható, azaz nukleóval rendelkező Mottura zár esetén kicseréljük a lamellaköteget, így a továbbiakban új kulcsokkal működtethető a zárszerkezet.

Vállalunk kisebb-nagyobb mértékű beállításokat, valamint bármilyen zárral és ajtóval kapcsolatos igazításokat. Kizáródás esetén, kulcselhagyás, vagy elromlott zár következtében szükséges ajtónyitás, zárnyitás esetén is számíthat ránk.

Amennyiben lehetősége van rá, inkább előzze meg a bajt és hívjon Mottura zárszervizes kollégát, a drága zárcsere elkerülése érdekében. Mottura zárszerviz szolgáltatásunk mindennap nonstop áll az Ön rendelkezésére.

A zárjavítás alkalmával a megrendelés előtt az ügyfél általában több céget megkérdez, és több árat is begyűjt. Általában nem hiszi el nekünk, hogy nem oldható meg a dolog zárcsere nélkül, és az árat is sokalja. Aztán 2-3 nap múlva valaki majd betesz neki valami használt vackot, (számla nélkül) 45-50 ezerért. Rosszabb esetben pedig kifizet 100-140.000 forintot egy új zárcserére. Tehát a Mottura zárjavításból végül mégiscsak zárcsere lesz.

Mottura becsapódott ajtónyitás garantáltan sérülésmentesen

Akkor beszélünk Mottura ajtónyitásról illetve zárnyitásról, ha például a Mottura biztonsági trezorzárral ellátott ajtónk becsapódik mögöttünk, amin kívül gomb található és mivel a kulcsunk a lakásban maradt, mi „kizártuk magunkat”, mert a légáramlat becsapta mögöttünk az ajtót. Ez mindennapos eset. Vagy, mondjuk csak kiszaladtunk ellenőrizni, hogy járt-e már a postás és nem vittünk magunkkal kulcsot.

A fent leírt eseteknek a megoldása elég egyszerű, mert a Mottura biztonsági zárakat a zárszerelő szakember, fúrás nélkül, egy egyszerű műanyag célszerszám vagy egy drót segítségével pár perc (másodperc) alatt képes kinyitni anélkül, hogy az ajtó roncsolódna. Persze, hogy ne menjen minden simán, kivételek azért itt is akadnak. Találkoztunk már olyan ajtókkal, amelyek annyira szorultak, hogy nem jutott elég hely a célszerszám ajtó és tok közé juttatására. Ilyenkor sajnos meg kellett fúrni a zárszerkezetet. Tapasztalatunk szerint viszont ezek nem fordulnak elő annyira sűrűn és általában a dolog megúszható fúrás nélkül.

Mottura ajtónyitás kulcselvesztés esetén – szakszerű zárfúrással

Fúrni viszont mindenképpen szükséges, ha az ajtó kulcsra van zárva és nincs nálunk a kulcs. Ilyen esetekkel is rendszeresen találkozunk. Például valaki elhagyta a kulcsát, vagy ellopták tőle, esetleg elvesztette vagy valakinek kölcsönadta, aki nem adta vissza. Mindennapos esetek, bárkivel előfordulhatnak. Ilyenkor muszáj megfúrni a zárszerkezetet, amit ezután ki kell cserélni, de az ajtó épségben marad. Javasoljuk ilyenkor a zárszerelő kolléga megkérdezését, hogy fog-e sérülni az ajtó. Ha igen a válasz, akkor inkább hívjunk mást, mert egy ajtó pótlása drága mulatság lehet!

Ajtónyitásról-zárnyitásról beszélünk abban az estben is, ha a biztonsági trezorzárunk elromlott vagy pedig beletörtük a kulcsot. Javasolt ilyenkor zárszerelő szakemberhez fordulni, mert lehetséges, hogy több kárt okozunk magunknak, mint hasznot. Nagyon könnyen roncsolódhat mind a biztonsági ajtónk, mind az ajtó takaróléce, vagy akár maga a zárszerkezetünk is. Egy zárszakértő kolléga ezeket a hibákat könnyedén el tudja kerülni és a legmegfelelőbb megoldást tudja kínálni számunkra, akár anyagilag is. Már ez maga mindenképp megér egy telefonhívást, így tanácsot is kérhetünk, ami nem kerül semmibe.

Mottura ajtónyitás zármeghibásodás esetén Budapesten

Előfordulnak azonban olyan extrém esetek is, mikor a zárszerkezet annyira szétesik, hogy a zárnyitás kis sérüléseket vonhat maga után – a tokon vagy az ajtólapon -, de kollégánk ezt a helyszínen előre közli a tulajdonossal. A zár szétesése tipikusan felismerhető a logó kilincsről, mert ilyenkor beesik a tokba a zár nyelve. Ez kis odafigyeléssel ez kiküszöbölhető.

A zarcserebudapest.eu szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden Mottura típusú zárszerkezetről. Cégünk teljes körű, 12 hónapos garanciát vállal minden általunk helyszínre vitt beszerelt Mottura trezorzárra, zárszerkezetre.