Sherlock zárszerkezet, szlovák ajtó, jó zárbetét

Egyre több új lakóparkban futunk bele a munkáink során Szlovákiában készült bejárati ajtókba, amelyekben a szlovák Sherlock elnevezésű zárszerkezet van. Ez egy nagyon jó, megbízható ajtó, masszív, kitűnő zárszerkezettel. Ebben az esetben csak a zárbetétet kell cserélni és máris tökéletes a biztonság. A zárbetétet azonban mindenképp érdemes kicserélni, ha újonnan vásárolják a lakást, ha elhagyják a lakáskulcsot, vagy ha nem tartják biztonságosnak a zárat. Érdemes kikérni egy zárszerelő szakember véleményét, hogy mit ajánl, mi a jó, melyik az a betét, amelyik a betörő előtt van egy lépéssel. Olcsó, silány minőségű betét ebbe az ajtóba nem való!

Sherlock ajtózárszerkezet kicserélése

A szlovák gyártó gondoskodott az ajtózárak típusainak és változatainak variációszámáról. A zárszerkezet kialakítását nézve, a jobbos és balos nyitás mellett gyártott előre- és hátrahúzó záródású szerkezetet, hárompontos előrezáródót, egypontos kicsapónyelvest, és ezeknek a többpontos változatait is. Egyszóval, ha a szerkezettel probléma van, ami úgy jelentkezik, hogy lóg a kilincs, nem húzódik vissza a zárnyelv, nagyon nehézkesen tudjuk rázárni, akkor szóba jöhet hibaforrásként a szerkezeten belüli alkatrészkopás, törés, ilyenkor ajánlott és érdemes a zárszerkezet-csere.

Sherlock bejárati ajtózárral magasabb biztonság

Maga az ajtó egy masszív vázra épülő szerkezet. Jó zárszerkezettel, törésvédő pajzzsal és egy kitűnő izraeli zárbetéttel már önmagában jó is lehet, de sosem árt a biztonság fokozása! Elvégre egy új ajtó vásárlása esetén sem bízunk a csupán a gyári riasztóban, kötünk rá cascot, szereltetünk váltózárat vagy egyéb biztonsági lépéseket teszünk, mellyel a lopást meg tudjuk akadályozni. Így van ez az ajtóknál is.

A Sherlock zárral ellátott ajtók 5-6 cm vastagok, tömör anyagúak. A mellette lévő falba kiválóan bele tud záródni az olasz Potent másodzár. Évek óta szereljük ezt a típust, sikeres betörés ezeken keresztül eddig még nem történt. Munkánktól függően, 1-2 munkanapon belül telepítjük, raktárról biztosítjuk a Potent zárakat. A gyár által becsomagolt kulcsokat mindig az ügyfél előtt bontjuk ki. A szerkezet fúrás-, finomnyitás-, törés-, de ami a legfontosabb, befeszítés ellen is véd! Tudunk a zárból prezentálni kívül-belül kulcsos, vagy kívül kulcsos, belül tekerőgombos változatot.  A belső tekerőgomb kényelmi funkciót lát el, a zár nyitásakor és zárásakor nem kell bajlódni a kulccsal, a gomb könnyen forgatható.

A másodzár legnagyobb előnye a magasfokú biztonság, ezt tartsuk szem előtt, ebből nem szabad engedni! A komplett szerelési költség 56.000 Ft Budapesten. Pest megyében egyedi díjszabást és kiszállási időt egyeztetünk az ügyféllel. A Potent masszív, robosztus zárszerkezete könnyen kezelhető, kis helyet foglal el az ajtón. Sajnos csak egy színben érhető el, ami kalapácslakkos fényezésű, katonabarna színű. Ha valaki a színen kiakad, bármilyen színre egyénileg otthon átfesthető. A zárszerkezet 6 fordulatos, 12 cm-es acélnyelv halad át a zárdobozon a kulcs tekerésével. Tömör ajtók esetén a saját csavarjaival szoktuk rögzíteni az ajtólapra.

A zárfogadót vagy az ajtótokra rögzítjük erős csavarokkal, de ha közel van a fal, akkor falfúróval helyet alakítunk ki a zárnyelvnek és oda tud kényelmesen, biztonságosan bezáródni, ékként kimerevítve, betámasztva az ajtót.

A legtöbb betörési módszer a hengerzártörésből és az ajtó befeszítéséből tevődik össze, de egy jó izraeli Keylocx vagy LOCXIS zárbetét alkalmazásával, és egy Potent zár felszerelésével garantált a lakás biztonsága és a zár 10 éves működése! A mai betörők egyáltalán nem buták, különböző szerszámokra tesznek szert a netről, amivel nyitogatják az alap- és középkategóriás zárakat.  Ők már ránézésre meg tudják mondani, melyik ajtóval kell próbálkozni és melyik az, amikor tovább kell lépni, mert az időigényes és nem biztos, hogy sikerül.

Sherlock zárszerkezet, szlovák ajtó, jó zárbetét
Sherlock zárszerkezet, szlovák ajtó, jó zárbetét