Dierre ajtózár, zárbetét kicserélése

A mai rohanó világban fejlődnek az ajtók és a zárak is, a hosszú tollas kulcsos Dierre zárakat leváltja a cilinderes verzió. Mivel a gyártó figyelt a kényelemre és a biztonságra egyaránt, nagyon sokan nem szeretik, hogy 10-12 centiméteres kulccsal kell a nadrágzsebben mászkálni, vagy azt a táskába beletenni. A tollas kulcsok annak idején nagyon népszerűek és elterjedtek voltak, de a betörés világában egyre gyengébb láncszemnek tűnnek, ezért is alkalmazzák mostanság a cilinderes meghajtású verziót. A tollas kulcsos záraknál egyre sűrűbben alkalmazzák a betörők az úgynevezett lamella-emelgetéses zárnyitási módszert, így könnyedén bejutnak a lakásba. Ezzel szemben, a zárbetétes megoldásnál, kivitelnél ezt nem tudják alkalmazni, hiszen az új betétek magasabb biztonsági fokozattal rendelkeznek és nehezebb a zárnyitási trükköket alkalmazni velük szemben.

Honnan tudjuk, hogy Dierre bejárati ajtónk van?

A Dierre zárgyártó gondoskodik az emblémákról, logókról, illetve a beazonosítási címkékről egyaránt. Ezek megtalálhatók a kulcson, az ajtózáron és az ajtófélfán. Ebből azonban még nem fog kiderülni, hogy milyen kulcsos Dierre zár van az ajtóban, csupán annyi, hogy ez egy Dierre ajtó és ki a gyártója. Ez ugyanúgy van, mint az autóknál, a márkajelzés alapján még nem derül ki, hogy benzines vagy dízel autóról beszélünk-e.

Főként lakóparkokban vannak ilyen Dierre ajtók beszerelve, azaz mindenkinek egyforma a bejárati ajtója. Általában ezekben Dierre New Power zárbetét van beszerelve, amely kívülről kulcsos, belülről tekerőgombos kivitelű. A tekerőgomb nemcsak kényelmi funkciót lát el, hanem praktikus is. Ha pl. valaki rosszul lett a lakásban és rá van fordítva a tekerőgomb, akkor az kívülről a saját kulcsával egyszerűen kinyitható egy rokon által és nem kell hozzá zárszerelő szakemberhez fordulni, aki kinyitja ezt a biztonsági zárszerkezetet.

Ez egy drága biztonsági ajtó, mely közel 300 000 Ft-ba kerül. Ezeknél az ajtóknál az építtető nem spórolt a költségeken és ügyelt a biztonságra, minőségre. A Dierre által gyártott biztonsági ajtóba nem szabad és nem is lehet más zárat beszerelni, mert ezáltal az ajtó magas biztonsági szintjét csökkentenénk le.

A zárbetét csere különböző alternatívái velünk

Ahhoz, hogy maradjon a kívül kulcsos, belülről tekerőgombos verzió, három lehetőséget is biztosítunk ügyfeleink számára. 76 000 Ft-os áron tudjuk beszerelni a Dierre New Power, ötkulcsos zárbetétet. Ez egy jó erős középkategória feletti változat.

Az Iseo R90 másolásvédett, ötkulcsos zárbetétet csak cégünk szereli. A zárbetét 2021-es fejlesztésű, Olaszországban a legmagasabb védelmi előírásoknak van megfelelve, speciálisan kialakított kulcsokkal. Magyarországon nem lehet hozzá egyáltalán kulcsot másolni. Olaszországból tudjuk mi is beszerezni a kulcsot, csakis a kártyával, ennek a beszerzési ideje kb. 4-6 hét. Ha valódi biztonságot szeretne, ezt javasoljuk, ezt válasszák! Itt a teljes költség 64 000 Ft.

A harmadik alternatíva az Iseo R7, szintén 5 kulcsos minőségi ajtó-zárbetét, amely csak fúrásvédelemmel rendelkezik, de hosszútávú működést biztosít. Ennek a költsége -mindennel együtt- Budapest területén 46 000 Ft-ba kerül.

Bármelyik változatot is választja az ügyfél, a kulcsok mindig a megrendelő előtt lesznek kibontva. Hangsúlyozzuk: pótkulcsok készítésével, gyártásával nem foglalkozunk, az egy másik szakma!

Dierre szolgáltatási kerületek, területek

Főként Budapest 23 kerületében tevékenykedik a zárszervizünk. Ha nem sürgős, Pest megyei kiszállást is vállalunk, 1-2 munkanap alatt. Vidéken nem jellemző a szerviz nálunk, mert sok idő elmegy az utazással, mialatt 2-3 ajtót is megszerelünk Budapesten.

Ajtócímke díszítés, kulcstakaró

Különböző díszítésekkel, kivitelekkel látja el a Dierre az ajtózár részeit. Kívül gombos, belül kilincses kivitelben; osztott- vagy egyberozettás kivitelben; réz, bronz, ezüst vagy szatén színekben. Ezeknek a pótlását és kopás miatti cseréjét vállaljuk.

Vállalunk továbbá kulcsvesztes miatti ajtó- és zárnyitást; bérlő- és tulajdonosváltás miatti zárcserét; meghibásodás miatti zárszerkezet vagy zárbetét cserét.

Dierre ajtózár, zárbetét kicserélése
Dierre ajtózár, zárbetét kicserélése