Olasz zárak, zárszerkezetek helyszíni cseréje kiszállással

Kis hazánkban kb. 10 különböző márkanevű olasz biztonsági zár van a már meglévő bejárati ajtókba beszerelve, ezért elég komoly szaktudás szükséges mind a 10 zár cseréjére, nyitására, beállítására szakosodni. Az alábbiakban írunk a márkanevekről, a tulajdonságaikról, a zárak működéséről, illetve a zárcsere hozzávetőleges költségeiről, melyek természetesen Budapestre értendők. Ezek megrendelése esetén, külön kiszállási díjat nem számolunk fel.

Sab zárcsere Budapesten

Sab zárból Magyarországon a 1580/28 modell a jellemző, tehát nincs nagy felhozatal a kínálatban. Viszont egy nagyon jó zárról beszélünk. A zár fixlamellás, tehát nem kódolható. Akár kulcsvesztés, akár meghibásodás esetén az ajtót szét kell bontani és komplett Sab zárszerkezetet kell cserélni.

Budapest területén a Sab zárszerkezet cseréje 85.000 Ft-ba kerül. Egy év garanciát biztosítunk az elvégzett munkára.

Mottura tollas kulcsos zárszerkezet csere

A Mottura zárszerkezetnél megkülönböztetünk fixlamellás és cserélhető lamellaköteges zárszerkezet típusokat. A cserélhető lamellásnál csak a lamellaköteget kell cserélni, ennek költsége 50-60 ezer forint között van. A fixlamellás, hárompontos, három kulcsos zártestnél ez 85-95 ezer forint között mozog. Attól függően, melyik típus van a bejárati ajtóba beszerelve.

A zárakhoz minden esetben 3 db gyári kulcs tartozik.

Cisa, Dierre zárkódolás, zárcsere

Ez a két zárszerkezet felépítésileg más, mint a többi tollas kulcsos zár. A gyártó könnyített a zárszerkezeten és tett bele egy csavart működésügyileg, így egy lakáskulcs elhagyáskor, új lakásba költözéskor nem kell darabokra szedni a bejárati ajtót, hanem elég átkódolni, átprogramozni egy másik kulcskészletre, garnitúrára a zárat.

Ezt a kódolást csak hibátlan működés esetén szabad elvégezni! Budapest területén ennek a munkadíja, az új kulcsokkal együtt, 48.000 Ft-ért már elérhető. Ha régi, kopott, akadozó a zárszerkezet, ott már a szerkezetet is kell cserélni, nemcsak a kulcsköteget. Ennek az áráról csak a pontos beazonosítás után tudunk beszélni.

Viro, Cerutti zárcsere

Ez a legrégebbi olasz zárszerkezet a piacon, több tízezer darabot szereltek be az ajtókba ezekből. Először Viro néven lett futtatva, de ma már a Cerutti név van elterjedve. Mind a két zárat Olaszországban egy családi vállalkozás gyártja.

A zárszerkezet háromirányú záródást végez, ugyanúgy, mint a többi olasz termék. Kinézetre hasonló, de méretileg nem megegyező a többi olasz zárral. A gyártó 3 kulccsal csomagolja a terméket, zárcímkével együtt. A zárcsere alkalmával fel szoktuk ajánlani az ügyfélnek opcióként a kilincs cserét is. Az összköltség 90.000 Ft körül szokott megállni.

Moia zár a Potent zár helyére

Ezeket a zárakat már nem forgalmazzuk, kisebb-nagyobb technikai hibák miatt, de találtunk a helyükre egy méretileg kompatibilis, másik olasz változatot. Ez pedig a nagymúltú, hatalmas olasz zárgyártó vállalat, az Iseo terméke. A zár ugyanaz felfogatásilag, méretileg, beszerelésileg, mint a Potent vagy Moia, csak a kulcsa különbözik a többitől. Itt a zárcsere ára már 75.000 Ft-tól elérhető, attól függően, milyen ajtóba és hogyan van beszerelve.

Hívjon minket bármilyen olasz biztonsági zárcsere ügyében! Éjjel nappal várjuk hívását, vasárnapokon és ünnepnapokon is! Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre.