Műanyag nyílászárók beállítása

A Zárcsere Budapest szerviz-szolgáltató mindennapos tevékenységei közé tartozik a dilatációs mozgásokból adódó, vagy a hőingadozások miatt kialakuló elmozdulások, melyek mind a teraszajtókra, műanyag ablakokra, felhúzó kilincses- és kulcsműködtetésű vasalatokra egyaránt kihatással van.

De mik is ezek a kihatások? Az összes többpontos bukó-nyíló, toló, és emelőkocsis zárvasalatok többpontos záródással funkcionálnak, melyek a gyári beállításoktól kicsit elmozdulnak, ha a fent említett tényezők befolyásolják. Így nehézkesebb a bukató-, nyíló- vagy emelő funkció működtetése. Ha szükséges, rendszeresen ellenőriztesse szakemberrel ablak/ajtó nyílászáróit, mert az akadozó, szoruló szerkezetből zártörés fog kialakulni.

A nyílászárók nagyon fontosak otthonukban, hiszen thermo üvegükkel, gumi szigetelésükkel benntartják a meleget és szép esztétikai megjelenést biztosítanak a lakás külsejének, belsejének egyaránt. A műanyag nyílászárók előnyei a fával szemben, hogy semmilyen karbantartási műveletre nincs szükségük, hiszen műanyagból vannak. A napfény és a meleg hatására nem sárgulnak be, UV és fényállóak, 15-20 évig épek maradnak, könnyű őket tisztítani, ráadásul különböző színekben kaphatók, már fa hatású kivitekben is. Továbbá sokkal könnyebbek, mint a faszerkezetes nyílászárók, az ár-érték arányuk mindenképpen jobb, pont ezért hazánkban népszerűbbek, mint a fa.

A műanyag nyílászárókban lévő zárszerkezetek, kilincsek könnyen pótolhatók, ezekből csakis olyan vasalatokat szabad megvásárolni, aminek van márkaneve, illetve lesz utánpótlása. Ilyen pl. a Fuhr, GU, Roto, Maco. No-name vasalatokkal nem foglalkozunk, mint pl. Pavo, Vorne, mert egy évnél tovább nem bírják!

Budapesti zárszervizünk szinte az összes forgalomban lévő zárvasalatokat szervizeli. Felhúzókilincses és kulcsműködésű vasalatokban is otthon vagyunk. Ha csak ajtóbeállításra van szükség, akkor gyors helyszíni munkavégzéssel, szükség esetén kilincs cserével szervizeljük ezeket a műanyag bejárati ajtókat, erkélyajtókat.

A leggyakoribb eset a műanyag nyílászárók beállítása esetén, ha a két műanyag találkozásakor (keret, tok) nagyon nagy a rés, huzatos, jön be a hideg, vagy ha egyszerre nyílik és bukik az ablak, illetve, ha a zárfogadó a műanyag nyílászáró leülése miatt beleér a zárgombába.

Különböző technikák vannak a műanyag ajtók, ablakok utólagos beállítására, ilyen pl. a zárfogadó lejjebb vagy feljebb helyezése, zárvasalat tisztítás, olajozás, ellendarab csere, zsanér állítás.

A műanyag ajtóban lévő zárszerkezetek működését nagyon befolyásolja a szakszerűen, precízen beépített ajtó, mert az akadozó szerkezetek tönkremennek, mivel nehézségi nyomásnak van kitéve a zárban lévő alkatrész, pl. fogaskerék, fogasléc, rugómechanika. Ezek egy idő után beszorulnak, eltörnek, így az ajtó nem nyílik, és nemcsak ajtónyitás szolgáltatásra lesz szükség, hanem vasalat cserére, zárbetét- illetve kilincs cserére is. Mivel a legtöbb esetben halasztgatva van a dolog, és a legutolsó pillanatban hívnak minket, így ha kívülről nem nyílik az ajtó, akkor mind a zárcímert, mind a zárszerkezetet meg kell fúrni, csak így tudjuk az ajtót kinyitni. Mi feszegetéssel nem próbálkozunk, megpróbáljuk minimalizálni a zárnyitást, az ajtóban nem okozunk kárt, az általunk fúrt ún. szerelési furatot az új zárcímke eltakarja!

Hívjon bátran minket, ha  műanyag nyílászárója van! Szorulás estén beállítjuk, kulcselvesztés estén sérülésmentesen kinyitjuk, majd a zárat kicseréljük, mindezt garanciával, szakszerűen, gyorsan!