Milyen összeggel, árral lehet kalkulálni egy zárcsere szolgáltatás esetén Budapesten?

Itt több tényezővel kell szembenézni és a költségvetés büdzséjét eszerint meghatározni. Nem elhanyagolható dolog a zárbetét típusa, illetve annak minősége. Itt elég széles a választék és nagyon sok a kínai termék, amit nem ajánlunk, azokat kerüljék, ha lehet.

A zárbetétek ára, illetve a szereléssel egybekötött művelet nálunk 24.000 – 26.000 forinttól indul, ez egy alap zárbetét, ami csak fúrásvédelemmel van ellátva. Aki erre tart igényt vagy csak ezt tudja megfizetni, annak ilyet szerelünk, de leszögezzük ez egy nagyon alap termék. Ha egy lépéssel feljebb ugrunk, akkor már egy jó erős középkategóriás biztonsági szintet tudunk elérni. Ennél a kategóriánál 40.000 Ft-ba kerül a zárcsere komplett költsége (betéttel, kiszállással, helyszíni szereléssel együtt). Amennyiben prémium terméket szeretne valaki, ott már a legjobb, legbiztonságosabb, felsőkategóriás izraeli zárról beszélünk, amit -méret függvényében- 60.000 – 65.000 forintért már szereléssel egybekötve meg lehet tőlünk rendelni. Ezeknél már speciális, úgynevezett magasabb védelmi funkciók vannak beszerelve. Minél magasabb a biztonsági szint és erősebb a minőség, annál tovább tolható ki a zárbetét élettartama illetve a betörés visszaszorítása.

Mekkora a különbség egy normál egyszerűbb zárbetét és egy profi minőség között?

Nagyon sok, hiszen egy egyszerűbb, úgynevezett fogazott, 3 kulcsos zárbetét maximum kertkapuba jó, vagy olyan tárolóba, ahol értéket nem tartunk. Ez sokat nem véd, szinte semmit, míg ezzel szemben, egy Mabisz ötös besorolású, savazás, törés és minden ellen védett zárbetétet bátran ajánlunk bármilyen ajtóba, nyílászáróra, rácsba, hevederzárba. Egyszóval valós védelmet tudunk alkotni egy ilyen magasabb fokozatú, biztonsági zárbetétnek a beszerelésével. Érdemes fontolóra venni, hogy mennyi idő az, amit az ingatlanban fogunk tölteni, mi a cél, meddig támaszkodunk a zárbetétek biztonságára. A jó utat csak akkor találjuk meg, ha minőségi terméket használunk és megfelelő szakembert kérünk meg ezeknek a cseréjére, telepítésére. A biztonsági zárak, mint ahogy a nevükben is fellelhető, sokkal bonyolultabb, összetettebb mechanizmussal bírnak és valamikor ezeknek a cseréje is sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint például egy egyszerű kertkapu-zár csere.

Az idő és szolgáltatói erő, ami harccá válik az utcafronton

Több konkurens cég vetekedik a tortáért, vagy pontosabban annak egy szeletéért. Mi, ha lehet, ezeket a harcokat kihagyjuk, nem versenyzünk senkivel, pláne azzal, ha valaki ígért egy olyan időt az érkezésre, amit Budapest jelenlegi közlekedésében nem lehet tartani. Egy kicsit beszéljünk a szolgáltatás idejéről, annak körülményeiről, illetve egyéb, más befolyásoló tényezőről, amit tudni kell zárcsere kapcsán. Az, hogy mennyibe kerül a zárcsere szolgáltatás, sok mindentől függ. Az idő egy komoly tényező, a kerület is, hiszen a távolság pénzbe kerül. Az anyagköltséggel is kalkulálni kell, ha zárat szeretnénk cseréltetni. Persze meg lehet ezt úszni olcsóbban, ha a szomszédot vagy a gondnokot felhívják, de ezt nem ajánljuk! Higgyék el, van tapasztalatunk bőven, hogy csak rosszabbá válik minden, kárt fog okozni mind a gondnok, mind a szomszéd és mindenki, aki nem szakember!

Mert a házi barkácsoláshoz kedvet érző, jó szándékú gondnokok és szomszédok semmilyen szaktudással nem rendelkeznek, illetve a biztonsági követelményekkel sincsenek tisztában a 2024-es sztenderdet illetően.

Statisztikai számok az ajtózár cserét illetően, szolgáltatással egybekötve

Manapság különböző cégek foglalkoznak statisztikai kimutatásokkal, a számok elemzésével. Olvastunk egy cikket, hogy egy cég foglalkozott a zárcsere szolgáltatás árával, illetve ennek díjaival. Általában a magyar emberek -szerintük- 25.000-75.000 forint közötti összeget a költenek az ajtók védelmére. Persze ez csak egy tájékoztató adat, a valós számok általában az élet forgatókönyve alapján íródnak. A végső árat általában a zárszerelő (lakatos) kolléga a telefonos megbeszéléskor fogja az ügyfélnek elmondani. Mi mindig előre közöljük az árainkat, a helyszínen való félreértések elkerülése miatt. Pontos összeget csakis elegendő információ révén lehet adni, mivel az alkalmazott zártípusok, illetve zárszerkezetek eltérő árat mutatnak a piacon, ezért ha nem látunk tisztán, tól-ig árat mondunk mi is.