Milyen módszerekkel tudjuk növelni a bejárati ajtó védelmét?

Széles a lehetőségek tárháza, de mielőtt bárminek is nekiállnak, az ajtó szerkezeti felépítését kell megvizsgálni és az anyagi korlátokat meghatározni. A jó zárak, zárbetétek önmagukban több tízezer forintot képviselnek, viszont teljes mértékben megérik az árukat.

Csak akkor szabad az ajtóra magasabb, nagyobb védelmet képviselő másodzárakat szereltetni, ha az ajtó szerkezete stabil, nem egy korhadt fa, és nem fog a zsanér kiszakadni a jövőben.

Tehát az ajtó védelmi fokozata növelhető a zárbetét cseréjével, illetve megfelelő biztonsági fokozatú másodzárak telepítésével. A részletek miatt olvasson tovább!

Milyen ajtókban javasoljuk a zárbetét cserét?

A legtöbb magyarországi kínai lemezajtó esetében szükséges lehet a minőségibb zárbetét beszerelése, ha az ügyfélnek még az eredeti fekete/piros/sárga fejű kulcsai vannak. A zárbetétek cseréjével jóval nagyobb biztonságot érhetünk el. Szintén javasolt a zárbetét csere a felhúzókilincses műanyag ajtókban is!

Honnan tudjuk, hogy kínai?

A legtöbb kínai ajtón valamelyik felső sarokban a külső oldalon egy logó van elhelyezve, pl. HiSec, TerraSec, Secdoors emblémával. Ezen kívül számos egyedi ismertetőjelük van a távol-keleti lemezajtóknak, ilyen pl. a kattogó, nyikorgó hang a nyitáskor/záráskor, a világító kilincs és a belső pánik retesz-zár (amelyik kívülről nem nyitható).

Milyen zárra cseréljük ki az egyszerű, régi zárat?

Ha már elszántuk magunkat arra, hogy a régi, akadozó, semmilyen védelemmel nem rendelkező bejárati ajtózárunkat kicseréljük, akkor csakis egy olyanra érdemes, ami a biztosítók által meghatározott szerkezeti funkcióknak már megfelel. Ilyen a törésvédelem és a mai kor egyik legnépszerűbb manipulációs zárnyitása, a finomnyitás. Ezek ellen védettnek kell lennie a zárbetétnek, egyéb esetben a cserének nincs értelme!

Cégünk, zárszerviz keretein belül izraeli zárbetéteket alkalmaz, mely betétek évek óta beváltak, mind minőségileg, mind biztonsági fokozatban. Mabisz 5 és 6 minősítést kaptak, így megfelelő, sőt kiemelkedő védelmet nyújtanak a fenti nyitási eljárások ellen az ajtótulajdonosok számára. Ne feledjék, egy egyszeri ajtózárbetét cserével megelőzhető a betörés! Ennek teljes költsége, ilyen magas biztonsági fokozatú zárbetéttel, helyszíni zárszereléssel együtt, nálunk 32-46 ezer forint között elérhető, típus függvényében.

A zárbetét csere részleteiről itt megtalál mindent.

Elég-e egy zár a bejárati ajtó esetében?

A biztosító követelménye általában két különálló biztonsági zár, legalább 30 cm-re egymástól. Értelemszerűen, ezek egyszerűbb bejárati ajtók esetére vonatkoznak, nem pedig egy masszív biztonsági acélajtóra, mely magában is Mabisz 5 vagy 6 szinttel rendelkezik. (Ebben az esetben az egy darab trezorzár szerkezet bőven teljesíti az előírt biztonsági követelményeket.)

Honnan tudjuk nekünk milyen ajtónk van, mire van szükségünk?

Fényképezzék le a bejárati ajtót és küldjék el nekünk e-mailben a fotót. Mi megnézzük, hogy milyen típusú az ajtó, elég-e benne egy jobb, korszerűbb zárbetétet cserélni vagy pedig egy erősebb plusz zárat kell a befeszítés ellen telepíteni. Ennek részleteiről itt olvashat bővebben!

Összefoglalás szervizünkről

Ha minket választ, jól választ, megköszönjük bizalmát! Weboldalunkon igyekszünk részletes tájékoztatást adni munkásságunkról, komplett zárszerviz díjainkról. Ha további kérdése van, megteheti e-mail formájában a profizar@gmail.com email címen.

Ha időpontot szeretne kérni, azt csak telefonon tudunk egyeztetni, gyors, rövid határidőkkel dolgozunk. Budapest kerületeiben a zárcsere munkák során külön kiszállási díjat nem számolunk fel!

06-30-408-8914

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest