Mennyibe kerül egy zárcsere Budapest kerületeiben?

Ez a leggyakoribb kérdés, amit a telefonban elsőként feltesznek az érdeklődők. Ugyanakkor a kérdés ennél összetettebb, mert nem mindegy, hogy mit, miben és hol kell cserélni, továbbá, hogy nyitás is szükséges-e vagy nem. Ezeket a kérdéseket mindenképp tisztázni kell, mielőtt árat tudunk mondani. A beazonosítás kérdezz-felelek formában történik, vagy fotó alapján. Mai blogukban a zárcsere témakörében igyekszünk kellő információt adni az érdeklődőknek. Tartson velünk!

Zárcsere megrendelése

Cégünknél a zárak, zárbetétek, zárszerkezetek cseréjét csakis telefonon lehet megrendelni. Mivel időpontot kell egyeztetni, helyszín, pontos cím, emelet, ajtó, kapucsengő, időpont, stb. Mindenféleképpen szükségünk van ezért egy mobilszámra továbbá, ha esetleg késünk, csúszunk tudjuk az ügyfelet értesíteni. A legtöbb esetben előre kikalkulált díjat kap az ügyfél, melyet nyugtáz, így félreértések nem lesznek a helyszínen.

Zár beazonosítása

Ahhoz, hogy az ügyfélnek legalább tájokoztató jellegű árat mondjunk a telefonban mindenképp kell némi információ az ajtóról a zárról, a kulcsról. Sok ember kedvence a „sima, egyszerű ajtó” szóhasználat, vagy, hogy „hagyományos bejárati ajtó”. Nos mindenkinek a sajátja a hagyományos, erre árat mondani nem lehet. Szívesen segítünk a beazonosításban, akár telefonon kérdésekkel, pl. a záráskor fel kell-e emelni a kilincset, vagy ez az egy zár van-e az ajtón, milyen formájú a kulcs, mi a felirat rajta, hányra lehet az ajtózárat bezárni, stb.

Ajtóról, zárról fotó küldése emailben

Ha valaki abszolút nincs tisztában a bejárati ajtójával, sem annak zárjaival, aggodalomra semmi ok! A cserélendő zárat kell csupán az ajtó éléből, kívülről, belülről lefotózni, valamint a kulcsokat és elküldeni nekünk a fényképeket emailben. Ez alapján tudjuk, miről van szó, és árajánlatot teszünk. Amennyiben ezt elfogadják, telefonon tudunk időpontot egyeztetni, akár aznapra, akár másnapra, munkáink mennyiségétől függően. Egy fotót ma már bárki el tud készíteni a telefonján, így nem szükséges további magyarázat a beazonosítás ügyében.

Zárbetétcsere biztonsági zárbetéttel

A bejárati ajtók nagyrésze zárbetét hajtotta zárszerkezettel működik. Ha csak azt szeretné valaki, hogy másnak ne legyen a lakáshoz kulcsa, elég a zárbetétet cserélni, így új kulcsok működtetik majd a zárat. Bejárati ajtóba biztonsági okok miatt a magasabb fokozatú, megbízhatóbb betéteket ajánljuk, mint amilyen az izraeli RB zárbetét család tagjai. Törés-, fúrás-, finomnyitás- és másolás ellen védettek. Alacsonyabb, ún. alap zárbetéteket inkább kapukba szoktuk javasolni, semmiképp nem olyan ajtóba, amely a lakásba vezet.

Zárbetét csere egyszerű zárbetéttel

Mint fentebb említettük, az egyszerűbb betéteket kapukba, tárolókba, átmeneti megoldásként ajtókba szoktuk ajánlani, mert nem rendelkeznek megfelelő védelemmel. Ha valaki ragaszkodik hozzá, ilyet is alkalmazunk, de mindig jobb a magasabb biztonság, a jobb minőség. Hosszútávra mindenesetre kifizetődőbb.

A zárhoz tartozó kulcsok száma

A tollas kulcsos zárakhoz általában 3 db kulcs tartozik, míg a cilinderbetétekhez 5 db. A postaláda-zárakhoz pedig 2 db. A lakásajtó kulcsait az ügyfél előtt bontjuk a lezárt csomagolásból, így mi nem férünk a kulcsokhoz. Kulcsmásolással nem foglalkozunk, de tudunk ajánlani üzletet, ahol jó minőségben és kedvező áron tudnak ügyfeleink további kulcsokat másoltatni. A tollas kulcsok zárak kulcsai szabadon másolhatók, míg a zárbetét kulcsai csakis kódkártya felmutatásával.

Az olasz biztonsági zárakról

A legbiztonságosabb zárak kategóriájába tartozik. Használják fő- és másodzárként. Tollas kulcsos, egy- vagy duplazáras kivitelben. Különböző gyártók különféle típusai vannak jelen a hazai ajtókban. Ilyen olasz zárgyártó pl. a Sab, Potent, Iseo, Mottura, CR, Cisa, Dierre, stb. Az olasz záraknál kiemelten fontos a pontos gyártmány és típus beazonosítása, mert vannak kódolható változatok. A zárcsere ára pedig függ mindezektől.

A kódkártyás zárakról

A kódkártya az esetek 99 százalékában zárbetétekhez tartozik. Ez az ügyfelet védi az illetéktelen kulcsmásolástól. Ha valakinek kártyás betétje van és odaad egy kulcsot pl. a bejárónőnek, biztos lehet abban, hogy nem tudja a háta mögött a kulcsokat lemásoltatni. A kulcsmásolás csakis a kártyákon lévő kódok alapján történik, enélkül nincs másolás. Profi kulcsmásolók esetében a másolás nem kulcsról kulcsra történik, hanem a gyári nyerskulcsra a kódok alapján készítik el a furatokat és készül el egy újabb gyári kulcs. Így a kártya nélkül ez nem is kivitelezhető.

Magyarországon gyakori és népszerű ajtótípusok

Folyamatosan változik, hiszen régebben a sima ún. panellakás ajtók voltak a jellemzők. Itt nagy változás ment végbe, ezeknek a helyére kerültek be a kínai (HiSec, Secdoors és egyéb) ajtók és a felhúzókilincses műanyag ajtók. Sok van a Mul-T-Lock, Superlock és Turul ajtókból, valamint a Fáraó elnevezésű magyar ajtókból, Nívó ajtókból, számos olasz Masterdoor ajtókból. Ez utóbbiakban olasz trezorzárak vannak sbezerelve. Rengeteg a Dierre/Atra típusú olasz ajtó. A Kale és Beyler török ajtók. És akkor még vannak az egyéb név nélküli, olcsóbb kategóriás bejárati ajtók is.

Postaláda zárcsere

A postaládazár nyitása és cseréje lehet egyszerű és nehéz feladat is. Kérdés az, hogy akar-e valaki saját maga ezzel bajlódni, a postaládaajtó kifeszegetésével vagy inkább megfizeti a szakembert, munkadíjjal, kiszállással együtt. Cégünk 17.900 Ft-os fix díjszabással dolgozik Budapest kerületeiben. Ezért az összegért sérülésmentesen kinyitjuk (ha szükséges) a zárat, kicseréljük, adunk hozzá két kulcsot. A postaládazár cseréje 1-2 munkanapon belül, helyszíni munkavégzéssel megrendelhető.