Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten

Ahhoz, hogy egy új építésű lakóparki, Delta bejárati ajtóban a zárakat lecseréltessük, érdemes budapesti zárszerviz szolgáltató céget hívni, akik szakszerűen, garanciával, helyszíni munkavégzéssel kicserélik a zárbetétet egy másik cilinderre. Sajnos egyre nő a betörések száma azoknál a zárbetéteknél, amelyekbe csak fúrásvédelem van elhelyezve. Hiába helyezett törésvédő pajzsot a zárbetét elé az ajtógyártó, nem úgy mennek be, hogy letörik a zárbetét külső felét, hanem zárbetét manipulációs eszközöket használnak, azaz zárfinomnyitással dolgoznak a rossz fiúk. A mozgó alkatrész (interaktív csap) nélküli zárbetétek pedig sajnos ennek a nyitási módszernek nem állnak ellen. Ezt alátámasztja a rengeteg rongálás nélküli betörés, továbbá a 20 éves zárszerelői tapasztalat.

Új lakás vásárlásakor nem szabad gondolkozni a zárbetétek cseréjén, mert a kulcsok kézről kézre jártak az építkezés során. Ez - valljuk be - nem egy megnyugtató dolog. Amit mi kínálunk, akár egy- vagy mindkét zárbetét kicserélése, ki, mit választ. A gyári zárbetétek helyére mi Mabisz 5 és 6 besorolású, tehát a legmagasabb biztonsági fokozatú, izraeli zárbetéteket kínáljuk és szereljük be. Zárbetétjeinkhez kódkártya tartozik, így a másolásvédelem 2030-ig van biztosítva az ügyfeleknek. Ez azt jelenti, hogy két kulcsmásoló szaküzletben lehet csak a kulcsokat lemásoltatni Budapesten, kizárólag a kódkártya jelenlétével. Enélkül nincs másolás!

Izraeli, magas biztonságú, védett profilú zárbetétek cseréje a bejárati ajtókban

Lehetőség van az izraeli zárcsalád változataiból választani: a legnépszerűbb az 5 kulcsos Keylocx betét, amely már interaktív csaprendszerű, másolás- és törésvédett zárcilinder, vagy a prémium kategóriás, 3 kulcsos, teleszkópikus, duplacsap-rendszerű, legmagasabb besorolású, Mabisz 6-os besorolású, LOCXIS zárbetét.

A zárbetét csere áraival kapcsolatban bármikor hívhat minket, akár hétvégén, akár ünnepnapon, nonstop nyitvatartással a 06-30-408-8914 telefonszámon!

XIII. kerület Dagály u 5-7. – bejárati ajtók veszélyben!

Nem is gondolná az ember, ha vásárol egy új lakást, hogy milyen veszélyeknek van kitéve! Teljesen el van mélyülve az új lakás miatti örömben és kevésbé szentel figyelmet annak, hogy milyen a bejárati ajtó, hány zár van rajta, és hogy a kulcsok milyen kiszerelésben, csomagolásban, darabszámban lettek átadva. Budapest több lakóparkjában is történtek incidensek, hogy a lakáskulcsok átadása után pár hónappal idegenkezűség történt, valaki járt a lakásban. Néha az egyik zárat nyitva találták, ami addig zárva volt, és el is tűntek dolgok a lakásból, bár az ajtó sértetlennek tűnt, nyomok rajta nem voltak.

Nem a mi dolgunk megállapítani, mi történt, nem is vádolunk senkit, de az tény, hogy a lakás építése során több különböző vállalkozás szakemberei használták a lakáskulcsokat, így bármi történhetett a kulcsokkal.

Sztenderd kivitelű, Delta zárbetét kulcsának másolása

A Lengyelországban gyártott, sztenderd Delta ajtók kulcsai laponmart kivitelűek. A kulcsszáron látható a Delta felirat, így könnyű felismerni és beazonosítani. A lenti fotón látható Delta zárbetét kulcsáról azt kell tudni, hogy ha beviszik a kulcsmásoló zárszaküzletbe, semmilyen kártya, kódszám, igazolás nem szükséges a másoláshoz, mert ez típus nem védett profil (tehát a kulcsai szabadon másolhatók). Ez a zárbetét fúrásvédelemmel rendelkezik.

Egyébként biztonsági szempontból nézve, a hivatalos lakáskulcs átadásnak úgy kéne történnie, hogy minden kulcsot bontatlan állapotban adnak át a tulajoknak, nem pedig innen-onnan egy kulcsot, gyakran hiányosan, használtan, karcosan. Ezek sajnos helyszíni munkáink során megtapasztalt tények, amelyeket a megrendelő lakástulajdonosok hoztak és hoznak rendszeresen zárszerelő szakembereink tudomására.

A kulcsmásolás külön szakma, nem mindenki ért hozzá

Nem szeretnénk általánosítani, de sok ajtóforgalmazó és gyártó nem ért a zárbetétekhez és a kulcsokhoz, mert neki úgy lett eladva, hogy ez egy védett profil, csak mert a kulcsa nincs nagyon elterjedve. Így azt szeretnénk tisztázni, hogy mi alapján védett egy kulcs és mi alapján másolják le BÁRHOL, a sima, laponmart kulcsokat is. Aki ezeket nem tudja, vagy kételkedik benne, utána kell olvasni nyerskulcs kereskedőknél vagy fel kell lapozni a Silca, JMA, Erebbi katalógusokat. Ezek spanyol, olasz nyerskulcsgyártó cégek, akik tisztában vannak a nemzetközi jogokkal. Ha ezekben a katalógusokban megtalálható az adott kulcsprofil, amit vásároltak, akkor a kulcsmásolási védelemre vonatkozó állítás nem igaz.

Lent két fénykép van egymás mellett, az egyik a gyári kulcs, mellette pedig az utángyártott, amire készítik a másolatokat a kulcsmásoló cégek.

Azok a kulcsok, zárbetétek rendelkeznek valós védelemmel, amelyek nyerskulcsait a gyártó saját maga küldi el vagy a forgalmazóinak, vagy a közvetlen a kulcsmásoló partnereknek. A védett kulcsok semmilyen nyerskulcsgyártó katalógusban nem szerepelnek és nem is szerepelhetnek bennük a jogi- és szabadalmi védelmek miatt.

Bizonyos típusú Delta ajtó zárbetétek kivitelei, méretei, kulcsok darabszáma

A legtöbb lengyel Delta ajtóban két különálló zárszerkezetet működtetnek a zárbetétek. A munkáink során legtöbbször tapasztalt méret a 35/45 mm (eltérő lehet a különböző Delta ajtók esetében). Az alsó betét fogaskerekes kialakítású, a felső pedig a kényelmi funkció érdekében belső tekerőgombbal van ellátva. A két zárbetéthez összesen 5 db kulcs tartozik, ezek össze vannak kódolva gyárilag, azaz azonos nyitásúak. Igény esetén, ugyanebben a felállásban biztosítjuk a magas kategóriájú, védett izraeli zárbetétjeinket, kódkártyás kivitelben.

EREDETI DELTA AJTÓ KULCS

Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten
Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten
Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten

UTÁNGYÁRTOTT JMA KULCS DELTA ZÁRBETÉTHEZ

Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten
Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten
Delta ajtó helyszíni zárbetét cseréje Budapesten