Meddig bírják az olasz zárak a mindennapos igénybevételt

Az első generációs olasz zárszerkezetek, melyek közül van olyan, ami még mindig működik, pedig nem lett cserélve, akár 20 évet is kibírtak és működtek az ajtókban. Igaz, hogy már teljesen szétkopott, a kilincs lefelé lóg, de bátran állítható, hogy a régebbi zárak anyagösszetétele jobb volt, mint a mostaniaké.

Az új olasz zárak nem jobbak, de spórolni kell az alapanyagárakon, kedvezőbb áron az ügyfélnek továbbítva, ami oda vezet, hogy a zárdoboz belsejében már nem olyan minőségben vannak az alkatrészek, mint a régi típusoknál. A zárszerkezet élettartama nemcsak az olasz gyártótól függ, hanem a zárszerelő kolléga precizitásától, hogy mennyire állítja be az ajtót, hogyan szereli be a zárat.

Az ügyfélnek is fontos szerepe van az élettartamban, mert nem mindegy, hogy a tollas kulcsokat milyen erősen tekergeti a zárban, hol másolja a kulcsokat, illetve mennyire figyel azoknak az épségére, állapotára. Munkáink során rengeteg görbe, ferdefogú kulccsal találkoztunk, mely a szerkezet meghibásodásához majd cseréjéhez vezetett. Odafigyelt zárak, kulcsok esetében ma is kibírnak 8-10 évet.

Milyen olasz zárak vannak a bejárati ajtókban?

Az elmúlt 20 évben szinte az összes trezorzárral találkoztunk ajtónyitás, zárcsere, zárkódolás ügyében. Bátran állítjuk, hogy mindenre van megoldásunk, nincs új a nap alatt. Egy-két olyan nagyobb méretű zárszerkezet van a piacon, amire mi sem tudunk egyből reagálni. Ezt bekérjük az olaszoktól, a szállítási idő ilyenkor 2-3 hét. Ilyen eset azonban egy évben kétszer fordul elő, ellenben a 450 db precízen elvégzett zárcserével szemben.

Jellemző típusok:

Szinte az összes zárgyártó Észak-Olaszországban van, Torino és Brescia környékén. Ilyen a Dierre, Cisa, Moia, Potent, Iseo, majd ezt követi a Securemme, Sab, Mottura, ahogyan haladunk keletre. Szintén megemlítenénk az olasz CR zárat is, mely a kakukktojás, már Szlovéniában készül. Ez meg is látszik a zárak minőségén. Az eredeti olasz CR 26-os sorozat 15 évet kibírt kisebb, nagyobb hibákkal, a mostani szlovén gyártmány pedig már 2 év után akad, szorul, a kulcsai sem rézből készülnek.

Hány kulcs tartozik az olasz zárakhoz?

Az olasz zárgyártók abszolút konkurenciái egymásnak, hiszen a palettáik szinte majdnem teljesen megegyeznek méretileg a típuson belül. A kulcsok száma mindegyiknél 3 db. Némelyikhez adnak szervizkulcsot, de az a zár bekódolása után ki is dobható. A legtöbb olasz trezorzár-szerkezet kulcsa egyszerűen másolható, nincs rajtuk kártyavédelem. A kulcsok hosszúsága az ajtó vastagságától függ, van rövid, közepes és hosszú kivitel. A rövid kulcs a legjellemzőbb, a hosszabb kulcsok tűzgátló ajtóknál vannak használatban.

Ha minket kérnek fel az olasz tollas kulcsos zár kicserélésére, nálunk alapszabály a gyári csomagolás ügyfél előtt történő kibontása. A dobozt előre nem nyitjuk ki, nem készítünk extra pótkulcsokat. Ez a feladat megmarad a megrendelő számára. Kulcsmásolás miatt érdemes olyan szaküzletet felkeresni, ahol ez a profil. A zárszerkezetnek nem mindegy, hogy a kulcs milyen alapanyagból lett elkészítve, illetve a másolás pontossága mennyire behatárolható.

Olasz zárak szakszervize éjjel-nappal Budapesten

Bátran állíthatjuk magunkról, hogy az olasz zárak specialistái vagyunk, hiszen nemcsak régóta csináljuk, de az összes zárhoz kellő szaktudásunk, szerszámozottságunk van, mindez hatalmas raktárkészlettel párosul. Mivel különböző nyitású, méretű és irányú zárakról beszélünk, tudni kell, melyik ajtóba, melyik zár a megfelelő., mit lehet a régi helyére betenni, melyik az a zár, melynek a helyére csereszabatos zárat lehet tenni, ha esetleg a régit már nem gyártják. Szerencsére mi közvetlen a gyártótól tudunk vásárolni, így áraink mérsékeltek, megfizethetők. Budapesten külön kiszállási díj nálunk nincs, fix árakon dolgozunk. Munkánkat megkönnyíti, ha az ajtó éléből fényképet készít és elküldi nekünk emailben.

Meddig bírják az olasz zárak a mindennapos igénybevételt
Meddig bírják az olasz zárak a mindennapos igénybevételt