KFV vasalat szerviz, csere, javítás

Tisztelt Látogató!

Nem értékesítünk semmilyen KFV vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

A műanyag ajtóban vagy fa ajtóban lévő többpontos ajtózárak közül sokfélét találunk. Alu- és acélajtók biztonsági zárjai között is hatalmas a választék. Zárszervizünk a zárak és zárbetétek területén magas biztonsági és minőségi fokozatú választékot biztosít a meghibásodott bejárati ajtókkal kapcsolatban.

A többpontos rúdzárak között az egyik német gyártó a KFV. A régebbi KFV zárakon van, hogy nem találunk semmilyen márkajelzést vagy jelölést, csak néhány, különböző szabvány írást. Az újabb bevésőzárak viszont már rendelkeznek KFV felirattal, így viszonylag könnyedén lehet a pontos márka-azonosítást elvégezni.

Alapesetben kétféle KFV többpontos zárat különböztetünk meg, az egyik a kulcs-működtetésű, amikor a kulcs forgatásával tudjuk a vasalatot nyitni vagy zárni. A másik a kilincs-működtetésű, amikor a kilincs felhúzásával zárjuk az ajtót, a zárbetét csak reteszelő funkciót lát el.

Zárszervizünk a többpontos ajtózárak kapcsán nagy tapasztalattal bír, és természetesen szervizeljük, cseréljük a KFV zárakat is. Ezek többnyire biztonsági bejárati ajtózárak, amelyek a hazai cserepiacon nehezen beszerezhetők. Előfordulhat esetleg, hogy a méret és a szabvány miatt már változnak a zár beépítési méretei, de a zárközép pár perc alatt, hozzáértéssel és tapasztalattal gyakorta cserélhető.

A KFV zárak javítását is elvégeztük már jó pár olyan esetben, amikor nem találtunk a zárhoz hasonló méretűt, de a hibás fogaskerék azonosítása után javítani tudtuk.

A KFV zárak lakóparkokban fordulnak elő igen sűrűn, ez azt jelenti, hogy minden ajtó egyforma és ugyanazzal a zárral van szerelve.

A Westag a német ajtók közül is igen jó minőségű beltéri ajtót és bejárati ajtót készít. Sok esetben találunk KFV zárat ezekben az ajtókban. A préselt fa ajtók közül is soknak van tűzgátló minősítése, így nem szerencsés az ajtót és a tokot átalakítani más méretre, típusra.

A zárról olvasható információk alapján nem tudunk árat mondani sem a cserére, sem a javításra, ez fontos! Minden esetben csak akkor foglalkozunk zárszerviz keretében KFV zárakkal, ha azt előzetesen – az ajtóban benne lévő vasalattal együtt – lefényképezik nekünk és elküldik emailben. Mi ez alapján tudjuk a zárat beazonosítani.

Milyen méretekre van szükség, ha KFV zárat szeretne cseréltetni Budapesten?

Dorn méret – ez a zár előlapjától, a kilincstengely közepéig tartó távolság. Gyakori KFV méretek: 55 mm és 65 mm

Kilincs és zárbetét közötti távolság – gyakori méretek: 72 mm és 92 mm

Előlap szélesség: lehet 16 mm, 20 mm, 24 mm. Műanyag ajtóban a 16 mm az általános, fa- és acél ajtóban 20 és 24 mm a gyakori.

Lényeges továbbá, hogy hány ponton záródik a zár, és milyen záródási módokkal.

A leginkább előforduló záródási pontok, a csapos (itt egy 8-10 mm körüli acél tüske jön ki alul és felül).

Csapos és kapós záródás (ugyanabból a dobozból, kijön egy acél tüske, és egy horgas kampó).

KFV vasalatok tulajdonságai

A SIEGENIA csoport szerteágazó választékot  kínál az ajtók- és ablakok zárrendszereit illetően.

A KFV lefedi az ajtókhoz, teraszajtókhoz, ablakokhoz tartozó modern zárórendszerek, vasalatok teljes skáláját. A komplett termékkínálatot a SIEGENIA-AUBI Sicherheits-Service GmbH egészíti ki, amely vállalat a termékeivel a betörésbiztonság és ablakszerelés területét célozta meg. Minden együttvéve a nyílászáró vasalattechnikától, a betörésvédelmen át a fali- és ablakszellőztetőkig, a többponton záródó rúd- és szalag minden fellelhető a cég palettáján.

A KFV zárgyártó története

 1. április 6-án alapítja meg a „Kaan-marienborni Préselő- és Stancüzemet“ Wilhelm Jäger, Kaan-Marienbornban.

Adolf Frank, aki 1937 óta egyedüli ügyvezetői beltagja a már betéti társasággá alakult Jäger-Frank KG-nak, azt a döntést hozza, hogy a gyártást fokozatosan átállítja a modern ablakszellőztető vasalatokra.

1945-ben, a háborúból visszatérő fiával, Gerhard Frank-kal együtt sikerül neki a háborúban erősen megtépázott vállalatot újraépítenie.

1961: A SOLID, DUAL és VARIANT jelentik a Siegenia házból származó rejtett bukó-nyíló vasalatok új generációját.
Mindhárom vasalat esetében a működési elv a rejtett tolórúd mozgatásán alapszik.

2000 és 2004 között a SIEGENIA üzemeket nyit Kínában és Lengyelországban, hogy az ázsiai és kelet-európai piacokat kiszolgálja.

KFV ajtóvasalatok

Az ajtóvasalatoknál nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra és a minőségre, mind a háztartási, mind a közüzemi, ipari használat tekintetében. A KFV termékek között nemcsak vasalatokkal találkozhatunk, hanem bevésőzárakkal, többponton záródó ajtórúdzárakal és pánikzárakkal is.

Kulcsműködtetésű, többpontos KFV ajtórúdzár jellemzői

Számos változatban és méretben készül, fa-, műanyag- és alumínium ajtókhoz.

A KFV kulcs-működtetésű többpontos vasalatokat kétszeres kulcselfordítással lehet zárni. Természetesen a kinyitás is kétszeres kulcselfordítással történik.

Tulajdonságok:

 • Könnyen működtethető ajtóvasalat
 • Könnyen futó váltókezelés
 • DIN irány beállítható
 • Svájci kerek cilinderhez alkalmas kivitelek
 • Különféle dorn-mérettel kapható
 • Különféle kilincslyuk távolsággal kapható
 • Zárszekrényben a nyelv fűrészelés elleni védelemmel van ellátva

A több pontos vasalatok 2 kerek acélcsapos és 2 acélkampós változatánál:

 • Kiváló biztonság
 • A kerek acélcsapok az ajtókeretben jó meghúzást tesznek lehetővé
 • Az acélkampók megnehezítik a szárny és a tok szétfeszítését illetve kiemelését
 • Kiemelkedő hőszigetelés és tömítettség

A KFV kilincs-működtetésű többpontos ajtórúdzár

A kilincs-működtetésű vasalatok szintén felhasználhatók fa-, műanyag vagy alumínium termékekhez is. Ezek esetében mind kívül, mind belül kilincsre van szükség, mivel a kilincs felhúzásával csukódnak be.

Ezután a kilincs visszaugrik alapállásra és az ajtó a kilincs lenyomásával ismét kinyithatóvá válik.
A többpontos KFV vasalatokat egyszeri kulcselfordítással lehet bezárni. Kinyitáshoz szintén a kulcsot kell egyszer elfordítani.

Tulajdonságai:

 • nikkelezett retesz és zárnyelv
 • fő záróretesz felfűrészelés elleni védelemmel
 • DIN irány beállítható
 • erőteljes behúzás
 • könnyen kezelhető mechanika

Többpontos rúdzárak cseréje

A csererúdzár-szettel minden szokásos kb. 1800 – 2400 mm magasságig gyorsan és rugalmasan megvalósítható. A kilincs pozíciója szabadon megválasztható.

Különböző dorn-mérettel, nemesacélból készült előlappal vállaljuk a KFV vasalatok, élzárak, szalagzárak cseréjét.

KFV vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a különböző KFV márkájú, tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

KFV vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre!