Hogyan lehet fix gomb helyett lenyomható kilincset szereltetni?

Egyre több megkeresés érkezik hozzánk az ügyben, hogy vásároltak egy új lakóparki ingatlant, ahol nagyon nehezen tudják megszokni azt, hogy a külső lenyomható kilincs helyett egy fix gomb van felszerelve. Így hozzánk fordulnak, hogy milyen megoldást, alternatívát tudunk ez ügyben felajánlani.

Mindenre van megoldás, a fix gombos kilincset átcseréljük egy lenyomható, megmarkolható kilincsgarnitúra, így úgy fog kinézni, mint ami a belső félen helyezkedik el. Onnantól kezdve, hogy ez a csere megtörténik, kívül-belül lenyomható lesz a zárnak a nyelve, csak a kulcsos zárat kell használni nyitáskor, záráskor. Minden esetben fényképes e-mailt kérünk az ügyféltől a meglévő Dierre bejárati ajtóról, egyet kívülről, egyet belülről, hogy lássuk, melyik típus van felszerelve. Itt fontos a méret, a kivitel, a szín, az osztás. Helyszíni felmérést nem szoktunk végezni, mert elég sok a megrendelésünk. A fénykép helyettesíti ezt, és nem kerül semmibe. Cégünk fix áron végzi ezeket a cseréket. Ha megvan a fotó, adunk egy árajánlatot, és ha elfogadják, pár munkanapon belül teljesítünk. Ezek az alkatrészek általában különböző színben, méretben raktárkészleten megtalálhatók cégünknél.

Mi az előnye a külső kilincsnek?

A legtöbb bejárati ajtó kívül-belül lenyomható kilinccsel rendelkezik, persze vannak kivételek, ahova forgatógombot tettek a dizájn vagy az új technológia miatt. A kilincses működtetés legnagyobb előnye, hogy a lakástulajdonos nem tudja magát kizárni az ingatlanból, viszont hátránya, ha a lakásba való érkezés alkalmával, ha nem zárjuk be magunk után kulccsal a zárszerkezetet, akkor bárki be tud lépni otthonukba, amíg mi esetleg a másik szobában pakolunk. A kilincses ajtózárak működése elterjedtebb megoldás, mint a gomb kilincseseké. Akinek gomb- kilincses verzió van például a Dierre bejárati ajtaján és nem szeretné magát kizárni, vagy nem szereti ezt a funkciót, telefonáljon bátran nekünk! Mi átalakítjuk, kicseréljük a fix gombot egy lenyomható kilincsre, úgy, mint a lenti két képen látszik.

Miért lehet hátrány a fix gomb a kilinccsel szemben?

Nagyon sok lakóparkban elterjedtek azok a fajta biztonsági ajtók, ahol valamilyen fix, nem forgatható gombot szereltek az ajtó külső részére. Nyilván az ajtógyártó cég erre van ráállva, többek között az új lakóparkokban is, ahol Dierre márkájú bejárati ajtók vannak beszerelve a tulajdonosoknak. Ismertető jele, hogy két részből tevődik össze a külső egység. Egy, ahova a kulcsot kell bedugni, ami az úgynevezett törésvédő zárcímer, egy pedig a markolat/fogantyú, amit az utolsó fordulat elforgatásával magunk felé kell húzni, hogy a zár csapdanyelve kiugorjon a tokból. Vegyes a tábor, sokan szeretik ezt a megoldást, sokan inkább ódzkodnak tőle. Pláne azok, akik már többször is kizárták magukat az ingatlanból. Figyelni kell arra, hogy a kulcsok mindig kéznél legyenek, akár még csak arra az időre is, amíg kiugrunk a lépcsőházba valamiért, vagy levisszük a szemetet a kukákhoz. Jó ötlet lehet, ha van jó ismerős, barát, szomszéd, családtag, akinél le lehet tenni egy pótkulcsot. Így megspórolható a zárszerviz költsége kizáródás esetén.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, mi készségesen állunk ügyfeleink rendelkezésére. Becsapódott ajtók nyitását vállaljuk Budapest területén. A gombos zárak nyitását sérülésmentesen, egy speciális célszerszámmal el tudjuk végezni úgy, hogy nem sérül sem az ajtó, sem a zár semmilyen formában.

Hogyan lehet fix gomb helyett lenyomható kilincset szereltetni?
Hogyan lehet fix gomb helyett lenyomható kilincset szereltetni?